اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Wednesday, December 31, 2014

Harian Israel Haaretz : Khalifah Abu Bakar Al-Baghdady Pemimpin Paling Berpengaruh Di Dunia


Harian Israel Haaretz : Khalifah Abu Bakar Al-Baghdady Pemimpin Paling Berpengaruh Di Dunia 1M Fachry untuk Al-Mustaqbal Channel

HAARETZ, ISRAEL (Al-Mustaqbal Channel) – Harian Israel terkemuka, Haaretz menjadikan Khalifah kaum Muslimin, Syekh Abu Bakar Al-Baghdady hafizahullah sebagai pemimpin yang paling berbahaya di dunia dan paling berpengaruh. Al-Baghdady dengan Daulah Khilafah-nya sangat mengancam dan mendikte kebijakan internasional, serta menjadi penentu peta politik timur tengah, demikian Haaretz. Allahu Akbar!

[BERGAMBAR] Helikopter PDRM Bantu Mangsa Banjir Terhempas Di Tanah MerahPenduduk gempar lihat helikopter terhempas

Penduduk Kampung Rambai gempar apabila sebuah helikopter jenis Ecureuill AS 355F2 milik Polis Diraja Malaysia (PDRM) terhempas pada kira-kira 6.30 petang, selepas berlegar-legar di ruang udara kampung itu.

Pakar Dedah Punca Pesawat Air Asia QZ8501 Terhempas


JAKARTA: Pesawat AirAsia QZ8501 yang hilang dalam perjalanan dari Surabaya ke Singapura Ahad lalu mungkin terbang terlalu perlahan apabila menghampiri kawasan cuaca buruk.

Portal berita Herald Sun melaporkan Pengarang laman web penerbangan, airlineratings.com, Geoffrey Thomas percaya pesawat QZ8501 menghadapi cuaca buruk namun terbang terlalu perlahan untuk mengelak keadaan itu.

Patutlah Ismail Sabri kata gitu rupanya........muka sapa selain muka PM?


Dalam Keadaan Rakyat Begitu Sukar Pun Masih Ada Yang Perperangai Macam.......? 

Keranah yang dihadapi sukarelawan banjir KUALA KRAI: Sukarelawan dari luar Kelantan mendakwa bantuan banjir kepada mangsa-mangsa agak lewat tiba di lokasi pemindahan disebabkan kerenah birokrasi.

Saham FGVH turun lagi?


MAZLAN ALIMAN

SAHAM FGVH hanya tinggal RM2.13 sesaham pada hari ini (semalam). Kenyataan Datuk Razali Ibrahim, Timbalan Menteri Di Jabatan Perdana Menteri yang mengaitkannya dengan pasaran dunia amat melucukan. Ketinggalan keretapi dia!

Persatuan Anak Peneroka Felda Kebangsaan (ANAK) telah membuat sekian banyak analisis mengenai unjuran ekonomi dunia, kejatuhan harga komoditi, kos tanam semula pokok sawit tua dan ketidakstabilan urusniaga global yang menjadi petunjuk risiko kepada penyenaraian FGVH di Bursa Malaysia.

Teka teki masih lagi belum terjawab - Husam


HARAKAHDAILY

KUALA LUMPUR: "Banjir pergi dengan sebahagian penduduk kehilangan rumah sepenuhnya. Tentunya pula mereka kehilangan pakaian dan lainnya," tulis Datuk Husam Musa.

Menurut Naib Presiden PAS itu, sebahagian besar mereka dari Kuala Krai.

Beliau difahamkan sebahagian kuarters anggota polis yang baru siap di Bandar Kuala Krai masih lagi kosong.

Justeru, katanya Kementerian Dalam Negeri wajar mengizinkan mereka menginap di situ sementara rumah mereka dibina semula.

Mayat nahas AirAsia akan diterbangkan ke Surabaya


BERNAMA 

JAKARTA: Kesemua mayat nahas pesawat AirAsia QZ8501 akan diterbangkan ke Surabaya untuk dikenal pasti oleh pihak berkuasa.

Laporan sebuah portal berita Suara.Com Rabu memetik jurucakap Pasukan Mencari dan Menyelamat Nasional (SAR) Bambang Soelistyo sebagai berkata dalam operasi tengah malam semalam hingga awal pagi tadi, pasukan SAR menemui tiga lagi mayat iaitu seorang wanita yang berpakaian pramugari dan dua lelaki.

"Dalam pencarian dari tadi malam hingga pagi ini, sudah kita temukan tiga jenazah. Satu perempuan yang berpakaian pramugari, dan dua laki-laki," kata Bambang.

Pemulihan lokasi banjir perlu bantuan Persekutuan - MB


HARAKAHDAILY 

KOTA BHARU: Kerajaan Negeri Kelantan sekarang dalam usaha memulih dan membangunkan semula lokasi-lokasi yang telah musnah dilanda banjir.

"Setelah saya sendiri meneliti situasi di tempat yang agak parah dilanda banjir seperti di Kuala Krai, ianya amat memerlukan sokongan dan bantuan daripada semua pihak khususnya Kerajaan Persekutuan," ujarnya dalam satu kenyataan.