اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Friday, June 13, 2014

‘Matematik kreatif’ KIDEX tidak boleh dipercayai – Yeo Bee Yin


Yeo-Bee-Yin-damansara-utama-01

PETALING JAYA, 13 JUN: Dakwaan bahawa Lebuhraya Kinrara-Damansara (KIDEX) akan mengurangkan kesesakan lalu lintas sama sekali tidak boleh dipercayai dan hanya “permainan matematik kreatif” untuk mengaburi mata rakyat, kata Adun DAP Damansara Utama Yeo Bee Yin.
“Biar saya ingatkan Shaharizuan bahawa laporan Penilaian Kesan Trafik (TIA) yang dihantar oleh KIDEX sendiri kepada kami meliputi 43 jalanraya tempatan.

GAMBAR POKOK KURMA BERBUAH LEBAT DI KB...APA KATA KITA GANTI POKOK GETAH PULAK DENGAN POKOK KURMA !!!

 


Setelah digertak MCA dan Gerakan, UMNO tarik balik usul laksana hudud di Selangor?

 Kalaulah usul yang hudud yang hendak dibentang oleh ADUN UMNO/BN di Selangor ini sekali lagi menjadi punca percakaran ADUN-ADUN PAS, PKR dan DAP sudah tentu ianya akan diteruskan.

Tetapi kerana menyedari ianya hanyalah umpan yang ditabur oleh pihak UMNO/BN bagi mengkucar-kacirkan Pakatan Rakyat Selangor.. tak ada siapapun yang melayan dan seterusnya menjadikannya satu isu.

Speaker: Flip-flop isu hudud buang masa dewan


SELANGOR KINI 


SHAH ALAM: Speaker Dewan Negeri Selangor (DNS), Hannah Yeoh, berkata setiap Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) mempunyai tanggung jawab memelihara integriti dewan dan tidak menjadikannya sebagai gelanggang politik.

Hannah (gambar) berkata demikian bagi mengulas tindakan Adun Sungai Air Tawar (Umno), Kamarol Zaki Abdul Malik yang menarik balik notis untuk perbahasan isu Undang-Undang Hudud yang sepatutnya akan dibahaskan ketika sidang dewan, bermula 16 Jun ini.

Beliau berkata, pejabatnya menerima notis itu hari ini selepas semalam beliau mengumumkan menerima usul itu dibahas dalam sidang dewan.

Punca sebenar Umno S'gor tarik balik usul hudud


HARAKAHDAILY 
KUALA LUMPUR: Umno Selangor memberi alasan kononnya laporan yang mengelirukan oleh akhbar Cina sebagai punca mereka menarik balik usul berkaitan perlaksanaan hudud di Selangor seperti diumumkan hari ini.

Ketua Pembangkang Selangor Datuk Mohd Shamsudin Lias berkata banyak akhbar Cina menghubunginya dan telah salah faham berhubung usul asal yang mahu dibawa ke Dewan Negeri Selangor itu.