اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Sunday, December 28, 2014

Darurat tidak diistihar bagi membolehkan penduduk terjejas buat tuntutan Insurans kata Najib?.. baca apa kata ejen Insuran ni..


Sebenarnya Najib ini tahu atau tidak apa yang dia cakapkan mengenai bencana alam dan tuntutan Insuran ni.. nampak macam main bedal saja nih!

Kata Najib "Sekiranya kerajaan umumkan darurat, antara implikasi yang akan timbul ialah pihak insurans akan terlepas daripada bayar ganti rugi...dan ganti rugi disebabkan kerosakan harta benda serta kenderaan adalah tinggi.

"Sebab itu kalau kita declare (isytihar darurat), bererti ini termasuk dalam kategori forced measure, dan syarikat insurans tak perlu jelaskan pampasan," katanya lagi, lapor Bernama.

Sukarelawan diusir dari Pusat Pemindahan kerana berbeza fahaman politik?


Penyebaran dua helaian surat yang merujuk bagaimana pasukan sukarelawan yang membantu menyediakan makanan buat 2,500 mangsa banjir di sekolah menengah Sultan Ismail, KB di arah keluar dari kawasan pemindahan banjir kini viral di laman sosial.

Surat itu menjelaskan punca kenapa pasukan sukarelawan itu terpaksa keluar dan berharap penarikan diri mereka tidak menjadi isu pada kemudian hari.

Mangsa banjir tidur bergilir, pantau pusat pemindahan Kuala Krai

Sebuah bangunan di Kuala Krai ditenggelami air banjir. Mangsa di pusat pemindahan terpaksa bergilir memantau aras air.

Sebuah bangunan di Kuala Krai ditenggelami air banjir. Mangsa di pusat pemindahan terpaksa bergilir memantau aras air.

Mangsa banjir yang berada di pusat pemindahan Sekolah Kebangsaan Kampung Tengah di Kuala Krai bergilir-gilir tidur pada waktu malam untuk memantau keadaan air.

Hanya Ada Di Daulah Khilafah : Bagi-Bagi Bensin Gratis Di Wilayah Al-Khair

Hanya Ada Di Daulah Khilafah : Bagi-Bagi Bensin Gratis Di Wilayah Al-Khair 1Umat Islam Lebih Berhak atas Isa Al-Masih daripada Umat KristianiKIBLAT.NET – Anda yang memiliki teman, tetangga, rekan kerja beragama Kristen harus tahu bahwa Anda harus bisa menjelaskan jawaban atas ucapan selamat natal dari mereka, sebab umat Islam telah menjawab ucapan selamat itu setiap saat dalam keimanan Islam.