اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Monday, December 22, 2014

John Cantlie : Andai Aku Presiden AS Saat Ini


John Cantlie : Andai Aku Presiden AS Saat Ini 1

Abu Nayla untuk Al-Mustaqbal Channel

Apa jadinya jika John Cantlie, tawanan Daulah Khilafah asal Inggris, menjadi Presiden AS saat ini? Demikian salah satu artikel menarik yang terdapat di Majalah DABIQ Edisi 5. Berikut lengkapnya sebagaimana yang telah diterjemahkan oleh Usdulwagho, semoga bermanfaat!

…Andai aku presiden AS hari ini, aku mungkin akan mematikan ponselku, mengunci pintu kantor oval, dan pergi bermain golf sebagai gantinya. Perang terhadap Daulah Islam tidak akan aku rencanakan sama sekali.

Konferensi Akbar Internasional Membahas Daulah Khilafah : The Battle Of Hearts & Minds

Konferensi Akbar Internasional Membahas Daulah Khilafah : The Battle Of Hearts & Minds 1


M Fachry untuk Al-Mustaqbal Channel

AUTHENTIC TAUHEED (Al-Mustaqbal Channel) – Kaum Muslimin di London, UK kembali menggelar Konferensi Internasional membahas Daulah Khilafah dengan tema : The Battle Of  Hearts & Minds. Konferensi ini akan digelar live pada hari Kamis, 25 Desember 2014 pukul 5 PM waktu UK (Inggris) atau 12 PM waktu NY (Amerika). Allahu Akbar!

Amerika Enggan Dukung Penarikan Tentara Israel dari Bumi Palestina

Amerika Enggan Dukung Penarikan Tentara Israel dari Bumi Palestina 
Tentara Israel tengah berlatih di Dataran Golan

Foto-Foto Eksklusif Pertempuran Terbaru Di Wilayah Baiji, Salahuddin


Abu Nayla untuk Al-Mustaqbal Channel

SALAHUDDIN, KHILAFAH ISLAMIYAH (Al-Mustaqbal Channel) – Ini Bukan Sebuah Film Action Ala Hollywood, melainkan foto-foto eksklusif, kejadian nyata dari pertempuran terbaru di Wilayah Baiji, Salahuddin. Di salah satu foto terlihat seorang Mujahidin Daulah Khilafah mengangkat jari telunjuknya dengan senyum penuh kemenangan, sementara di belakangnya kobaran api dengan asap tebal membumbung tinggi. Allahu Akbar!

Mujahidin Chechnya Bai’at Daulah Khilafah, Allahu Akbar!

Mujahidin Chechnya Bai’at Daulah Khilafah, Allahu Akbar! 1


Abu Nayla untuk Al-Mustaqbal Channel

DAGESTAN, CHECHNYA (Al-Mustaqbal Channel) – Mujahidin Chechnya dalam sebuah video yang dirilis pada hari Jum’at (19/12/2014) menyatakan bai’at kepada Daulah Khilafah. Pasca pembai’atan kepada Khalifah Al-Baghdady hafizahullah, mereka juga mengumumkan pembentukan Wilayah Daghestan sebagai bagian dari Daulah Khilafah. Allahu Akbar!

Umno Makin Retak.. Khairudin Bakal Saman Ketua Pemuda Umno Pulau Pinang?

 


PETALING JAYA : Naib Ketua UMNO Bahagian Batu Kawan, Datuk Khairuddin Abu Hassan mendesak Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Pulau Pinang Rafizal Abdul Rahim menarik balik kenyataannya fitnahnya dan memohon maaf kepadanya secara terbuka dalam masa tujuh hari.
Khairuddin berkata, sekiranya Rafizal tidak berbuat perkara sedemikian, beliau akan mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Hasil PT3 hancur!! Kementerian Pelajaran diminta berhenti perbodohkan ibu bapa pelajar..

 “Pelajar tingkatan tiga tahun ini dijadikan bahan ujikaji untuk peperiksaan (Pentaksiran Tingkatan 3) PT3 dan mereka jadi mangsa kepada keputusan peperiksaan yang boleh disifatkan sebagai hancur!”

Itu luahan beberapa ibu bapa pelajar yang datang ke sekolah untuk mengambil keputusan peperiksaan anak-anak mereka yang dikeluarkan hari ini.

Gambar Dan Berita Ini Bukti PAS Di Fitnah

 


Monday, 22 December 2014.

