اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Monday, August 4, 2014

BAGAIMANA McDONALD'S MALAYSIA BODOHKAN RAKYATBagaimana McDonald's Malaysia Memperbodohkan Rakyat Malaysia
Masuk 3 Syawal, tiba-tiba McDonald's Malaysia bersuara melalui Berita Harian. Ahli Lembaga Pengarah merangkap Pengerusi Jawatankuasa Halal Dalaman McDonald’s Malaysia, Wan Mohd Zam Wan Embong tampil memberikan kenyataan. Mungkin mereka sudah 'panas punggung' atas boikot yang berlarutan.

New Zealand tanya bila Malaysia nak serah Rizalman...

 

Bila Malaysia akan serah Rizalman kepada New Zealand...

Akhbar New Zealand Herald pada Ahad mempersoalkan bila kerajaan Malaysia akan menyerahkan Muhammad Rizalman Ismail kepada negara itu untuk diadili selepas menghadapi dakwaan cubaan merogol seorang warganya.

Melalui ruangan pendapat editor, akhbar itu berkata, New Zaland menuntut penjelasan mengapa proses menghantar kembali pegawai waran II itu masih tiada sebarang perkembangan.

ISU NAK BOIKOT PRODUK ISRAEL ... MACAI-MACAI UMNO JANGAN NAK CAKAP KENCANG LEBIH SANGAT!!!!


Perkara ini kalau DSAI yang bersuara agak-agaknya apa yang akan media arus perdana lakukan??????

Tuduh DSAI bermacam-macam dengan kaitkan dirinya dengan Israel tetapi nak ajak rakyat boikot produk Israel digesa rujuk terlebih dahulu dengan menteri UMNO/BN .. tidak boleh buat sebarangan.

REJIM ZOINIS BERUNDUR....ADAKAH MEREKA DIAMBANG KEKALAHAN

 

Beberapa kereta kebal turut berundur dari sebahagian kawasan di Genting Gaza.

TEL AVIV - ISRAEL. Sebahagian pasukan tentera darat Israel termasuk kereta kebal mula berundur dari beberapa kawasan di Genting Gaza sehari selepas rejim Zionis melancarkan gelombang kedua keganasan yang telah meragut lebih seratus nyawa di wilayah itu.

Gaza: Israel sekat rakyat Malaysia dari layari laman Facebook IDF? Hari yang ke 29 pihak Zionist melancarkan 'Operation Protective Edge' menyaksikan jumlah kematian 1821, 410 darinya adalah kanak-kanak dan lebih dari 220 orang adalah wanita.. Manakala jumlah yang cedera ialah 9240, serangan pihak zionist juga telah meranapkan lebih dari 100 buah Masjid dan ribuan tempat tinggal penduduk Gaza. Beberapa hari yang lalu media Israel telah menuduh Malaysia telah melatih pejuang Hamas berdasarkan maklumat yang kononnya mereka perolehi hasil dari soal siasat yang dijalankan terhadap seorang pejuang yang kononnya di tawan mereka. Bagaimanapun tuduhan mereka itu dibidas oleh pemimpin kanan Hamas, Dr Khaled Qadoumi. Beliau menegaskan rejim Zionis Israel mengolah propaganda untuk menutup kelemahan dan kekejaman di Gaza. "Israel sedang mengalami kekalahan moral yang teruk dalam operasi ketenteraannya kali ini di Gaza dan mereka cuba menjejaskan sokongan sebuah negara Islam yang proaktif dan kuat terhadap warga Palestin," "Israel adalah penipu besar. Kenapa tuduh Malaysia? Kerana Malaysia sebuah negara Islam yang bebas serta berani sentiasa berada di sisi rakyat Palestin di Gaza yang terus sengsara," tegas Dr Khaled. Laporan penuh sila baca di SINI Menariknya.. setelahbeberapa hari tuduhan itu dilemparkan terhadap Malaysia para pengguna Facebook yang berpengkalan di Malaysia telah disekat dari melayari Facebook Israel Defense Force (IDF) pula.. Apa yang pihak Zionist ini takutkan? Perkara ini telah dilaporkan oleh SiakapKeli .. Menurut SiakapKeli.Com Israel hari ini nampaknya telah menghalang pelayar dari Malaysia dari melayari laman Facebook IDF. Mungkin mereka telah goyang apabila banyak kali 'troll' ataupun laman Facebook mereka dikatakan telah digodam sebelum ini. Atau mungkin ada helah yang mereka tidak mahu rakyat Malaysia tahu. Sememangnya ada ciri yang membolehkan Admin page Facebook mengehadkan negara mana yang boleh melayari laman Facebook mereka. Hal ini dapat dilihat jika pengguna dari Malaysia pergi ke laman Facebook IDF secara terus, pengguna akan dibawa ke Laman Utama, bukan page berkenaan. Tetapi jika menggunakan proksi dari luar negara seperti ini dan memasukkan alamat(URL) laman facebook IDF, iaitu https://www.facebook.com/idfonline , laman berkenaan masih lagi kelihatan berfungsi dengan elok. Sebab kenapa mereka melakukan perkara itu tidak diketahui. Tapi nampaknya Malaysia telah berjaya memberi sedikit gentar kepada Zionis. Malaysia Boleh!! Penakut rupanya depa tu... kah..kah..kah... Mungkin sebab tak mahu apa yang dah berlaku kepada laman Twitter mereka berulang semula kot.. cuba tengok bahasa negara mana yang hackers ni guna..

 


Hari yang ke 29 pihak Zionist melancarkan 'Operation Protective Edge' menyaksikan jumlah kematian 1821, 410 darinya adalah kanak-kanak dan lebih dari 220 orang adalah wanita..

Manakala jumlah yang cedera ialah 9240, serangan pihak zionist juga telah meranapkan lebih dari 100 buah Masjid dan ribuan tempat tinggal penduduk Gaza.

Facebook Tapis Gambar Penderitaan Gaza


  NEW YORK - AMERIKA SYARIKAT. Seorang penulis buku Amerika Syarikat (AS) yang menentang kekejaman Israel ke atas rakyat Palestin, Naomi Wolf, mendedahkan dia diberi amaran oleh Facebook yang akaunnya boleh ditamatkan.

Menurutnya, Facebook turut menjelaskan mereka telah menapis imej-imej yang Naomi muat naik daripada sumbernya di Gaza.

Terserlah sebuah Kerajaan of munafiq umno apco !

 Jeneral Yakuza Ogawa

 
#SAVEgaza !
Depan israel, ambil penasihat dari mereka. Jadikan zionis sebagai rakan dagangan. Bila depan rakyat Malaysia terutama orang melayu,berdegar degar kutuk israel kutuk zionis.

Mr presiden dajjal amerika, sir obama menghantar bantuan kententeraan bagi membantu israel, ada pemimpin umno bersuara ?