اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Sunday, March 30, 2014

Terkini MH370 : Najib Jawap Soalan Wartawan Yang Tidak Disiarkan

 


Dengan MUKA SEDIH nya beliau pun membaca lah TEKS yang berbunyi  "BUKTI-BUKTI yang sedia ada MENCADANGKAN KEDUDUKAN TERAKHIR Pesawat Mas MH370 adalah di Pertengahan Lautan Hindi, di SEBELAH Barat Perth, Australia. Tempat ini adalah LOKASI TERPENCIL, jauh daripada TAPAK PENDARATAN yang mungkin". (dalam erti kata lain tak ada tempat untuk mendarat)

"Malaysia Airlines (MAS) sudah memberitahu perkara itu kepada ANGGOTA KELUARGA PENUMPANG dan ANAK KAPAL Pesawat yang Hilang itu. Beberapa minggu yang lepas sungguh MEREMUKKAN HATI mereka. Saya tahu berita itu tentu sukar diterima. Saya gesa Media Menghormati PRIVASI mereka dan memberikan mereka RUANG yang diperlukan pada MASA SUKAR ini". baca sini

Itu Kenyataan beliau dalam SIDANG MEDIA yang DISIARKAN 1DUNIA, telah ditulis oleh siapa pun gua tak pasti, yang pasti nya TUKANG TULIS dan TUKANG BACA sama STANDARD OTAK dia orang beb. Kemudian nyatakan lagi akan MERUJUK kepada Majlis FATWA Kebangsaan bila masa yang sesuai bagi dibuat SOLAT JENAZAH GHAIB.
Tak cukup dengan itu Keesokan Hari nya buat pulak USUL di Parlimen dengan MENGUCAPKAN TAKZIAH kepada Waris Penumpang Pesawat Mas MH370, yang seolah-olah Pesawat tersebut telah BERAKHIR Penerbangan nya di LAUTAN HINDI yang JAUH dari TAPAK untuk dijadikan LANDASAN bagi Pesawat tersebut MENDARAT.
Kebanyakkan nya PERCAYA walaupun ada yang TAK PERCAYA dengan Ucapan Najib pada Sidang Media tersebut, tetapi berita semalam mengatakan bahawa SUMBER yang DIPEROLEHI oleh Perdana Menteri Malaysia sendiri MENAFIKAN bahawa Pesawat tersebut telah Berakhir Penerbangan nya di Lautan Hindi . Wahhhhh kalau itu macam ia sudah kira PERSEPSI GILA BABI beb.
Persepsi yang terus MENGHANCURKAN HARAPAN Waris Penumpang serta Waris Anak Kapal, yang mana sampai ke hari ini pun satu CEBISAN BANGKAI PESAWAT pun tidak DITEMUI. Dimana PERTIMBANGAN OTAK Najib ni sampai boleh mengatakan yang Pesawat tersebut seolah-olah telah Terhempas dan Berakhir di Selatan Lautan Hindi.
Siapa lah PUNASIHAT beliau hingga boleh menerima CADANGAN sebegitu, sedangkan INMARSAT sendiri telah mengatakan melalui Jurucakap nya Jonathan Sinnatt bahawa "Inmarsat hanya MENYEDIAKAN MAKLUMAT dan terpulang kepada Kerajaan Malaysia untuk MEMBUAT KESIMPULAN sendiri, Kami menyediakan Maklumat kita kepada Kerajaan Malaysia".


"Kemudian mereka akan MEMBUAT KESIMPULAN daripada nya dan MEMBUAT PENGUMUMAN mereka sendiri. Kami TIDAK TERBABIT dengan apa yang Kerajaan Malaysia UMUMKAN, itu terpulang kepada mereka, kerana mereka MELIHAT GAMBARAN PENUH. Kami hanya MENYUMBANG 1 SET MAKLUMAT". baca sini

Bila Kenyataan yang dibuat oleh Pihak-Pihak yang BERTANGGUNGJAWAB dalam Isu Pesawat Mas MH370 dilihat oleh Wartawan LUAR NEGARA sebagai BERCANGGAH antara satu sama lain, maka-maka cepat-cepat lah Penchacai Angkat Najis mengatakan kata-kata BOIKOT Akhbar dan Media Asing serta meminta RAKYAT BERSATU untuk mempertahankan Negara.
APA BARANG beb, Pemimpin Umno yang buat Kenyataan GILA tapi Rakyat yang disuruh Mempertahankan Negara. Sekejap kata BAWA BUAH MANGGIS sebanyak 4 Tan, sekejap kata bawa BATTERY, kemudian kata pulak bawa KOMPENAN RADIO. Menteri tu kata yang Rumah Kapten telah DISIASAT tapi kemudian Menteri ni kata TAK ADA pulak... kah kah kah !.hemmmmm..... memang ada perkara yang kena disembunyikan tetapi kena lah buat kenyataan yang tidak bercanggah antara satu sama lain baru kenyataan tidak dipertikaikan. ini sudah lah keluar dari mulut longkang entah apa-apa, lepas tu suruh orang percaya... hakkkk tuihhhhh... kah kah kah... A B U.


1 comment: