اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Thursday, May 15, 2014

PENING LA NAJIB!!! Selesai masalah Mat Said, timbul masalah baru

 


http://www.keadilandaily.com/wp-content/uploads/2014/01/najib-sakit-kepala.jpegKUALA LUMPUR 15 MEI: Krisis peletakan jawatan Datuk Seri Ahmad Said sebagai Menteri Besar Terengganu belum berakhir, sebaliknya babak kedua baharu sahaja bermula dan mungkin menjadi lebih buruk, kata Pengerusi KEADILAN Terengganu, Azan Ismail.

[ TERBARU KAJIAN ] PARTI POLITIK DAN PDRM (POLIS) PALING RASUAH

 Hasil tinjauan Transparency International Malaysia (TI-M) yang menunjukkan parti politik dianggap sebagai paling dirasuah dalam negara, memperlihatkan petanda rakyat Malaysia hilang kepercayaan terhadap sistem demokrasi negara, kata badan anti rasuah dan penganalisis.


Kesedaran itu timbul berikutan kos kehidupan semakin meningkat selain capaian akses Internet yang memberi pendedahan kepada rakyat tentang kesan amalan rasuah yang menjejaskan hidup mereka.
Badan tinjauan bebas Merdeka Center berkata hasil kajian TI-M itu padan dengan keputusan yang dijalankan mereka.

[ Rahsia Anwar Ibrahim Terbongkar ] RAMAI ORANG TIDAK TAHU!!!


(Oleh Datuk Saifuddin Nasution Ismail, Setiausaha Agung KEADILAN)

Saya ingin memberi reaksi serangan terbaru Dr Mahathir ke atas Anwar Ibrahim seperti dilapor Bernama bertarikh 14 Mei 2014. Saya kira Dr Mahathir melatah lagi.

Kali ini beliau menyerang Anwar Ibrahim kerana dijemput menyampaikan syarahan di Universiti Al-Azhar, Jakarta Indonesia. Bahkan penganjur yang menjemput Anwar juga diserang Dr Mahathir. Kata Dr Mahathir, Anwar tidak layak menyampaikan syarahan tentang Islam kerana moralnya rendah!

Selepas Mat Said dijinakkan, mudah Najib tukar MB lain


HARAKAHDAILY 


KUALA LUMPUR: Drama politik di Terengganu yang pada awalnya dijangka akan menjadi sebuah telenovela panjang yang ada babak menangis, ketawa, merajuk, gembira, dendam dan sebagainya, akhirnya hanyalah menjadi sebuah cerita pendek yang paling tidak menarik.

Datuk Seri Ahmad Said yang pada mulanya dianggap bengkeng dan gedebe, terkulai hanya tidak sampai 48 jam selepas mengisytiharkan keluar Umno dan menjadi Adun Bebas, tulis Shahbudin di dalam blognya.

'Krisis tak selesai, saya kenal siapa Mat Said'


SALMIYAH HARUN
KUALA LUMPUR: Pergolakan sebenar yang berlaku di dalam Umno Terengganu hakikatnya masih belum selesai kerana krisis itu melibatkan banyak masalah di peringkat dalaman, demikian tegas Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Wakaf Mempelam Abdul Wahid Endut.