اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Thursday, December 25, 2014

Jurgen Todenhofer : Mereka Bahkan Yakin Dapat Memindahkan Gunung

Jurgen Todenhofer : Mereka Bahkan Yakin Dapat Memindahkan Gunung 1


Abu Nayla untuk Al-Mustaqbal Channel

Berada 10 hari di Daulah Khilafah dan melihat langsung kehidupan masyarakat di sana tentu sangat berkesan bagi Jurgen Todenhofer, jurnalis senior asal Jerman. Berikut sebagian besar kesan-kesan Jurgen yang diterjemahkan oleh @ Sneeuwpop12345 dan dipublikasikan di situs justpaste.it. Semoga bermanfaat!

Iran Membuka Pendaftaran Relawan untuk Membela Tempat Suci Syiah di Irak


Iran Membuka Pendaftaran Relawan untuk Membela Tempat Suci Syiah di Irak 

Hassan Rohani
KIBLAT.NET – Iran membuka pusat pendaftaran bagi relawan yang ingin berjuang bersama pasukan pemerintah melawan mujahidin ahli sunnah Irak, dengan dalih membela kuil-kuil Syiah di Karbala, Najaf, Baghdad, dan Samarra.

Yordania Akui Pilotnya Ditawan Daulah Khilafah, Allahu Akbar!

Yordania Akui Pilotnya Ditawan Daulah Khilafah, Allahu Akbar! 1


M Fachry untuk Al-Mustaqbal Channel

AMMAN, YORDANIA (Al-Mustaqbal Channel) – Militer Yordania Rabu (24/12/2014) membenarkan bahwa salah satu pilotnya ditangkap oleh Daulah Khilafah setelah pesawatnya jatuh di Suriah, kata kantor berita resmi Petra. Allahu Akbar!

Amerika Tidak Percaya Pesawat Yordania Jatuh Ditembak Daulah Khilafah


Amerika Tidak Percaya Pesawat Yordania Jatuh Ditembak Daulah Khilafah 1


M Fachry untuk Al-Mustaqbal Channel

WASHINGTON, AS (Al-Mustaqbal Channel) – Tidak mau mengakui kekalahan, AS menyanggah dan tidak percaya bahwa pesawat Yordania telah jatuh ditembak Mujahidin Daulah Khilafah. Menurut militer AS, tidak ada bukti yang menunjukkan kebenaran informasi tersebut.

“Bukti menunjukkan bahwa Daulah Khilafah tidak menjatuhkan pesawat sebagaimana pengakuan mereka,” kata Komando Pusat AS , badan yang mengawasi perang udara koalisi di Irak dan Suriah, seperti dikutip dari AFP, Kamis (25/12/2014).

Pernyataan Daulah Khilafah tersebut tidak menunjukkan bahwa ada kecelakaan. Daulah Khilafah hanya menegaskan bahwa pilot Yordania yang hilang itu telah ditangkap oleh Mujahidin Daulah Khilafah.
“Kami sangat mengutuk tindakan Daulah, yang telah menawan pilot, ” kata Komandan Jenderal Lloyd Austin CentCom.

Pihaknya akan mendukung upaya untuk memastikan pemulihan yang aman bagi pilot Yordania tersebut. Mereka juga mengutuk keras tindakan Daulah Khilafah.
“Kami tidak akan mentolerir upaya Daulah Khilafah untuk menggambarkan atau mengeksploitasi pesawat ini demi kepentingan mereka sendiri,” katanya.

Dikatakannya, Yordania merupakan partner yang sangat dihormati dan sangat bernilai. “Pilot dan kru mereka telah menunjukkan performa yang sangat baik selama kampanye ini,” tutupnya.


Sumber : Detik

Pengawas HAM Benarkan Daulah Tembak Jatuh Jet Tempur di Raqqah


Pengawas HAM Benarkan Daulah Tembak Jatuh Jet Tempur di Raqqah 
Pejuang Daulah di Raqqah berhasil menahan pilot Arab 
pasukan koalisi internasional pada Rabu, (24/12). 

KIBLAT.NET, Raqqah – Lembaga Pengawas HAM Suriah, Rabu (24/12), membenarkan Daulah Islamiyah menembak jatuh jet tempur dan menawan pilotnya di Raqqah. Namun, lembaga yang bermarkas di Inggris itu belum mengetahui identitas pesawat tempur itu.

Dibebaskan Mujahidin Suriah, Perlahan Kota Salqin Tegakkan Syariat Islam

Dibebaskan Mujahidin Suriah, Perlahan Kota Salqin Tegakkan Syariat Islam 

Kota Salqeen, Idlib setelah dibebaskan, dengan dakwah penuh hikmah warga Kota Salqeen pun mendukung tegaknya syariat Islam.

KIBLAT.NET, Idlib – Sejak mujahidin Suriah membebaskan Kota Salqin, Provinsi Idlib dari tangan rezim Syiah Nushairiyah pada pertengahan 2012, kota ini telah mengalami beberapa kali pergantian pihak yang mengendalikannya.

