اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Tuesday, July 15, 2014

Al-Qassam: Kejutan demi kejutan dari Gaza


http://www.tranungkite.net | .

Komando Darat al-Qassam yang berjaya masuk & kemudian bunuh 7 tentera Isreal

 

Kejutan demi kejutan dari Gaza
Israel diketahui sebagai 'negara haram' mempunyai angkatan tentera terkuat di Timur Tengah setelah dibantu oleh Amerika Syarikat yang memiliki kecanggihan keupayaan ketenteraan terhebat di dunia.
Namun segala kehebatan ini tidak menafikan bahawa regim Zionis ini juga terkesan dengan keupayaan luar biasa lawannya yang telah dikepung buat sekian lamanya di wilayah yang relatif saiznya sekangkang kera.
 

Laungan Allahu akbar iringi roket Hamas ke Tel Aviv


http://www.eramuslim.com | .

Pekikan Allahu Akbar dan Tangis Bahagia Iringi Peluncuran Roket Hamas yang Berhasil Capai Tel Aviv

cheers

Warga Muslim di Tepi Barat Palestina bersorak pada hari Sabtu karena  Hamas berhasil untuk pertama kalinya menembakkan  roketnya menjangkau  wilayah Tel Aviv  baru-baru ini.
Hamas mengaku bertanggung jawab atas 10 roket yang diluncurkan di Tel Aviv pada hari Sabtu.
Sirene terdengar di pusat kota Israel itu mengakibatkan kepanikan sebagai orang-orang yang bergegas untuk berlindung dari roket. Satu kelompok pemuda Muslim yang duduk di pantai bersorak saat mereka melihat roket terlihat di langit malam.

Kenyataan 'haid' peguam Umno cetus kemarahan

 

 
Kenyataan penasihat undang-undang Umno Datuk Mohd Hafarizam Harun bahawa Datuk Seri Wan Azizah Ismail tidak sesuai menjadi menteri besar kerana wanita mengalami uzur syarie (haid) mencetuskan kemarahan di alam maya.

Di Twitter misalnya, semakin banyak komen mengkritik kenyataan Hafarizam yang disiarkan dalam New Straits Times(NST) itu.

Hafarizam dilaporkan sebagai berkata, Wan Azizah tidak sesuai menjadi menteri besar Selangor kerana wanita lazimnya mengalami uzur syarie dan ini bermaksud beliau tidak dapat selalu mengiringi sultan dalam acara keagamaan.

Skandal RM32 juta: PAS serah memo tuntut penjelasan Bank Rakyat


MUHAMMAD FAIZAL 

KUALA LUMPUR: Ketua Penerangan PAS Pusat, Datuk Mahfuz Omar menyerahkan satu memorandum kepada Pengarah Urusan Bank Rakyat, Datuk Mustafha Abd Razak bagi meminta penjelasan berhubung dengan baki pinjaman RM32 juta membabitkan ahli perniagaan Deepak Jaikisnan.

Malaysia patut henti hubungan dagang dengan Israel


NURUL ISLAM MOHAMED YUSOFF 1. Hari ini telah masuk hari ke-8 serangan bersepadu darat, laut dan udara Israel ke atas Gaza. Serangan udara dan tembakan meriam ke atas orang awam Gaza diteruskan sehingga mengakibatkan angka kematian meningkat secara mendadak mencecah 160 orang di samping lebih 1000 pula mengalami kecederaan sehingga semalam. Semalam juga Israel mengumumkan akan memperhebatkan serangan darat dengan “gempuran paling kuat” pada bila-bila masa sahaja.

11 ahli parlimen Palestin ditangkap askar zionis Israel

HARAKAHDAILY
NABLUS: Tentera zionis Israel terus melakukan penindasan terhadap warga Palestin dengan melancarkan kempen memburu Ahli Parlimen Palestin (PLC) dan ahli akademik di Tebing Barat.
Para saksi mendedahkan bahawa tentera Israel menyerbu bandar Salfit dan menahan Ahli Parlimen Dr Omar Abdel Razek, yang juga Menteri Kewangan Palestin.