اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Tuesday, June 3, 2014

HARGA COKLAT CADBURI JATUH MEREDUM...DISKAUN 90% ? DIJAMIN HALAL OLEH JAKIM

 


Nampaknya berita dalam coklat jenama Cadbury ada DNA Khinzir membawa rahmat kepada pengemar coklat ... dulu harga sekeping RM8.00 kini sudah jatuh merudum sampai RM1 sahaja... tidak pernah dalam sejarah harga coklat jenama Cadbury dijual sebegini murah.

DNA babi Cadbury vs DNA Saiful Bukhari
AKHIRNYA rakyat MALAYSIA di belajarkan bab DNA... dimana DNA nie boleh disimpan dan dimasukkan dalam sesuatu tempat yg kita nak....

Apa hubungkaitnya ILMU DNA BABI dengan DNA ANWAR dalam pungkoq SAIFUL...?

Jika DNA BABI kita boleh berhujah dalam segi ILMU bahawa sample dah tercemar dengan mana ujian KKM lakukan dengan sample diambil dari pasaraya... manakala hari ini JAKIM berhujah bahawa sample yg diambil dari KILANG ianya HALAL..

Berbalik dengan DNA SAIFUL dalam pungkoq ANWAR... hangpa dengaq laa hujah SAIFUDDIN nie...


Kenapa Jakim Beria-Ia Sampai Sanggup Makan Cadbury Yang Kontovesi Tu..?

 


Gambar Hiasan
KUALA LUMPUR: Bagi membuktikan status halal yang dikeluarkan oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) terhadap coklat benar-benar meyakinkan, pegawai jabatan itu sedia pada bila-bila masa untuk membuat demonstrasi memakan coklat tersebut.

Pengarah Kanan Bahagian Hab Halal JAKIM, Mohd Amri Abdullah berkata pihaknya berpegang kepada keputusan yang telah mereka keluarkan dan tidak ada masalah untuk pihaknya membuktikan kepada orang ramai bahawa coklat Cadbury adalah halal.


Mohd Amri berkata, proses memberikan status halal kepada sesuatu produk dibuat setelah prosedur dan standard yang ditetapkan ditepati.

Cadbury: FOMCA gesa ujian analisa ketiga dijalankan badan bebas [TONTON VIDEO]

 


 Oleh Wan Anis Ilyani bt Wan Mohammad Azhar

 
Post Pic
 
 
SHAH ALAM : Meskipun dua produk coklat Cadbury disahkan tidak mempunyai DNA babi namun Gabungan Persatuan Pengguna Malaysia (FOMCA) menggesa Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) menghantar sampel yang sama bagi tujuan analisa buat kali ketiga yang dijalankan oleh makmal bebas di luar negara.

ANCAMAN HUDUD – SULTAN BRUNEI BERTEGAS & PULANGKAN PAKU BUAH KERAS

 

Written By canang on Selasa, 3 Jun 2014 | 6/03/2014 07:02:00 PTGANCAMAN HUDUD – SULTAN BRUNEI BERTEGAS & PULANGKAN PAKU BUAH KERAS

Pelbagai propaganda di ada-adakan oleh pelbagai pihak khususnya media barat untuk mencabar dan melemahkan semangat DYMM SULTAN BRUNEI DARUSSALAM dalam usaha memartabatkan Hudud. Antaranya ialah ugutan untuk memboikot hotel milik baginda, bahkan ada yang tampil mengaku sebagai penzina kepada adinda baginda dengan tujuan kononnya untuk mengaibkan.
Kami ada kongsikan seruan agar kita semua bersatu untuk memberikan semangat tidak berbelah bagi untuk DYMM Sultan Brunei meneruskan apa yang telah ditetapkan pada beberapa rencana ugutan itu sebelum ini.
 

Patutlah Jakim Halalkan Cadbury.. Rupanya Felda Antara Pemegang Saham Cadbury

Menteri Di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Jamil Khir Baharom hari ini mengumumkan produk coklat Cadbury tidak mengandungi DNA babi selepas keputusan terbaru makmal Jabatan Kimia Malaysia diperoleh.
Jamil berkata keputusan tersebut diperoleh hari ini dan disahkan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim).
"Makmal tersebut memang khusus untuk menjalankan ujian sedemikian," katanya di Kuala Lumpur hari ini.

DNA babi: Kementerian cari individu bocor laporan awal

HARAKAHDAILY


KUALA LUMPUR: Ekoran laporan awal berhubung ujian kandungan DNA babi dalam coklat Cadbury didedah kepada umum, pihak Kementerian Kesihatan Malaysia kini sedang berusa mencari individu yang bertanggungjawab membocorkan maklumat itu.

Timbalan Menteri Kesihatan Datuk Seri Hilmi Yahya dilaporkan berkata satu siasatan sedang dijalanakan untuk mengesan individu tersebut.

Mansuh 2 tol Shah Alam hanya gimik Umno Selangor


HARAKAHDAILY


KUALA LUMPUR: Kenyataan Pengerusi Umno Selangor, Datuk Seri Noh Omar yang memberi jaminan akan membuat rayuan kepada Kerajaan Pusat untuk memansuhkan dua plaza tol Lebuhraya Persekutuan di Shah Alam hanya gimik politik.

Pengerusi Jawatankuasa Tetap Pekerja Ladang, Kemiskinan dan Kerajaan Prihatin negeri, V Ganabatirau, berkata tindakan itu juga dipercayai turut mempunyai kaitan dengan tekanan Pakatan Rakyat (PR) Selangor sebelum ini yang berulang kali menggesa supaya dua plaza tol di lebuh raya berkenaan dimansuhkan segera, lapor Selangor Kini.

Projek 4A: Lagi runding terus untuk kroni


SALMIYAH HARUN 


KUALA LUMPUR: PAS menyelar tindakan kerajaan yang menganugerahkan Projek 4A, penjanaan berskala besar melalui rundingan terus kepada pengeluar tenaga bebas (IPP).

Ketua Pengarah Eksekutif Pusat Penyelidikan PAS, Dr Dzulkefly Ahmad berkata, Projek 4A  yang  menggunakan kombinasi melalui gas dengan bermula 1,100 mega watt juga akan diberi secara runding terus tidak lama lagi.

"Kaedah ini sangat menjengkelkan pemain-pemain IPP dalam sektor penjana bebas ini.

"Apabila kita mempersoalkan mengapa rundingan terus, alasan kerajaan adalah keperluan mendesak," katanya dalam sidang media di Pejabat Agung PAS hari ini.