PANAS ! CEMAS......TS ANUAR MUSA MOHON BANTUAN PUTRAJAYA

Sy post di fb bukan utk polimik tp utk share imfo dan dpt pertolongan...SAYA MASIH STUCK DGN BEKALAN YG TAK DPT DI GERAKKAN..tak cukup kemudahan..dah 4 jam di sini utk ke laloh...TUNGGU HELI..
dr Rahman hospital k krai baru talipon minta tolong ..BEKALAN MAKANAN DAN DIESEL DI HKK BOLEH BERTAHAN SETAKAT PKL 4ptg..bekalan putus!!!!!...masih ramai lari ke bukit dll...
SAYA IN CONTACT DGN DATO PA,DATO RAMZI DLL...also MKN DAN KPN DATO MAZLAN...ALL WORKING HARD DAN DI MEDAN...tapi ASSET DAN SUPPLY TAK CUKUP...APA PUN KAMI TERUS BERUSAHA DAN BERADA DI LAPANGAN SKRG..HARAP HELI DPT LAND AMBIK KAMI DI MACANG UTK KE MANEK URAI NOW!!!!!

Bantuan segera RM50j untuk negeri banjir

 
25 Dec 2014.

Bantuan segera RM50j untuk negeri banjir
 
Kementerian Kewangan meluluskan peruntukan segera berjumlah RM50 juta untuk negeri dilanda banjir.
  
Menteri Kewangan Kedua Datuk Seri Ahmad Husni Mohamad Hanadzlah berkata peruntukan itu akan diagih dan disalurkan segera kepada Pejabat Pembangunan Negeri di negeri terjejas berikutan banjir yang semakin meruncing.
  
"Kementerian Kewangan juga akan mempermudah pembelian segera keperluan peralatan bantuan dalam memastikan bantuan dapat disampaikan kepada rakyat di kawasan terjejas," katanya dalam kenyataan hari ini.
  
Ahmad Husni berharap peruntukan segera serta kemudahan pembelian peralatanbantuan itu dapat membantu meringankan beban yang dihadapi rakyat di negeri berkenaan.
  
"Kementerian Kewangan akan terus memantau perkembangan dari semasa ke semasa dan akan mengambil tindakan sewajarnya bagi mempermudah usaha bantuan kepada rakyat," katanya.
  
Keadaan banjir tidak menampakkan tanda-tanda reda sehingga menyaksikan 90,250 penduduk di Kelantan, Pahang, Terengganu, Perak dan Perlis terpaksaberpindah, jumlah yang amat besar dalam sejarah bencana banjir di negara ini.
  
- Bernama
Kementerian Kewangan meluluskan peruntukan segera berjumlah RM50 juta untuk negeri dilanda banjir.

Menteri Kewangan Kedua Datuk Seri Ahmad Husni Mohamad Hanadzlah berkata peruntukan itu akan diagih dan disalurkan segera kepada Pejabat Pembangunan Negeri di negeri terjejas berikutan banjir yang semakin meruncing.

Jangan tunggu Kota Bharu hanyut baru bertindak - MERINTIH BANJIR


                                                                              

Marilah kita berbicara lagi soal bencana banjir yang melanda negara pada masa ini. Saya ingin fokuskan lagi kepada negeri kelahiran saya, Kelantan Darulnaim. Dengan air masih naik dan semua bandar utama sudah dijamahi air, dan kini paling teruk di Kota Bharu, masyarakat umum sudah majmuk mengatakan banjir kali ini adalah teruk, parah dan tragis.

Hosptal dimasuki air.
Ukuran umum berbeza dengan perincian pihak berkuasa termasuk kerajaan negeri Kelantan dan Persekutuan sendiri. Pihak kerajaan Kelantan masih beranggapan banjir yang melanda Kelantan ini masih boleh dikawal dan tidak memerlukan kepada tindakan lebih serius, melainkan berdoa.

Mustapa Mohamed satu-satu menteri dari Kelantan pula mengatakan darurat tidak perlu diistyharkan kerana keadaan masih terkawal.

Risaukanlah Berapa Banyak YG Dibelanjakan & Apa YG Dibincangkan.

 

Lantak dia la nak main golf sekalipun. Itu apa yang aku fikir. Najib sekarang kena kritik kaw2 disebabkan tidak tangguh atau hentikan sebentar aktiviti harian dia disebabkan musibah banjir yang melanda di beberapa buah negeri. Yang paling teruk terjejas ketika ini ialah di Kelantan. Yang terkini kita dapat tahu air telah mula naik dan memasuki hospital Kota Bharu beberapa jam yang lepas. Dan menurut Harian Metro, Kota Bharu mempunyai risiko yang sangat tinggi untuk tenggelam buat beberapa hari disebabkan paras air di sungai Kelantan semakin tinggi.