اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Tuesday, September 9, 2014

Hasil Kajian Saintis Jepun Terhadap Air Zam-Zam

 

Written By canang on Isnin, 8 September 2014 | 9/08/2014 01:39:00 PTG
Seorang saintis Jepun telah membuat kajian terperinci yang mendapati bahawa air zam-zam mempunyai keajaiban dan kandungan airnya berbanding dengan yang lain.
Dr Masaru Emoto dari Universiti Yokohama menjalankan ujikaji ke atas perubahan bentuk molekul air yang didedahkan kepada pengaruh-pengaruh positif dan negatif.

KESAN BACAAN AL QURAN PADA SYARAF OTAK DAN ORGAN TUBUH MANUSIA

 

- Dr. Al Qadhi, Florida Amerika Syarikat

Written By canang on Selasa, 9 September 2014 | 9/09/2014 06:30:00 PTGDr. Al Qadhi, melalui penelitiannya yang panjang dan serius di sebuah klinik di Florida Amerika Syarikat, berjaya membuktikan hanya dengan mendengar bacaan ayat-ayat Al-Quran, seorang Muslim baik mereka yang fasih berbahasa Arab ataupun bukan, dapat merasakan perubahan
fisiologi yang sangat besar. 

ADAKAH INI BUKTI YANG PENDAPATAN PURATA RAKYAT NEGARA INI SUDAH MELEPASI RM5,900 SEBULAN SEPERTI KATA MENTERI DI JABATAN PERDANA MENTERI??????

 RAKYAT M'SIA BOIKOT PRODUK ISRAEL HANYA HANGAT-HANGAT TAIK AYAM...

 Bahagian Pinjaman Perumahan Kakitangan Awam Dimansuhkan? Bank CIMB Urus Pinjaman Pinjaman Rumah Anda?

 
Bahagian Pinjaman Perumahan Kakitangan Awam Dimansuhkan? Bank CIMB Urus Pinjaman Pinjaman Rumah Anda? Sekarang ini penjawat awam di Malaysia sudah ada berapa ramai? Secara faktanya terdapat sejumlah 1.5 juta kakitangan awam di Malaysia, satu jumlah yang begitu besar nilainya untuk bank-bank komersial “teroka”. Apa maksudnya Berita Semasa?

Di forum PasMa.. Hadi bukan pemimpin maksum kata Mujahid..

 Forum pertama anjuran Persatuan Ummah Sejahtera Malaysia (PasMa) malam tadi yang mensasarkan untuk menghalang sebarang kerjasama di antara PAS dan Umno menyaksikan hadirin meluahkan kemarahan terhadap parti Islam itu dan presidennya berhubung peranan mereka dalam krisis menteri besar Selangor.

Persoalan sama ada Datuk Seri Abdul Hadi Awang perlu dikenakan tindakan kerana menentang keputusan parti dalam isu menteri besar Selangor termasuk masa depan PAS dalam Pakatan Rakyat (PR) diajukan kepada ahli panel Presiden PasMa Datuk Phahrolrazi Zawawi, Ahli Jawatankuasa (AJK) PAS Pusat Datuk Dr Mujahid Yusof Rawa dan Pakar Perlembagaan Dr Abdul Aziz Bari.

Rupanya Ini Hanya Propaganda Umno.. Ini Buktinya

 

 

Tindakan PKR dan DAP menghantar 1 nama iaitu Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail sebagai calon menteri besar tidak melakukan sebarang kesalahan walaupun dimurkai Sultan Selangor, kata Dr Abdul Aziz Bari.

Hukum Karma Buat Wan Azizah, Presiden PKR

 

Presiden PKR FIRMAN ALLAH SWT :

Dan janganlah engkau berjalan di bumi dengan berlagak sombong, kerana sesungguhnya engkau tidak akan dapat menembusi bumi dan engkau tidak akan dapat menyamai setinggi gunung-ganang.( Surah Al Israa'. Ayat 37 )
Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud:

“Tidak akan masuk syurga orang yang dalam hatinya terdapat kesombongan walau hanya sebesar zarah.” (Hadis riwayat Muslim)
Saya mulakan catatan ini dengan firman Allah swt. dari Surah Al Israa'. Ayat 37 bagi mengingatkan diri sendiri dan pembaca sekelian agar kita sama-sama mendapat faedah dari pengertian ayat tersebut dan In Shaa Allah dilimpahi hidayahNya.

PKR mohon ampun, ingatkan Najib supaya jujur


HARAKAHDAILY 


KUALA LUMPUR: PKR hari ini memohon ampun kepada Sultan Selangor jika tindakan parti itu mematuhi Undang-undang Tubuh Negeri Selangor dan amalan (convention) yang diikuti sejak 1957 dalam soal pemilihan calon Menteri Besar Selangor mengguris perasaan baginda.

Ketua Umumnya, Datuk Seri Anwar Ibrahim (gambar) berkata, PKR dan Pakatan Rakyat tegak atas prinsip keluhuran perlembagaan serta menjunjung sistem raja berpelembagaan dan demokrasi berparlimen.

Serah Pengkalan Kubor cetus kekuatan baru PR


SALMAH MAT HUSAIN


KOTA BHARU: Pesuruhjaya PAS Kelantan, Ustaz Datuk Ahmad Yakob, berkata penyerahan semula Dun N1 Pengkalan Kubor oleh PKR kepada PAS petanda kekuatan baru Pakatan Rakyat akan bermula.

Penyerahan semula Dun berkenaan kepada PAS setelah dua penggal diberikan kepada calon PKR ujarnya, telah membangkitkan semula semangat juang PAS untuk memperkukuh Pakatan Rakyat.