اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Tuesday, January 13, 2015

A-Z: Hijrah dan Kehidupan di Daulah Islamiyyah (Bagian 2)10386262_1527437647525657_1824444114020775743_n
A-Z: Hijrah dan Kehidupan di Daulah Islamiyyah (Bagian 2)
Jika engkau berencana hijrah atau ingin menggali lebih banyak informasi tentang kehidupan di Daulah Islamiyyah, maka tulisan ini sangat direkomendasikan. Aku menulisnya dalam tulisan yang panjang dan membaginya ke dalam beberapa sub tema, dengannya aku berharap dapat menghilangkan keraguanmu dan menjawab pertanyaanmu.

Musim Salju di Raqqa
Polis China Tembak Mati 6 Muslim Uighur

Polisi China Tembak Mati 6 Muslim Uighur  
Uighur
 
KIBLAT.NET, Urumqi – Polisi Cina membunuh enam Muslim Uighur di wilayah Turkistan Timur (Xinjiang) yang bergolak, demikian kantor berita negara Xinhua mengatakan pada hari Senin (12/01). Ini adalah kekerasan terbaru di daerah itu dalam beberapa tahun terakhir.

Tentera Siber Najib Hanya Hingusan - Kadir JasinKadir Jasin cabar 'pendakyah' Najib

Siasat kes Charlie Hebdo, polis Peranchis mendadak bunuh diri

13/1/15

Selidiki kasus Charlie Hebdo, polisi Prancis mendadak bunuh diri 

  Komisaris Helric Fredou yang menyiasat kes Charlie Hebdo mendadak bunuh diri. ©2015 Merdeka.com/Daily Mai
 Komisaris Helric Fredou bunuh diri hanya beberapa jam setelah insiden penyerangan Tabloid Charlie Hebdo di Paris, Perancis. Dia adalah pegawai polis pertama yang mencoba menyiasat  kenapa serbuan tiga militan boleh dengan mudah terjadi. 

“Kenapa tak tahan Dr Mashitah, Ibrahim Ali? – Guan Eng


lim-guan-eng

Mejar Zaidi Teguh Dengan Perjuangan Tidak Merayu Walau DiBuang Kerja

Ini jantan bukann sebarang jantan. Demi hak dan kehormatan diri, beliau tidak sedikit pun berganjak dengan prinsip yang dipegang. Kezaliman adalah kezaliman dan penipuan tetap penipuan.

Mejar Zaidi yang dikenali ramai kerana mendedahkan penipuan dakwat kekal dalam pilihanraya lalu telah dihadapkan ke mahkamah tentera dan didapti bersalah serta dihukum buang kerja

TERKINI : MINYAK BRENT MERUDUM KEPADA AS$47.43 SETONG, RON 95 SEPATUTNYA HANYA RM1.50?


Brent jatuh di bawah AS$50 setong


KES PEMBUNUHAN ALTANTUYA: MAHKAMAH RAYUAN TERSILAP


Extremisme: Kenapa Muhyiddin salah


 

  BICARA MP Kesilapan Timbalan Perdana Menteri,Tan Sri Muhyiddin Yassin dalam mendakwa bahawa ekstremisme tidak pernah wujud di kalangan Muslim Malaysia samalah dengan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak ketika mengagungkan keganasan kumpulan Negara Islam (IS) Jun lalu.

Kes Altantuya: Inikah penghujungnya?


 

Dia dibunuh kejam pada 2006.

PKR akan dedah perjanjian naikkan harga barang


 

Selepas mengasak kerajaan berhubung penentuan harga petrol, PKR akan beralih pula kepada isu harga barang dan perkhidmatan.

Ratapan ayah: Kenapa anak saya dibunuh?  

 "Kenapa anak saya dibunuh?"

Inilah apa yang masih cuba difahami oleh Setev Shaariibuu selepas Mahkamah Persekutuan hari ini menjatuhkan hukuman mati ke atas dua anggota polis kerana membunuh anak perempuannya, Altantuya.

QZ8501: Tiada bukti kukuh sokong teori pesawat meletup di udara sebelum terhempas


PENYIASAT Airbus memeriksa serpihan pesawat AirAsia Indonesia QZ8501 di Pelabuhan Kumai, Pangkalan Bun, Kalimantan Tengah hari ini. - Foto Reuters

SULTAN KELANTAN BUAT KEJUTAN...