اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Thursday, July 31, 2014

Israel Negara Pengganas - President Evo Morales

 

Bolivia condemns Israel as 'terrorist state'

Bolivian President Evo Morales
Bolivian President Evo Morales lambasts Israel over military offensive in Gaza and tears up a long-standing free entry agreement with the country
Bolivian President Evo Morales declared Israel a "terrorist state" Wednesday and tore up a long-standing visa exemption agreement with the country in protest at the Israeli military offensive in the Gaza strip.

Najib, Mahathir, dan Pak Lah antara dikaitkan kes rasuah dan Kisah Ustaz serbuk kari Alagappas...

 


Najib, Mahathir, dan Pak Lah antara dikaitkan kes rasuah, dedah WikiLeaks...

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak, dua mentornya dan beberapa bekas menteri tersenarai dalam arahan kerajaan Australia supaya media menutup mulut daripada melaporkan kes rasuah jutaan dolar melibatkan Malaysia, Indonesia, dan Vietnam, dedah laman web WikiLeaks hari ini.

Hamas Ajak Hezbollah Perangi Israel

 

 
RAMZI HAIDAR / AFP Pejuang Hezbollah dalam sebuah parade.

GAZA CITY, KOMPAS.com - Kelompok Hamas menyerukan agar kelompok Hezbollah dari Lebanon bergabung dalam perjuangan melawan Israel. Pernyataan itu disampaikan pada Rabu (30/7/2014) di hari ke-23 operasi militer Israel yang sudah menewaskan setidaknya 1.300 warga Palestina.

[VIDEO & GAMBAR] 100,000 Rakyat Britain Berarak Sokong Rakyat Palestin
Untuk hujung minggu yang kedua berturut-turut, puluhan ribu penunjuk perasaan telah keluar berarak di jalan-jalan Kota London pada hari Sabtu lepas, 26 Julai, untuk menunjukkan sokongan mererka terhadap penduduk Gaza dan Palestin.

Kesungguhan Usaha Kerajaan Memerangi Rasuah: Ini Buktinya!

 

Kalau rakyat kata dia ni adalah 'Budak Suruhan' atau 'Alat'
Dia akan marah dan menafikan.......
Patutkah bercakap atau menuntut hal moral denganya?

Kenapa tangguh dakwaan rasuah bekas setiausaha politik pemimpin Umno, soal peguam 
OLEH V ANBALAGAN, PENOLONG PENGARANG BERITA
Published: 31 July 2014
Para peguam berkata Peguam Negara Tan Sri Abdul Gani Patail mempunyai tanggungjawab moral menerangkan kepada orang ramai jika beliau memutuskan untuk menggugurkan sebarang pendakwaan terhadap individu walaupun ianya tidak dituntut undang-undang. – Gambar The Malaysian Insider oleh 29 Julai, 2014 

EXCLUSIVE IMAGES: Kegilaan Yahudi Mengebom Pasar

 

Israel shells Shujaya market in Gaza; 17 killed
MEMO - Wednesday, 30 July 2014 17:41

EXCLUSIVE IMAGES
*** Warning: The following contains some graphic content which may not be suitable for all readers***

Perlukah Pas kekal dalam Pakatan Rakyat?

 PAS Adalah Parti Gagal

Pada admin mengikut sejarahnya mereka memang gagal
Gagal bersetiakawan
Gagal mengawal Ahli
Dan gagal mentadbir (Tererngganu 2 kali runtuh dan Kedah juga hanya sepenggal sahaja)
Di Kelantan pun belum tentu boleh kekal selepas PRU akan datang

Apa aku cakap adalah kenyataan biar pun akan disanggah oleh Ahli dan Penyokong taksub PAS
Perkara ini telah pun terbukti dan aku juga merasainya kerana aku sendiri bersama PAS sejak di zaman Asri lagi dan aku hentikan aktiviti aku bersama PAS pada 1990 ketika PAS menawan Kelantan dengan pertolongan S46.

Pengkhianat Mesti Bertanggungjawab

 


Oleh : Nasrudin bin Hassan
( Kenyataan Peribadi tidak mewakili PAS Pusat dan boleh Print Screen )

1. Tidak semena - mena nama Dr Zuhdi Marzuki menjadi besar dan menggegarkan politik tanahair. Secebis perca conversation group whatsapp AJK PAS Pusat disalin keluar oleh individu berhati busuk sedang ia adalah whatsapp group tertutup yang menjadi medan perbahasan dan perbincangan AJK PAS Pusat sebagai mesyuarat tidak rasmi untuk memudahkan banyak perkara dengan memanfaatkan kemudahan sistem komunikasi moden yang wujud hari ini.
 

Pejuang Hamas mendapat latihan di Malaysia?

 

Perkhidmatan Keselamatan Bet Shin mendedahkan bahawa pejuang Hamas menerima latihan di Malaysia dan Gaza untuk menyusup masuk ke Israel melalui udara untuk menculik dan membunuh orang Israel.

WhatsApp bocor: Zuhdi dibelasah lagi..Naib Presiden PAS Datuk Husam Musa berkata Pengarah Operasi Pusat Penyelidikan Dr Mohd Zuhdi Marzuki perlu mengambil tanggungjawab sepenuhnya ekoran terbocornya tulisan beliau dalam WhatsApp AJK PAS Pusat.