اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Sunday, February 15, 2015

Rahsia Terbaru BN Terbarai Lagi..

SEMENJAK BN PERINTAH KEDAH SEMUA CAJ-CAJ PERNIAGAAN DI PBT SEMAKIN TURUN...NIE HANGPA TAKMAU PUJI KE?

Hasil carian imej untuk LESEN IKLAN MBAS

Datuk Bandar Alor Setar Diminta Beri Laporan Penuh Kenaikan Kadar Lesen

Dengan tiadanya Anwar, demokrasi dan hak asasi mundur ke belakang


Oleh Gobind Rudra

Malaysia sekali lagi dijejaskan oleh Barisan Nasional, apabila Mahkamah Persekutuan 10 Februari lalu mengekalkan sabitan bersalah dan hukuman penjara ke atas Datuk Seri Anwar Ibrahim, atas kesalahan liwat dengan bekas pembantunya. Seperti ingin menguatkan tanggapan itu, Pejabat Perdana Menteri mengeluarkan kenyataan mempertahankan kebebasan sistem kehakiman negara. Jelas sekali disediakan lebih awal, waktu ia diedarkan hanya akan terus menghakis keyakinan sistem yang ia ingin pertahankan.

Mampukah Pakatan Rakyat kekal survival


Oleh MOHD ARIF JUHANI 

Perlu terus terima konsep ‘setuju untuk tidak setuju’

PERANG mulut antara pimpinan dalam Pakatan Rakyat sejak Pilihan Raya Umum Ke-13 lalu menyebabkan rakyat sedikit ‘kurang selesa’ dengan situasi tersebut memandangkan gabungan itu sebelum ini dilihat sebagai pengganti terbaik untuk menerajui kerajaan selepas Umno-BN menjadi ‘penjajah’ kepada rakyat.
Perang terbuka yang disiarkan media-media arus perdana dan disemarakkan lagi dengan perbalahan berikutan pendekatan tertentu membuatkan masyarakat hilang punca, di pihak mana harus mereka letakkan keyakinan atau harapan untuk membawa isu-isu rakyat.

Tanah rizab Melayu hanya 11.99 peratus


Oleh AZIZ MUDA 

SAMA ada disedari atau tidak oleh orang-orang Melayu, dari sehari ke sehari, tanah rizab Melayu telah semakin banyak berkurangan.Malah sehingga kini, tanah rizab Melayu hanya tinggal sebanyak 1,578,263.91 hektar iaitu 11.99 peratus sahaja di seluruh negara.
Pada hal, ketika Raja-Raja Melayu menandatangani kewujudan Perlembagaan Persekutuan pada tahun 1957, pengisytiharan telah dibuat bahawa tanah simpanan orang Melayu perlu dikekalkan dengan nisbah 50 peratus, manakala selebihnya boleh diagihkan bersama kaum lain.

TGNA di hati semuaOleh Shamiel Fikri

Kisah cinta Stephen Hawkings dan Jane Wild dirakamkan indah sekali dalam "The Theory of Everything".Kyai Dahlan, dan Soekarno masing-masing diagungkan dalam "Sang Pencerah" dan "Soekarno".
Nelson Mandela, Martin Luther King, ada filem tentang mereka, pecah panggung semuanya.


Pemergian Tuan Guru Nik Aziz tiada filemnya. Kisahnya tidaklah seindah mana, rumahnya biasa, orangnya sederhana, namanya pernah diperbodohkan media. Namun, inilah kisah pejuang sebenar. Seorang pemimpin yang disanjungi semua.
Pemergian TGNA adalah kehilangan yang besar. Saat hidupnya ada yang berbalah, bertikam lidah, saling berpecah sesama sendiri. Tapi saat perginya, semua menangis hiba. Semua duduk bersama, tidak peduli sudut dan pihak mana.

Berita Gembira Untuk Perubahan


Posted on Saturday, February 14 @ 22:43:05 MYT by paktam
Penulis TamuOleh Shahbudin Husin 

Bekas Perdana Menteri, Mahathir Mohamad tidak menunggu lama untuk membawa kegembiraan kepada mereka yang mahukan perubahan. Hanya setelah dua hari Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim menghuni penjara Sungai Buloh atas kesalahan liwat yang dihadapinya, beliau hari ini menyatakan pendirian yang jelas dapat difahami sebagai terus menolak kepimpinan Najib Razak.

Anwar di Penjara, ke Mana PR dan BN?


Posted on Saturday, February 14 @ 22:58:49 MYT by paktam
ArtikelOleh A Kadir Jasin

BELUM pun sempat (Datuk Seri) Anwar Ibrahim memanaskan ranjangnya di Penjara Sungai Buloh, isu siapa akan mengetuai Pakatan Rakyat sudah menjadi tajuk berita.

Dalam sidang akhbar selepas keputusan Mahkamah Persetujuan 10 Februari, Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), (Datin Seri) Dr Wan Azizah Wan Ismail, dilaporkan berkata belum ada kepastian yang Mohamed Azmin Mohd Ali akan diangkat menjadi Ketua Pembangkang menggantikan Anwar kerana keputusan belum dibuat.

Polis rampas buku Zunar mengenai Rosmah

 
 

PM Najib Harus Letak Jawatan Sekarang Kata Mahathir

Sunday, February 15, 2015

Sindiran Mahathir berita gembira kepada rakyat

 Sindiran Dr Mahathir berita gembira kepada rakyat
PETALING JAYA  - Sindiran Tun Dr Mahathir Mohamad kepada Datuk Seri Najib Tun Razak baru-baru ini bahawa “akan meletakkan jawatan jika masih sebagai Perdana Menteri” merupakan satu berita gembira kepada rakyat yang mengimpikan perubahan.
Bekas Ahli Jawatankuasa Pemuda UMNO Wilayah Persekutuan, Shahbudin Husin berkata, pendirian bekas Perdana Menteri itu memberikan harapan sama ada Najib akan diturunkan dari jawatannya melalui UMNO.

Soalan2 bodoh drp Sudin Pak Ngah.

Sunday, February 15, 2015


Tak faham kita bertanya...kan? 

Siapa berminat boleh jawab. Jawablah dgn ikhlas dgn memberikan hujah2 yg bernas.
Soalannya:

Apa itu kerajaan? Siapa kakitangan kerajaan/awam? 

Apa keistimewaan kakitangan awam?