اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Tuesday, July 8, 2014

PAKATAN RAKYAT AKAN " DIAJAR" PADA PRU 14 AKAN DATANG JIKA TUKAR TSKI SEBAGAI MB SELANGOR AMARAN RAKYAT!!!!!

 


Serangan, desakan dan terbaru fitnah terhadap Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim agar meletak jawatan sebagai Menteri Besar nyata mencetus kemarahan ramai rakyat Selangor.
Tinjauan Selangor Kini di laman sosial Facebook mendapati rata-rata ramai yang kesal dengan tindakan berkenaan, malah tidak kurang juga yang mengancam untuk menghukum Pakatan Rakyat (PR) kelak.
mb3728a543b477098a4848e499317bdbbd_XL
“Kamu apa-apakan Menteri Besar Selangor, kami anak jati Selangor akan ajar kamu dalam pilihanraya nanti.

KETUA MENTERI PULAU PINANG YAB LIM GUAN ENG TIDAK DAPAT MENAHAN AIR MATANYA MELIHAT PARA GELANDANGAN MENIKMATI MAKANAN YANG BELIAU HIDANGKAN.

 
Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng mengumumkan sumbangan RM20,000 kepada pusat sehenti The Lighthouse di sini bagi membantu pusat itu meneruskan program mengagihkan makanan kepada golongan gelandangan.

Mahathir sindir Sultan atau MB Johor nie?

 Tun Dr Mahathir Mohamad menyindir pembangunan pesat Johor Bahru yang bakal menukar wajah kota itu secara radikal sehingga lebih mengagumkan berbanding New York di Amerika Syarikat.

Bekas perdana menteri itu membangkitkan persoalan berhubung kemodenan Johor, dengan berpuluh bangunan pencakar langit dan pangsapuri mewah dibina, akan dihuni oleh siapa.

“Mungkinkah yang akan isi pejabat mewah ini syarikat dari Majidee atau Gelang Patah? Dan Penduduk terdiri dari orang Melayu Johor Bahru dan kampung-kampung di sekitar. Dikhuatiri bukan,” kata Mahathir.

Menteri Malaysia Hipokrit - Ini Buktinya.


 

 

Eley eley eley..

Kemain lagi korang bercakap pasal Islam ye. Meluat pula aku baca dari hari ke hari. Kebetulannya dalam akhbar 3,4 hari neh asyik citer pasal Islam dan kaitkan ia dengan PAS apa bagai. 


Sebenarnya. Aku tak kisah pun kalau nak kritik PAS dan PR dalam beberapa isu yang berlaku di Selangor dan Penang.

Konflik Syria: Sikap PAS


DR SYED AZMAN SYED AHMAD|syedazmans@yahoo.co.uk|twitter @syedazman | .Tuan Guru Abdul Hadi ketika berucap dalam persidangan di Istanbul, Jun lalu.
PADA persidangan gerakan Islam yang berlangsung di Istanbul awal Jun lepas, Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang sekali lagi membuat penegasan bahawa PAS  bersama dengan gerakan Islam di seluruh dunia bagi mengutuk segala bentuk kekejaman dan kezaliman yang berlaku di Syria.

Mengikut laporan pelbagai sumber, ribuan orang awam terbunuh akibat dari konflik yang bermula dengan demonstrasi aman yang bertukar menjadi pertempuran bersenjata.