اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Friday, August 15, 2014

Pak cik yang keliru


MOHD SABRI SAID 

BUTTERWORTH: Saksi keenam pendakwa, Mohd Nazir didapati membuat laporan polis sebelum Timbalan Presiden PAS, Haji Mohamad Sabu berceramah mengatakan Mat Indera seorang wira.
Beliau ketika disoal oleh Peguam Pembela, Hanida Maidin tetap tegas mengatakan 'ya' selepas menonton TV3 terus marah lantas mahu menyaman Haji Mohamad kerana sanggup menyanjung seorang pengganas Komunis yang membunuh polis Melayu ketika trajedi Bukit Kepong.

Najib, Rosmah Dilaporkan Bercuti Ke Luar Negara Dengan Dana Awam.Kepala hotak Nurul Asyikin on Friday, August 15, 2014
Maklumat penerbangan dari data yang diperolehi secara umum menyokong dakwaan laman Asia Sentinel bahawa Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak bercuti di Eropah, selepas lawatan kerja ke Netherlands untuk menangani isu penerbangan MH17, dua minggu lalu.

Maklumat dari laman penjejak penerbangan FlightRadar24 menunjukkan pesawat pengangkut VIP Tentera Udara Diraja Malaysia 9M-NAA dilihat di beberapa lapangan terbang Eropah, termasuk di beberapa lokasi yang disebut dalam laporan berkenaan.

Pembenci Daulah Islam Gunakan Gambar Dan Video Palsu

Al-mustaqbal.net  Sudah seharusnya ummat selalu mengawasi dan melakukan cek ricek terhadap foto berita maupun video terutama di sosial media terkait pemberitaan tentang Daulah Islam (IslamicState). Puluhan foto video beredar di jejaring sosial media yang mengklaim tindakan ‘barbar’ Daulah Islam, ternyata palsu atau merupakan foto atau video peristiwa lain, kemudian diasosasikan sebagai perbuatan Daulah Islam. Hal ini sebagaimana dilaporkan oleh harian Observer France24, beberapa gambar, berita, atau video palsu yang diposting oleh sosial media antara lain :

LANGKAH RAKYAT.


Bila RAKYAT Melangkah..

 
Langkah Kajang, langkah NFC, langkah projek demi projek jadi bisnes politik,
Langkah wakil2 rakyat berpakat jadi ahli politik yang penipu semakin terserlah,
Langkah nepotisme dan kronisme semakin terdedah,
Langkah 3b dan tender syarikat bapak kau seantero Malaysia semakin terbongkar.

Bila Tok Guru Melangkah..

 

Written By canang on Jumaat, 15 Ogos 2014 | 8/15/2014 10:06:00 PTG


LANGKAH TOK GURU

Bila Tok Guru Melangkah..
Langkah Kajang jadi mati,
Langkah strategis jadi bodoh,
Langkah munafiq jadi tak ketahuan,
Langkah pengkhianat tunggu dilaknat.

KENALI KHALID IBRAHIM - SIAPA DIA SEBENARNYA !!

 

Written By canang on Khamis, 14 Ogos 2014 | 8/14/2014 03:26:00 PTG
KENALI KHALID IBRAHIM - SIAPA DIA SEBENARNYA !!

Izham Hashim Dipercayai YDP PAS Kelana Jaya Dedah Perbuatan Khalid Ibrahim.

Saya terima nota ini melalui whatsapp. Saya dimaklum penulis ialah YDP PAS Kelana Jaya. Selepas membacanya, saya yakin bacaan dan aturan kronologi peristiwa yang saya fikir berdasarkan pengalaman bekerja sebagai Pegawai kepada Dato' Menteri Besar Selangor (2010-2012) adalah cocok dengan keterangan ini. 

Isu Dua Adun PAS : Ia lebih kecil berbanding kesilapan Dr Mohd Zuhdi Marzuki - Ahmad AwangBekas ahli majlis syura PAS yang juga bekas anggota jawatankuasa dispilin parti tersebut Ahmad Awang berkata, tindakan dua Adun PAS menyokong Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail menjadi menteri besar Selangor semalam bukan kesalahan besar dan tidak akan menyebabkan mereka dipecat.

Dalam kes dua Adun itu Ahmad berkata, calon yang mereka sokong adalah ahli Pakatan Rakyat (PR), cuma parti yang masih belum membuat keputusan rasmi sama ada mahu menyokong atau tidak.

PR DALAM PROSES MEMUSNAHKAN DIRI SENDIRI.....

 


Pemimpin PAS Perak dakwa dua ADUN PAS Selangor itu dibeli PKR?

 Pemimpin PAS Perak, Drs Khalil Idham Lim Abdullah mengecam tindakan dua Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Selangor yang bertindak membelakangi keputusan parti dalam memberikan sokongan terhadap Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail sebagai Menteri Besar.

Malah beliau turut menggesa Adun Hulu Kelang, Saari Sungib dan Adun Morib, Hasnul Baharuddin meninggalkan parti dan menyertai PKR mahupun DAP kerana lebih mementingkan kedua-dua parti itu berbanding parti sendiri

Dato Husam minta Khalid jangan alatkan Pas

 


Husam: Khalid jalan alatkan Pas.
Naib Presiden Pas Husam Musa yang dikenali sebagai tokoh yang "autentik" dan tidak mudah membuat kenyataan mengulas berhubung kemelut di Selangor, akhirnya tampil juga untuk memberi respons terhadap apa yang berlaku. Mungkin beliau sudah tidak boleh "ork" (boleh tahan) dengan apa yang berlaku sekarang ini.
Dengan penuh berhati-hati Husam telah memberi pandangan jilan kepada Abdul Khalid Ibrahim menerusi surat terbuka kepada Khalid dengan apa yang berlaku yang disifatkan MB bebas itu sebagai telah memperalatkan Pas untuk kepentingan politiknya.

Kata Husam, Khalid sebagai seorang insan gentlemen dan berakhlak mulia mesti tahu batas beliau menumpang Pas dan tahu yang Presiden Pas telah menghulurkan "ranting zaitun" kepadanya saat Khalid kelemasan.