اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Monday, March 9, 2015

Najib Sudah Goyang.. Ini Buktinya?

NAJIB PANAS PUNGKUQ BAKAL DIDAKWA?


Cukup bukti untuk dakwa Jho Low, Najib dan Shahrol, kata PKR

Maklumat tersirat kenyataan Muhyiddin


 
Oleh Timmy Say

Kenyataan Tan Sri Muhyiddin Yassin yang sebegitu tegas dan jelas mengenai sikap sepatutnya yang ada pada kerajaan terhadap 1Malaysian Development Berhad (1MDB) mengejutkan ramai, termasuk Umno dan bosnya Datuk Seri Najib Razak sendiri.
Muhyiddin yang selama ini berdiam diri membuka mulutnya sehari selepas Najib mengarahkan ketua audit negara menyiasat 1MDB.

Agaknya siapa hilang kerja apabila ekonomi capai tahap terburuk


 
Oleh Ng Kee Seng 

Banyak yang telah ditulis dan dibahaskan berhubung kemerosotan nilai Ringgit dalam tukaran wang antarabangsa, namun kerajaan persekutuan masih tidak menyedari kebimbangan yang dibangkitkan rakyat ini.
Adakah Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan Datuk Seri Najib Razak dan Gabenor Bank Negara Tan Sri Dr Zeti Akhtar Aziz memberi respon secara jelas dan serius tentang kejatuhan nilai Ringgit?

Malaysia masih kaya dengan perundangan rimba


 
Oleh ANIS NAZRI 

AKTA-akta yang dianggap sebagai undang-undang rimba masih digunakan kerajaan biarpun sudah banyak pihak mendesak agar kerajaan menghapuskan akta-akta tersebut.
Sebelum ini, akta paling popular dan kontroversi, iaitu Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) begitu mudah digunakan kepada mana-mana pihak yang dianggap mengancam keselamatan negara.

YB Nurul Izzah Jadi Ketua Pembangkang Di Parlimen Malaysia

 
KUALA LUMPUR - Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar akan menjadi ‘ketua pembangkang’ sekaligus membacakan ucapan ketua pembangkang di Parlimen bagi membahaskan titah Diraja, esok di Dewan Rakyat.

"Saya akan bacakan ucapan Ketua Pembangkang bagi menyampaikan suara Permatang Pauh (Datuk Seri Anwar Ibrahim) dalam dewan esok.

Kenapa sekarang audit 1MDB, soal Ambiga OLEH YASMIN RAMLAN

Datuk Ambiga Sreenevasan berkata permintaan untuk ketua audit negara menyiasat akaun 1MDB sudah terlambat walaupun ia langkah yang baik.

Datuk Ambiga Sreenevasan berkata permintaan untuk ketua audit negara menyiasat akaun 1MDB sudah terlambat walaupun ia langkah yang baik.

Datuk Ambiga Sreenevasan mempersoalkan arahan Putrajaya supaya ketua audit negara mengaudit akaun 1Malaysia Development Berhad (1MDB) yang dianggap sudah terlambat.

Anwar Sanggup Mati di Penjara Kerana Agenda Peribadi?

 
SAYA tidak rapat dengan Dato’ Seri Anwar ibrahim sejak dia mencebur diri dalam politik. Sebelumnya saya memang mendekatinya.Semasa dia jadi menteri, ada dua/tiga kali terserempak dengannya. 
 
Selepas bebas penjara dua–tiga kali juga bertemunya sekalipun dia mengetuai pakatan yang parti saya PAS menjadi sekutunya.