اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Tuesday, April 29, 2014

Dengar Nasihat TG Hj. Nik Aziz Nik Mat

Photo: fikir ya......

Gambar..!!! Rakyat Filipina buat protes besar-besaran kedatangan Obama ke Filipina

 Written By canang


Zar Ali III's photo.

Rakyat Filipina buat protes besar-besaran kedatangan Obama ke Filipina.

Dadah Ganti Tiket Masuk Pesta Seks Di Ibu Kota

 

 
Bukannya wang tunai yang diperlukan tetapi bekalan dadah bernilai RM300 menjadi tiket untuk sesiapa sahaja yang ingin menyertai pesta seks liar di sekitar ibu negara iaitu Kuala Lumpur.(Gambar Hiasan)

Pengunjung pesta seumpama itu yang hanya mahu dikenali sebagai Ryan menyatakan wang tunai bukanlah suatu kemestian untuk menyertai parti itu kerana penganjur lebih berminat dengan dadah sebagai bayaran masuk.

Bolehkah Amerika dipersalahkan kerana melabel Najib ‘lidah bercabang’?

 Oleh Ng Kee Seng

 


Pada 2012, Washington Post mendatangkan rasa kurang senang sebilangan pemimpin kerajaan Malaysia apabila melabel Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak sebagai pemimpin ‘lidah bercabang’.

Penulisnya Maclean Patrick berkata: “Perdana Menteri diam seribu bahasa! Ketika dunia tersentak dengan skandal FBC Media, dimana pentadbirannya menggunakan wang rakyat bagi membeli ruangan agar nama Malaysia disiarkan di kaca TV antarabangsa, Najib langsung tidak kelihatan.

Punca Kenapa Ibrahim Ali Marah Dengan Obama Terbongkar

 


PELIK BIN AJAIB dalam pada Hampir Seluruh Ahli Umno daripada Ahli Biasa sampai lah kepada Penchacai Angkat Najis Umno BERBANGGA dengan Kedatangan Presiden Negara Amerika Brack Obama ke Negara Malaysia, tiba-tiba ada Suara Katak SUMBANG yang MARAH dengan Obama. Sedangkan beliau adalah seorang yang TERKENAL 1 Malaysia sebagai BARUA UMNO Tahap Tertinggi dari DULU KINI dan SELAMA nya.

Sudah Tiba Masanya Rakyat Harus Menolak Pemerintahan BN....

 

Photo
Mengenang Haji Yusof Rawa: 28 April yang hiba
 
BAGI orang lain 28 April mungkin tidak membawa apa-apa makna kecuali mereka yang lahir pada hari ini. Setiap seorang mempunyai tarikh tertentu yang memberi sesuatu kesan dalam hidupnya sama ada ia saat kegembiraan mahupun saat kesedihan.

Bagi saya, tarikh 28 April adalah saat saya kehilangan manusia yang paling saya sayangi dan kasih bahkan ramai yang meratapi pemergiannya kerana beliau bukan sahaja milik saya dan keluarga bahkan beliau juga milik umat ini.