اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Friday, January 30, 2015

Dapatkah ‘bro-mantika’ Guan Eng dan Mat Sabu selamatkan Pakatan dari perpecahan? 
ArtikelOleh Alyaa AlhadjriBak sebuah bom jangka yang sedang berdetik, gabungan Pakatan Rakyat yang berusia enam tahun sedang terancam untuk memusnahkan dirinya dan harapan penyokong, melainkan jika ada seorang pemimpin yang boleh menawar diri untuk membantu menamatkan persengketaan yang semakin memuncak di antara PAS dan DAP.

Asas-asas pemikiran anti-Islam


  ArtikelOleh MUHAMMAD ATIULLAH OTHMAN 

DEWASA ini, terdapat kesamaran mengenai menerima Islam sepenuhnya atau menerima Islam dengan cara selektif. Walaupun terdapat arahan-arahan nas secara qat’i dan jelas mengarah semua orang-orang Islam agar menerima Islam sepenuhnya, tetap ada beberapa Muslim masih menidakkan penerimaan Islam sepenuhnya.
Banyak teori-teori dikemukakan atas dasar menerima nilai-nilai Barat seperti sekularisme, liberalisme, hak asasi manusia, hermeneutik, demokrasi dan pluralisme. Antara teori yang dikemukakan adalah pasca-Islamisme yang menerima semua nilai-nilai Barat di atas.

Umno menjadi-jadi nampaknyaPenulis TamuOleh Mohsin Abdullah

 Pada 16 Januari lalu, di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), suatu perjumpaan diadakan m
embabitkan presiden Umno dan ketua bahagian seluruh negara.Namun, bukan semua ketua bahagian hadir. Sama ada tidak dijemput atau enggan datang, tidak dapat dipastikan. Timbalan presiden serta ketiga-tiga naib presiden juga tidak kelihatan. Yang ada, Setiausaha Agung Datuk Seri Tengku Adnan Mansor dan Setiausaha Kerja, Datuk Rauf Yusoh.

Akta digubal sepatutnya lebih baik daripada sebelumnyaArtikelSyukur alhamdulillah, kita masih lagi dipanjangkan umur untuk terus menjalani kehidupan di dunia sehingga ke hari ini, sekali gus memberikan peluang kepada kita untuk melipatgandakan lagi amal soleh sebagai bekalan hidup di akhirat nanti. 25 Januari lalu, kita telah dihidangkan dengan satu kenyataan daripada Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat (KPWKM), Dato’ Seri Rohani Abdul Karim berhubung dengan isu merotan anak.

Politik Najib Razak sedang nazakPenulis TamuOleh Zulkifli Yahaya

LUMRAH dalam sesebuah parti politik, apabila seseorang penyandang mahu dijatuhkan maka alasannya adalah untuk menyelamatkan parti dari mengalami kekalahan dalam pilihan raya.
Demikianlah gerakan besar untuk menjatuhkan Dato’ Seri Mohd Najib Abdul Razak sebagai presiden Umno dan perdana menteri sekarang ini. Tan Sri Sanusi Junid adalah nama yang sudah hilang dari kancah politik tanah air.

 Kini tampil mempertahankan Tun Dr Mahathir Mohamad yang melancarkan serangan perdana terhadap Najib sejak setahun lalu. Kata Sanusi, apa yang dilakukan Najib itu adalah untuk mempastikan kemenangan Umno dan Barisan Nasional pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) akan datang.

Ini Kesaksian Mengerikan Warga Diyala yang Selamat dari Pembantaian Milisi Syiah

Ini Kesaksian Mengerikan Warga Diyala yang Selamat dari Pembantaian Milisi Syiah 
Milisi Syiah

Pudarnya Imperium AS (3/4): Amerika Serikat Paling Mengancam Dunia


Kejutan Hari Semalam..

 
KUALA LUMPUR: Dalam tempoh kurang daripada dua bulan mulai sekarang, tragedi kehilangan pesawat Malaysia Airlines (MAS) Penerbangan MH370 akan genap setahun, namun kejadian itu terus menjadi misteri terbesar dalam sejarah penerbangan dunia.

Adakah Daim, Dr Mahathir di belakang Saiful Bukhari, soal PKR


PKR hari ini mempersoalkan adakah Tun Dr Mahathir Mohamad dan Tun Daim Zainuddin berada di belakang Mohamad Saiful Bukhari Azlan, selepas isteri pengadu kes liwat II itu mengambil keputusan berhenti daripada TV3.

Naib Presiden PKR Shamsul Iskandar Mohd Akin berkata, apa yang dibimbangkan ialah, kes rayuan liwat II Datuk Seri Anwar Ibrahim mungkin berdepan campur tangan bagi mengelak tekanan pihak tertentu.

"Tiba-tiba Saiful menyatakan isterinya berhenti (kerja) kerana diarahkan membuat liputan menyerang tokoh yang dihormati iaitu Daim dan Dr Mahathir.

1MDB Rugi Besar - Tahniah Buat Najib !!

Billionaire Tan Sri T Ananda Krishnan dikatakan akan meminjamkan sejumlah RM2 bilion kepada 1Malaysia Development Bhd (1MDB) untuk melunaskan hutang syarikat itu kepada beberapa bank tempatan, kata sumber.

Langkah itu juga dikatakan akan membuka jalan kepada 1MDB untuk membuat tawaran awam permulaan (IPO) bagi meraih lebih RM10 bilion dengan mengapungkan bahagian penjanaan tenaga milik syarikat pembangunan strategik kerajaan itu.

Sumber berkenaan berkata, Krishnan yang juga individu kedua terkaya di Malaysia, kini sedang merundingkan butiran pinjaman itu.

Sebelum ini, Reuters sudah melaporkan bahawa Krishnan berunding dengan 1MDB untuk menjadi pelabur utama dalam IPO itu yang dijangka dilaksanakan dalam separuh pertama tahun ini.

"Setakat ini ia sekadar pinjaman biasa. Kita belum pasti bagaimana ia akan diterjemahkan dalam ekuiti dalam bahagian penjanaan 1MDB pada masa depan," kata satu daripada sumber berkenaan.

Pegawai 1MDB enggan mengulas manakala pegawai di Usaha Tegas Sdn Bhd, syarikat yang menjadi jentera pelaburan Krishnan juga tidak dapat mengulas.

1MDB dikatakan sudah dua kali terlepas tarikh akhir melunaskan hutang RM2 bilion daripada Malayan Banking Bhd (Maybank) dan RHB Capital Bhd.

Syarikat pembangunan strategik milik penuh kerajaan itu terpalit kontroversi dengan dakwaan kurang ketelusan dalam urus niaganya sehingga kini menanggung hutang lebih RM43 bilion.

YB DS Muhammad Nizar Bekas MB Perak Tidak Mengaku Bersalah ?

 
Mohammad Nizar minta dibicarakan Menyatakan sesuatu kepada peguam Hatim
Musa 

Gambar Pistol Di Pinggang Timbalan Menteri Tersebar