اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Wednesday, August 13, 2014

Khalid tak benar PKR guna Stadium Melawati untuk Konvensyen, laporan palsu dari macai rupanya..

 


Photo: Wednesday, August 13, 2014.

Khalid tak benar PKR guna Stadium Melawati untuk Konvensyen, laporan palsu dari macai rupanya..

Hari ini tersebar satu laporan di WhatsApp yang membuatkan pihak Ibu Pejabat PKR di Tropicana dan juga beberapa individu di PKR Negeri tiba-tiba sibuk menjawab panggilan talipon..

Ianya di sebarkan oleh beberapa Blo Pro UMNO dan berbunyi seperti berikut..

  16 Syawal 1435H
  Rabu 1.30p.m. 

  YAB Tan Sri Khalid Ibrahim hari ini membatalkan tempahan Stadium Melawati Shah Alam dan Dewan Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) bagi kegunaan Kongres Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang dijangka diadakan pada 22-24 Ogos 2014

Rupa-rupanya apa yang disebarkan itu adalah satu berita palsu yang bersifat auta dan sekadar untuk menambah lagi haru biru antara PKR dan Khalid..

Kerana menurut Tan Sri Khalid beliau masih membenarkan PKR mengadakan Kongres atau konvensyen itu diadakah di Stadium Malawati.

  Walaupun PKR bertindak memecatnya dari parti, Menteri Besar Selangor Tan Sri Khalid Ibrahim masih membenarkan Kongres Tahunan PKR diadakan di Stadium Malawati Shah Alam. 

  Ia sekali gus menafikan dakwaan di blog pro-Umno yang mendakwa beliau menghalang usaha PKR menempah stadium tersebut untuk mesyuarat pada 22 hingga 24 Ogos ini. 

  "Kita benarkan untuk adakan konvensyen di stadium (Malawati)," kata Khalid kepada pemberita sewaktu ditemui di Shah Alam. 

  Sementara itu, Pengarah Komunikasi PKR, Fahmi Fadzil berkata parti tersebut masih belum menerima apa-apa maklumat berhubung pembatalan tempahan itu. 

  "Kita tidak ada menerima apa-apa notis pembatalan (tempahan stadium)," katanya. 

  Perkara itu turut disahkan oleh seorang staf pengurusan stadium yang enggan dinamakan.
  Menurutnya, pihak stadium tidak pernah menerima apa-apa arahan untuk membatalkan tempahan stadium bagi kongres itu ~ Malaysiakini

Tapi... walaupun berita ini hanya laporan palsu oleh Macai, pihak PKR sepatutnya bersedia untuk sebarang kemungkinan yang negatif..

Buatnya pada saat-saat akhir Tan Sri Khalid batalkan tempahan Stadium itu.. haru biru jadinya... 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hari ini tersebar satu laporan di WhatsApp yang membuatkan pihak Ibu Pejabat PKR di Tropicana dan juga beberapa individu di PKR Negeri tiba-tiba sibuk menjawab panggilan talipon..