اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Wednesday, December 17, 2014

Skandal Terbesar Dana Malaysia? 1MDB Mula Minta Talian Hayat
 

Modal Berbayar 1MDB US$1 Juta Tanggung Hutang RM41.9 Bilion.  
Kelompok Rasis Jerman PEGIDA Ancam Umat Islam 1

M Fachry untuk Al-Mustaqbal Channel

DRESDEN, JERMAN (Al-Mustaqbal Channel) – Sebuah unjuk rasa besar-besaran menentang “Islamisasi Barat” berlangsung di Dresden, Jerman bagian timur, dengan jumlah peserta diperkirakan mencapai sekitar 10.000 orang. Organisasi ini adalah kelompok rasis jerman ala Nazi, Pegida yang mengancam umat Islam dan kaum Muslimin di Jerman.

Terungkap! Identitas Penyandera Lindt Cafe di Sydney, Seorang Syiah?

Terungkap! Penyandera Haron Monis Adalah Seorang Syiah! 4

Warga Suriah di Homs Dihujani Bom, Puluhan Korban Berjatuhan


KIBLAT.NET, Homs – Hujan bom mengejutkan rakyat Suriah pada Selasa pagi (16/12) di lingkungan Al-Wa’ar di provinsi Homs. Suasana panik dan mencekam segera menyelimuti warga yang baru bangun tidur itu.

Jet dan helikopter tempur serta mortar militer rezim bergantian menghujani bom lingkungan yang dikepung tersebut sejak pagi buta. Puluhan korban berjatuhan sementara rumah-rumah warga hancur akibat hantam bom.

Komite Koordinasi Revolusi Suriah di lingkungan Al-Wa’ar melaporkan, sedikitnya 8 serangan diluncurkan jet tempur Suriah. Selain itu, helikopter militer menjatuhkan dua birmil dan mortar-mortar tentara Suriah memuntahkan puluhan serangan ke lingkungan tersebut. Komite itu menunjukkan seluruh serangan itu sengaja di arahkan ke bangunan tempat tinggal warga.

Kes individu sokong IS dipindah ke Mahkamah Tinggi


BERNAMA | 


SHAH ALAM: Mahkamah Majistret di sini membenarkan permohonan pihak pendakwaaan untuk memindahkan kes empat individu termasuk pasangan suami isteri yang didakwa memberi sokongan kepada kumpulan pengganas Negara Islam (IS), ke Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur.
  
Bagaimanapun, tiada tarikh ditetapkan untuk sebutan kes itu di mahkamah tinggi berkenaan.
  
Pada prosiding hari ini, kes terhadap Muhammad Fadhil Ibrahim, 24 dan Nazhatulshima Sahak, 44, dijalankan di hadapan Majistret Norshakinah Ahmad Kamarudin.
  

BN kutip RM274 juta cukai petrol sejak 1 Nov - 15 Dis?


RAFIZI RAMLI | 


HARGA pasaran bagi petrol RON95 dan diesel bagi tempoh 1 Disember 2014 hingga 15 Disember 2014 disertakan di dalam Lampiran A (harga pasaran RON95) dan Lampiran B (harga pasaran diesel) yang disertakan bersama.


Data harga telah diperolehi secara sah dari pasaran seperti berikut:
RON95 – ditentukan oleh MOPS bagi Singapore Mogas 95 Unleaded
Diesel – ditentukan oleh MOPS bagi Singapore Gasoil
Kadar tukaran matawang – ditentukan oleh kadar rasmi Bank Negara

Dari Lampiran A dan Lampiran B, jelas bahawa harga pasaran bagi RON95 (tidak termasuk jaminan keuntungan dan kos yang diberikan oleh kerajaan kepada syarikat minyak) telah menjunam dari paras RM1.73 seliter pada 1 Disember 2014 kepada RM1.58 seliter pada 15 Disember 2014.

Sokongan Melayu: Cabaran PAS atau kecundang PRU14Pendahuluan

1. Analisis sokongan pengundi berdasarkan etnik tidak dapat dielakkan dalam konteks pilihanraya di Malaysia kerana pembentukan parti yang bertanding juga lebih berasaskan kepada etnik.

2. Data-data PRU ke-13 melibatkan tahap sokongan Melayu terhadap BN dan PR perlu dilihat dengan penuh prihatin khususnya oleh ahli-ahli PAS. Hal ini kerana dalam konteks agihan kerusi di kalangan PR, rata-rata PAS bertanding di kerusi Melayu berhadapan dengan UMNO khususnya di peringkat Parlimen. Justeru, undi teras bagi PAS ialah pengundi Melayu.