اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Tuesday, January 20, 2015

Jihadi John Kembali Dengan Sebuah Pesan Untuk Pemerintah Dan Masyarakat Jepun

Jihadi John Kembali Dengan Sebuah Pesan Untuk Pemerintah Dan Masyarakat Jepang 1 

Mujahidin Daulah Khilafah Persiapkan Serangan Ke Lebanon, Allahu Akbar!

Mujahidin Daulah Khilafah Persiapkan Serangan Ke Lebanon, Allahu Akbar! 1 

Siapa Sebenarnya Tawanan Daulah Khilafah Yang Bernama Haruna Yukawa?

Siapa Sebenarnya Tawanan Daulah Khilafah Yang Bernama Haruna Yukawa? 1 
 

PEGIDA Batalkan Acara Pasca Diancam Daulah Khilafah, Allahu Akbar!

PEGIDA Batalkan Acara Pasca Diancam Daulah Khilafah, Allahu Akbar! 1 

Pemberontak Syiah Houtsi Tembaki Konvoi PM Yaman


Pemberontak Syiah Houtsi Tembaki Konvoi PM Yaman  
Milisi Syiah Houtsi YamanSuku-Suku Yaman Dirikan Kamp Militer untuk Hadapi Syiah HoutsiSuku-Suku Yaman Dirikan Kamp Militer untuk Hadapi Syiah Houtsi  
Pejuang suku Yaman

Interpol buru pembunuh Altantuya


 

UKTI PANAS : TEAM NAJIB GUNA TV3.25 UNTUK SERANG DAIM?!!!

Mohd Saiful Bukhari Azlan, pengadu dalam kes liwat II membabitkan Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim, mendedahkan isterinya, Nik Suryani Megat Deraman berhenti kerja daripada stesen televisyen TV3 kerana tidak berpuas hati selepas diberi arahan membuat liputan ke atas PKR dalam menyerang bekas Menteri Kewangan Tun Daim Zainuddin.

Dalam tulisan di blognya, Saiful mempertikaikan ruang yang diberikan stesen televisyen swasta tersebut kepada pemimpin PKR untuk menyerang bekas menteri Kabinet zaman Tun Dr Mahathir Mohamad itu.

Harga Gula Dunia dah turun.. tapi kenapa harga Gula di negara kita tak turun-turun?


Pada 25 Oktober 2013, Perdana Menteri Malaysia Najib Tun Razak telah mengumumkan subsidi gula sebanyak 34 sen akan dimansuhkan berkuatkuasa 26 Oktober.

Najib yang juga Menteri Kewangan ketika membentangkan Bajet 2014 di Dewan Rakyat berkata langkah itu bertujuan mengurangkan jumlah pesakit diabetes di negara ini yang agak membimbangkan.

Alamak!! Hishamuddin Kantoikan Zahid isu surat kepada FBI..


Menjawab isu mengenai surat yang ditulisnya kepada kepada Biro Siasatan Persekutuan (FBI) berhubung isu raja judi Paul Phua Wei Seng, Zahid berkata beliau mempunyai kuasa menulis surat itu.

"Menteri sebelum saya juga keluarkan surat penjelasan. Berdasarkan kuasa kepada menteri itulah saya menandatangani surat itu.

TG Nik Aziz masuk ICU


Mursyidul Am PAS Datuk Nik Aziz Nik Mat dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) petang ini.

“Petang ini ayahanda dimasukkan ke ICU di HUSM selepas ke hospital sejak malam tadi.

“Seperti saya maklumkan semalam, kesihatan ayahanda agak menurun ketika banjir baru-baru ini,” kata anaknya Nik Abduh.

Malaysia tidak berdepan krisis kewangan, kata Najib OLEH MD IZWAN

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak yang juga menteri kewangan menegaskan Malaysia bukan dalam keadaan gawat seperti yang berlaku pada 1997 dan 1998 walaupun terpaksa melakukan beberapa pemotongan peruntukan.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak yang juga menteri kewangan menegaskan Malaysia bukan dalam keadaan gawat seperti yang berlaku pada 1997 dan 1998 walaupun terpaksa melakukan beberapa pemotongan peruntukan.

Bersih 2.0 jumpa 20 diplomat asing, dedah kepincangan persempadanan Sarawak OLEH HASBULLAH AWANG CHIK