اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Friday, January 23, 2015

Berita Ini Membuatkan Najib Menggigil?

70% AKTIVITI PERNIAGAAN DI PASAR RAYA DI LEMBAH KELANG DIKUASI OLEH PATI


Premis pasar raya Malaysia dikuasai peniaga PATI

Koalisi Salibis Internasional Gelar Pertemuan Di London Bahas Daulah

Koalisi Salibis Internasional Gelar Pertemuan Di London Bahas Daulah 1

Apakah Dunia Berangsur-Angsur Runtuh?
KIBLAT.NET – Para pakar dan pengamat memperingatkan dunia bahwa saat ini tampak sejumlah kesamaan mencolok dengan pemicu Perang Dunia I. Salah satu kesamaan yang disorot oleh sejarawan adalah keyakinan bahwa perang skala penuh antara negara-negara besar menjadi tidak terpikirkan setelah suatu periode berkepanjangan dilalui dengan damai.

Bagaimana Masalah Suriah Berpotensi Memicu Perang Dunia III?

KIBLAT.NET – Jutaan pikiran manusia di dunia sekarang ini terfokus pada Suriah, di mana pemerintahan Obama telah melancarkan serangan militer yang berpotensi meluluhlantakkan negara tersebut. Meskipun alasan serangan itu adalah menghancurkan the Islamic State, namun gelagat bahwa serangan itu mulai—dan akan—menyimpang dari sasaran awal mulai disorot. Benarkah semudah itu? Pada bagian ini, tulisan ini mencoba menyajikan sudut pandang dari pengamat, bagaimana konflik di Suriah sangat berpotensi memicu Perang Dunia III.

MAKLUMAT BOCOR: CUKAI JUALAN MINYAK PUNCA HARGA BARANG TIDAK TURUN

Cukai jualan minyak kepada industri punca harga barang tidak turun, kata PKR

Harga minyak kepada industri dan sektor komersil sebenarnya tidak turun seperti petrol dan diesel yang dijual kepada orang ramai, malah dinaikkan dengan pengenalan cukai jualan ke atas petrol dan diesel kepada industri dan sektor komersial, kata Setiausaha Agung PKR Rafizi Ramli. – Gambar Reuters

PENJAWAT AWAM KENA TIPU RM45 JUTA, SAPA PUNYA KERJA?

KALAU PINJAM PINJAMAN KERAJAAN.... LAHKHANAT MANA YANG BAYAR 100% BAYARAN PADAHAL PROJEK ENTAH KEMANA ....KELAUT?.....

Azan Subuh tidak dilaungkan di Pulau Pinang?.. Fitnah tu... baca nih!


Berapa puluh kali 'Azan Subuh' nak dijadikan modal fitnah oleh macai ni?.. beberapa tahun dulu dah kecoh 1Malaysia kononnya Pulau Pinang melarang Azan dikumandangkan, kali ni timbul lagi..

Free Malaysia Today melaporkan.. Yang Dipertua Persatuan Anak Jati Melayu Pulau Pinang (PAJIM), Yusof Mohamad menyelar tindakan pihak pengurusan beberapa masjid yang dilihat tunduk kepada tekanan dan aduan orang bukan Islam berbanding menjaga martabat dan ibadah agama Islam.

Dua TNC UM Ditukar Kerana Tidak Tegas Dan Pro Pakatan

Universiti tertua negara Universiti Malaya (UM) bakal kehilangan seorang lagi tokoh akademik terkemuka dan mengembalikan debat mengenai kebebasan akademik di institusi pengajian Malaysia apabila Putrajaya enggan menyambung khidmat profesor, hanya kerana tidak menyokong Umno, dedah satu sumber.

Timbalan Naib Canselor (Akademik dan Antarabangsa) Prof Dr Mohd Hamdi Abd Shukor tidak akan disambung kontraknya sementara seorang lagi timbalan naib canselor Datuk Dr Rohana Yusof yang menguruskan hal ehwal pelajar “terlalu berlembut” dengan pelajar, kata sumber itu lagi.

Rizab Antarabangsa Malaysia “Hilang” RM73.08 Bilion Daripada US$131.5 Bilion (2015) Kepada Hanya US$111.2 Bilion (2014) Sahaja - Staff Berita Semasa


rizab antarabangsa malaysia

Australia rampas passport dan bebaskan Sirul..

 

Sirul Azhar Umar yang kini dalam pelarian di Australia dibebaskan dengan bersyarat oleh pihak berkuasa negara itu. 

Pasportnya turut dirampas dan beliau diberikan satu kad khas yang membolehkannya bergerak bebas di negara itu, lapor Berita Harian. 

Menurut laporan itu, perkara itu disahkah oleh sumber Wisma Putra.