اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Wednesday, March 11, 2015

Barangkali mereka ini murid yang terlalu pintarOleh Shahbudin Husin

Masih ramai yang bercakap tentang Himpunan Solidariti menyokong Datuk Seri Najib Razak berkaitan 1MDB yang dihadiri seramai 153 Ketua Umno Bahagian pada Ahad lalu.
Selain ketidakhadiran beberapa Ketua Bahagian termasuk Tan Sri Muhyiddin Yassin, Datuk Seri Mukhriz Mahathir serta ramai yang lain dan mengapa perdana menteri menggunakan pintu belakang yang terus menjadi bualan, hasil pertemuan itu yang mengatakan mereka berpuas hati dengan penjelasan mengenai 1MDB juga menjadi topik perbualan yang berterusan.

Kepelikan dan keganjilan pengurusan negara kita


 
Oleh Mohd Sayuti Omar

Cuba perhatikan beberapa hal yang pelik tetapi sudah menjadi kebiasaan berlaku dalam negara "tigatujuhkosongsatutujuh" ini. Pertamanya mengenai isu syarikat pelaburan kementerian kewangan yang dipimpin Najib Razak 1MDB.

Parlimen diberi tahu hari ini kononnya wang lebihan pelaburan di kepulauan Cayman sebanyak AS1.103 juga telah pun dibawa balik


Ia dibawa bukan ke negara ini, tetapi disimpan di Singapura. Al pelik ibnu ganjil. Alasan kenapa wang itu disimpan di Temasik ialah untuk memudahkan pengeluaran tunai kerana peraturan yang dibuat oleh Bank Negara Malaysia (BNM) ketat. Mengikut peraturan BNM setiap pengeluaran RM50 juta memerlukan kelulusan BNM.

PUNCA RUMAH PUTIH BUAT SILAP GUGURKAN PETISYEN " BEBASKAN ANWAR ' TERSEBAR


Rumah Putih tersilap buang petisyen ‘Bebaskan Anwar’, kata kedutaan


Batalkan GST atau hilang undi, kata Dr Mahathir

  OLEH ELIZABETH ZACHARIAHBekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad berkata kenaikan harga ubat-ubatan akan membebankan rakyat

Bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad berkata kenaikan harga ubat-ubatan akan membebankan rakyat.

Terpulang kepada rakyat untuk memberitahu kerajaan mereka tidak akan dipilih semula sebagai parti pemerintah jika lebih banyak cukai dikenakan, kata bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad, hari ini.

#KitaLawan diteruskan hingga Najib letak jawatan, kata penganjur

  OLEH YASMIN RAMLAN

Bendahari Pemuda PAS yang merupakan anggota sekretariat #Kitalawan berkata, perhimpunan akan diteruskan seperti biasa pada 14 Mac ini walaupun pihak berkuasa sudah memulakan siri tangkapan.

Bendahari Pemuda PAS yang merupakan anggota sekretariat #Kitalawan berkata, perhimpunan akan diteruskan seperti biasa pada 14 Mac ini walaupun pihak berkuasa sudah memulakan siri tangkapan.