اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Tuesday, August 5, 2014

Antara 10 syarat yang ditetapkan Hamas untuk Gencatan Senjata;

 

Written By canang on Selasa, 5 Ogos 2014 | 8/05/2014 02:06:00 PTG


PWII RIZALMAN ISMAIL BAKAL DITERBANGKAN KE NEW ZEALAND DALAM MASA TERDEKAT INI UNTUK HADAPI PERTUDUHAN SERANGAN SEKSUAL NIAT MEROGOL DAN PECAH RUMAH.

 Kerajaan Malaysia sedang membuat persiapan untuk menghantar  bekas pembantu staf pertahanan di Pejabat Suruhanjaya Tinggi Malaysia di Wellington bagi menghadapi tuduhan pecah rumah dan serangan dengan niat untuk merogol seorang wanita pada 9 Mei lalu.

UNTUK KAMU YANG INGIN MENGENAL ISIS...JAUHKAN DARI STIGMA NEGATIF - WAJIB BACA

 Lagi antara sejarah ISIS bagi sesiapa yg masih kabur ... Sila kenal dgn ISIS !!!

UNTUK KAMU YANG INGIN MENGENAL ISIS, INILAH MEREKA

Minggu - minggu ini sejak pemberitaan ISIS di televisyen dan pelbagai media cetak dan online, timbul perbahasan ISIS di dunia kampus dan sekolah-sekolah di Indonesia, bahkan sampai menjalar ke dunia maya. Mereka bertanya apa sebenarnya ISIS itu. Ada yang bersikap acuh, dan ada yang mengelak dan tidak mau tahu, ada pula mencari sumber-sumber yang memberitakan tentang ISIS, dan ada pula yang serius ingin tahu lebih banyak tentang ISIS.

BERITA GRAFIK BABI DI BUNGKUSAN CADBURY TERSEBAR.

 GRAFIK BABI DI BUNGKUSAN CADBURY KEMBALI GEMPARKAN PENGGUNA.


Pelbagai cara dapat dilihat dilakukan oleh pihak Cadbury Malaysia, antaranya dengan membuat video hari raya, untuk mengembalikan semula imej mereka setelah tercemar dengan isu DNA babi baru-baru ini.

IDF ( ISRAEL ) CABAR UMAT ISLAM TERUS BOIKOT...

 IDF Cabar Umat Islam Terus Boikot, Tak Jejas Mereka Langsung Katanya…


Walaupun Facebook Israel Defense Forces telah menghalang akses pelayar internet dari Malaysia, pos dari laman ini masih boleh diakses dengan cara tertentu seperti menggunakan proksi luar negara.

Gaza: Zionist berundur sebab 497 IDF dah mati rupanya....

 Peperangan yang dicetuskan oleh negara haram Israel terhadap Palestin nampaknya memakan diri sendiri.

Ini kerana, Israel terpaksa menanggung banyak kerugian akibat daripada peperangan tersebut, sehinggakan hal itu terpaksa dibawa ke Parlimen Israel untuk dibincangkan.

Memetik sumber daripada Perunding Aman Palestin, Dr Zainur Rashid Zainuddin, memaklumkan bahawa Israel telah mengalami banyak kerugian dek kerana ciptaan 'permainan' kotor mereka ini dan kerugian yang dialami oleh mereka terdiri daripada pelbagai sudut.

Dedah syarikat M'sia berdagang dengan Israel


HARAKAHDAILY 


KUALA LUMPUR: Kenyataan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, bahawa kerajaan sedang menilai semula hubungan dengan syarikat-syarikat multinasional dari China, Amerika dan Jepun yang mempunyai perniagaan di Israel, sebagai cubaan mengalih pandangan rakyat.

Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar berkata, kenyataan Datuk Seri Mustapha Mohamed itu mengalih perhatian terhadap hakikat bahawa wujudnya hubungan perdagangan antara syarikat-syarikat Malaysia dengan Israel.

"Menurut laman web Biro Statistik Israel, pada tahun 2011, Malaysia telah mengeksport hasil sawit, kelapa dan lain-lain minyak sayuran bernilai kira-kira USD$19.41 juta, hasil koko bernilai USD$8.67 juta dan hasil getah bernilai USD$11.54 juta antara lainnya.

Dedah syarikat M'sia berdagang dengan Israel


HARAKAHDAILY 

KUALA LUMPUR: Kenyataan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, bahawa kerajaan sedang menilai semula hubungan dengan syarikat-syarikat multinasional dari China, Amerika dan Jepun yang mempunyai perniagaan di Israel, sebagai cubaan mengalih pandangan rakyat.

Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar berkata, kenyataan Datuk Seri Mustapha Mohamed itu mengalih perhatian terhadap hakikat bahawa wujudnya hubungan perdagangan antara syarikat-syarikat Malaysia dengan Israel.

Gaza: McDonlad's terkena tempias boikot


SALMIYAH HARUN 


KUALA LUMPUR: Siri kempen yang dilakukan oleh rakyat negara ini dalam usaha memboikot produk yang dikatakan menyumbang kepada Zionis nampaknya semakin diperhebatkan.

Hari ini, melalui pesanan dan gambar yang kini menjadi viral di laman sosial seperti Facebook dan juga melalui aplikasi 'whatsApp'  orang ramai diajak untuk membiokot McDonlad's pada jumaat ini bermula 7 pagi hingga 7 pagi esoknya.

Rata-rata pengguna Facebook mula mengongsi maklumat tersebut di laman masing-masing dan hampir keseluruhan mereka menyatakan sokongan untuk memboikot produk syarikat berkanaan pada tarikh tersebut.

Israel merasakan tewas, berundur sepenuhnya dari Gaza

HARAKAHDAILY
GAZA: Tetera rejim Zionis akhirnya berundur sepenuhnya selepas empat minggu melakukan serangan kejam terhadap penduduk Semenanjung Gaza.

Pengunduran itu dibuat menjelang persetujuan genjatan senjata oleh kerajaan rejim dan Hamas bagi tempoh 72 jam bermula pada pagi Selasa.

"Tentera Israel berundur sepenuhnya dari Gaza pada 08:00," kata jurucakap tentera Israel, Leftenan-Kolonel Peter Lerner.

Bagaimanapun kata beliau, tentera rejim akan mengekalkan kedudukan pertahanan berhampiran sempadan Gaza.