اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Saturday, August 2, 2014

Ribuan sertai himpunan 'Selamatkan Anak-anak Gaza'

 Ribuan rakyat berbilang kaum Malaysia membanjiri Dataran Merdeka di sini hari ini bagi menyertai perhimpunan aman 'Selamatkan Anak-anak Gaza'.

Perhimpunan anjuran dua badan bukan kerajaan - Viva Palestina Malaysia (VPM) dan Aqsa Syarif itu bertujuan membantah kekejaman serangan Zionis terhadap rakyat Palestin di Gaza.

Konco-Konco Ketua Menteri Melaka Cuba Jual Tanah Sekolah Dengan Alasan Jalan Jadi Sesak Sebab Sekolah

  Posted by Era pasca

 
Ini bukan dongeng dan ini juga bukanlah fantasi.

Ia memang satu kenyataan apabila dikatakan semenjak UMNO dan Barisan Nasional diberikan amanah untuk mentadbir negara ini, banyak kepentingan orang Melayu/Bumiputera terutama sekali yang membabitkan tanah, telah habis digadaikan atau dijual kepada pihak lain.

PAS dan PKR saling memerlukan untuk menghapuskan Umno

 

PKR memang memerlukan kepada PAS.Begitu juga dengan PAS.Masing-masing tidak boleh mengaku bahawa partinya lebih kuat dari parti rakan dan menuduh parti rakan pula lemah.Masing-masing jangan bersikap keras kepala, itulah bahasa mudahnya.

Masing-masing saling memerlukan untuk berdepan dengan musuh bersama iaitu Umno.

Twit Khalid keluar parti palsu, tak bertanggungjawab


HARAKAHDAILY


KUALA LUMPUR: Penyebaran print screen palsu dari akaun Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim yang memberi bayangan beliau akan keluar parti dan menyertai Umno dinafikan oleh Sekretariat Akhbarnya, Arfa’eza Abdul Aziz.

Print screen menerusi laman makro twitter itu bertulis “Tiada yang mustahil untuk Umno..Kita mampu bersama..Tinggalkan yang ‘keruh’..

Sabotaj air: Sistem pendawaian pam dipotong


SELANGOR KINIBESTARI JAYA: Kerajaan Negeri Selangor akan meminta bantuan daripada polis dan Rela untuk ditempatkan di kawasan kolam Hang Tuah di Bestari Jaya ekoran terdapat cubaan sabotaj pengeluaran bekalan air.

Pengerusi Jawatankuasa Tetap Belia, Sukan, Infrastruktur dan Kemudahan Awam negeri, Dr Yunus Hairi berkata langkah itu akan diambil kira ekoran sudah dua kali berlaku sabotaj itu.

Waspada surat palsu pecahkan PAS, PR - Mustafa


HARAKAHDAILY


KUALA LUMPUR: Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali mengingatkan ahli-ahli dan pendukung PAS dan Pakatan Rakyat (PR) supaya berwaspada dengan usaha jahat pihak tertentu untuk memecahbelahkan PR.

Sehubungan itu, beliau menjelaskan bahawa PAS menarik diri daripada PR sebagaimana surat yang tersebar di media sosial adalah palsu.