اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Sunday, March 30, 2014

Ini, Fesyen Baru Shila Hamzah, Pakai Tudung Dedah Peha..Gambar  Shila Amzah pakai baju blous dan legging di China, hiburan, info, penyanyi Shila Amzah, pakaian kontroversi shila amzah
HALAMAN HIBURAN
 
Penampilan Shila Amzah dalam satu program hiburan di China dengan fesyen berbeza iaitu memakai baju blous dan legging paha terbuka menarik perhatian ramai peminatnya. Kepala bertudung, paha terdedah. Fesyan baru. Hah ha..
Video-videonya tersebar..
 (IH/sedakasejahtera.blogspot.com)

Terkini MH370 : Najib Jawap Soalan Wartawan Yang Tidak Disiarkan

 


Dengan MUKA SEDIH nya beliau pun membaca lah TEKS yang berbunyi  "BUKTI-BUKTI yang sedia ada MENCADANGKAN KEDUDUKAN TERAKHIR Pesawat Mas MH370 adalah di Pertengahan Lautan Hindi, di SEBELAH Barat Perth, Australia. Tempat ini adalah LOKASI TERPENCIL, jauh daripada TAPAK PENDARATAN yang mungkin". (dalam erti kata lain tak ada tempat untuk mendarat)

[GAWAT] Kembar MH370 Ada Di Israel. Apa Motifnya? -updated with video
Apa Motif Israel Miliki Pesawat Serupa MH370 Ini?

Selain teori konspirasi melibatkan Amerika Syarikat, satu lagi pihak yang amat hangat diperkatakan sebagai ‘dalang sebenar’ di sebalik kehilangan MH370 adalah puak Yahudi atau Israel.

Teori ini dibawakan seorang wartawan Amerika Syarikat yang menulis buku berjudul Solving 9-11: The Deception that Changed the World, Christopher Bollyn.

Najib tak malukah negara ini digelar Ma Lie Sia?

 

Akhbar Hong Kong Daily News  memberi gelaran "pembohong"kepada Malaysia.

Mahathir Pemimpin Islam ? ?

 

Photo: ~~~HAKIKAT YANG HARUS DITERIMA~~ ANTARA MANTAN PEMIMPIN PAS DENGAN UMNO..SIAPAKAH YANG LAYAK DI HORMATI DAN DI SAYANGI???

**TUAN GURU NIK AZIZ MENDAPAT PENGIKTIRAFAN PEMIMPIN ISLAM KE 42 PALING BERPENGARUH DI DUNIA..dihormati oleh seluruh dunia Islam.

**Mahathir..Hadiah Nobel (Nobel Prize) bolehlah diterjemahkan sebagai anugerah yang paling dihormati dan dikagumi serata dunia...agenda kapitalis .
 
HAKIKAT YANG HARUS DITERIMA~~ ANTARA MANTAN PEMIMPIN PAS DENGAN UMNO..SIAPAKAH YANG LAYAK DI HORMATI DAN DI SAYANGI???

Mengimbas kembali Misteri MH653 Yang Terhempas Di Tanjong Kupang 1977


Saja aku carik pasal 'Turbulence' kat internet, tetiba jumpa ni. 'Turbulence' tu ialah gegaran disebabkan pelanggaran awan dan angin yang kuat. Aku dah la selalu menggunakan kapal terbang untuk balik ke kampung halaman, tak sangka tragedi kapal terbang terhempas pernah berlaku di Malaysia dan ianya membuatkan aku cuak jugak.

Kantoilah pulak!! MH370 berakhir di Lautan Hindi adalah teori Najib rupanya.. bukan Inmarsat..

 24 Mac yang lalu, Perdana Menteri Malaysia yang juga Presiden UMNO dalam satu sidang media yang diperhatikan oleh seluruh dunia telah mengumumkan bahawa penerbangan MH370 telah berakhir di Lautan Hindi.

Menurut Najib, beliau telah dimaklumkan perkara ini oleh wakil Cawangan Siasatan Nahas Udara (AAIB) dari Britain.

Antara Honda City dan Proton BLMHonda City 2003

Bila melihat kereta Honda City di jalan raya saya sentiasa akan teringatkan kereta Proton BLM. Sebabnya adalah kerana saya pernah mendengar sebelum kereta Proton BLM dikeluarkan dan di pasarkan di negara kita, Syarikat Proton telah membeli proton City awal yang rupa bentuknya macam haiwan dogong tu untuk diuraikan semua trim part dan diasingkan daripada body part.

TRAGEDI MH370 ... JANGAN KELIRU ... BERSATU UNTUK NEGARA TIDAK SAMA DENGAN BERSATU UNTUK KERAJAAN BARISAN NASIONAL.

Kita mesti faham dan tahu membezakan perbezaan di antara kerajaan dan negara. Ianya suatu perbezaan yang besar. Dan meminta orang ramai untuk bersatu bagi negara ini benar-benar berbeza daripada meminta orang ramai untuk bersatu untuk kerajaan.

Cerita Philip Wood - USAHA MEMBURUKKAN IMEJ MALAYSIA ?

 

,Cerita Philip Wood, seorang eksekutif syarikat komputer IBM yang juga penumpang MH370, yang dikatakan telah menghantar mesej secara rahsia mendakwa pesawat itu dirampas pihak tertentu dan dia kini ditahan di sebuah pangkalan tentera, tidak harus dipercayai.

Kapal China, Australia hanya jumpa sampah, belum temui serpihan MH370

 


Wartawan BBC menunjukkan objek pelbagai warna yang ditemui dan sebenarnya ia hanya cebisan jaring yang besar kemungkinan daripada bot nelayan, bukan MH370.Wartawan BBC menunjukkan objek pelbagai warna yang ditemui dan sebenarnya ia hanya cebisan jaring yang besar kemungkinan daripada bot nelayan, bukan MH370.
Kapal China dan Australia tidak menemui apa-apa yang bermakna dan boleh dikaitkan dengan pesawat MH370 dari kawasan pencarian baharu selepas objek pelbagai warna yang dikesan semalam hanya sampah laut sahaja.
Wartawan BBC yang berada di atas salah sebuah kapal itu menunjukkan ia hanya jaring biasa yang sukar untuk dikaitkan dengan MH370.
Semalam, kapal terbang tentera China melihat tiga objek yang disyaki dari pesawat MH370 berwarna putih, merah dan oren di kawasan baharu pencarian semalam yang meliputi kawasan seluas 1,850 km di barat Perth, Australia, lapor agensi berita rasmi China, Xinhua.

Tidak pintas MH370, Pemuda UMNO pertikai kewibawaan TUDM..

 

 

Bekas calon Ketua Pemuda Umno, Syed Rosli Syed Harman al Jamalulail mempersoalkan kewibawaan Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) gagal mengenal pasti pesawat MH370 yang melalui laluan udara di Pulau Pinang sebelum hilang 8 Mac lalu.