Gambar Dan Berita Ini Bukti PAS Di Fitnah

Ada yang kata pemimpin Pas dan kerajaan negeri hanya pandai berdoa minta mangsa banjir di negeri ini terselamat daripada segala musibah.

Kononnya tidak ada pemimpin Pas yang datang membantu jauh sekali hendak menghulur bantuan. Bagaimana boleh timbul cerita begini?

"Biarlah apa orang nak kata. Yang penting mangsa banjir tahu apa yang telah Pas dan kerajaan negeri buat sejak banjir melanda negeri ini. 

Ini semua permainan politik kotor yang sengaja direka untuk memburukkan nama baik kerajaan negeri dan Pas. Tak apa, kami faham permainan ini," kata Ketua Pemuda Pas Malaysia, Suhaizan Kayat ketika dihubungi MalaysiaGazette pagi tadi.

Jelas Suhaizan, Pas tidak ada masa untuk memikirkan fitnah yang dilemparkan sebaliknya mahu terus memberi perhatian dalam membantu mangsa banjir.

"Selain sumbangan daripada kerajaan negeri yang tidak putus-putus, kami turut menerima bantuan makanan dan barang keperluan lain dari pihak luar.

Jadi, kalau ada yang mahu menyalurkan sumbangan atau bantuan, bolehlah menghubungi mana-mana pejabat Pas terdekat," ujar Suhaizan yang kini berada di Rantau Panjang, Kelantan.

Tambahnya, apa juga bantuan yang diterima akan dimanfaatkan sepenuhnya kepada mangsa banjir.

"Selain makanan, kami juga perlukan lilin kerana bekalan ekektrik banyak terputus. Akses untuk ke pusat penempatan banjir juga agak kritikal tapi kami tetap berusaha untuk menyampaikan bantuan yang diterima biarpun terpaksa mengharungi banjir separas dada," katanya. ~malaysia gazzette
 
Ada yang kata pemimpin Pas dan kerajaan negeri hanya pandai berdoa minta mangsa banjir di negeri ini terselamat daripada segala musibah.

Kononnya tidak ada pemimpin Pas yang datang membantu jauh sekali hendak menghulur bantuan. Bagaimana boleh timbul cerita begini?

Pilihan ketiga inilah untuk bangsa Melayu di Malaysia


AHMAD FADHLI SHAARI 

KENYATAAN saya hari ini di dalam Sinar Harian sebagai respons kepada kenyataan Tun M kelmarin yang menyebut bahawa orang Melayu terpaksa mengemis undi dari Cina untuk terus berkuasa.

Saya katakan, Tun M usah berselindung di sebalik jenayahnya sendiri yang telah terbukti menghakis kuasa Melayu.
Di dalam proses persempadanan kawasan parlimen 2003, beliaulah orangnya yang telah menyebabkan kawasan Melayu tidak mempunyai pertambahan parlimen.

Harga minyak dunia jatuh dan impak ekonomi negara


HARAKAHDAILY INTRODUKSI

Memorandum ini diserahkan kepada pihak Kerajaan Persekutuan bertujuan untuk memberikan saranan dan komentar terhadap polisi dan tindakan kerajaan yang berkaitan dengan isu kejatuhan harga minyak dunia yang berlaku sejak enam bulan kebelakangan ini. Dikesempatan ini, kami berharap agar pandangan yang dikemukakan oleh Dewan Pemuda PAS Wilayah Persekutuan 2013/2015 ini dapat dipertimbangkan demi kemaslahatan agama, rakyat dan negara. Ia menggariskan EMPAT topik utama iaitu mewibawa peranan PETRONAS, merevisi KDNK negara 2015, menerus peruntukan subsidi dan meningkat pendapatan rakyat. Pihak kami mengucapkan jutaan terima kasih kepada pihak kerajaan atas kesempatan masa yang diluangkan untuk berdialog dan mencambah pemikiran.

Dunia Islam harus tolak waran tangkap Al-Qaradhawi


HARAKAHDAILY 


KUALA LUMPUR: Angkatan Belia Islam Malaysia (Abim) mengecam waran tangkap peringkat kod merah yang dikemukakan ke atas ulama’ tersohor, Prof Dr Yusuf Al-Qaradhawi.

Waran ini dikeluarkan oleh badan Polis Antarabangsa (Interpol) atas permintaan daripada kerajaan Regim As-Sisi Mesir, yang mengaitkan Al-Qaradhawi, dengan tuduhan menghasut dan membantu pembunuhan antarabangsa, membantu banduan melepaskan diri daripada penjara, serta aktiviti vandalisme dan kecurian.