اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Tuesday, August 12, 2014

Fakta Mengenai KIDEX Dan Kaitannya Dengan Selangor YG Anda Perlu Tahu.

 


Kumpulan sarkis sudah sampai....

 


Adalah benar apa yang pernah Lim Kit Siang katakan bahawa mesyuarat AJK PAS pada 17 Ogos untuk membuat keputusan sama ada atau tidak untuk menyokong Khalid Ibrahim sebagai MB Selangor, adalah penentuan masa depan Pakatan Rakyat itu sendiri.

Akhirnya.. PAS Tarik Hand Brek Dalam Krisis Di Selangor?

 Akhirnya terbukti tindakan Anwar Ibrahim menukar Khalid Ibrahim dengan individu lain mengetuai kerajaan Selangor amat tepat.

Belang Khalid terdedah. Pembelaan pemimpin PAS kepada tokoh koporat itu ternyata sia-sia dan hanya dipergunakan Khalid untuk memecah belahkan Pakatan Rakyat di Selangor.

Apa Sudah Jadi Dengan AJK PAS Pusat Ni? Bernada Sumbang..

 Pengarah Operasi Pusat Penyelidikan PAS Dr Zuhdi Marzuki mencadangkan kerajaan konsensus nasional dibentuk di Selangor bagi menyelesaikan kemelut yang melanda.

"Melihat kepada kemelut politik negeri Selangor yang berlarutan lebih setahun sejak Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) lalu, saya secara peribadi mencadangkan sebuah kerajaan berkonsepkan Konsensus Nasional dibentuk di Selangor," kata Zuhdi melalui akaun Facebooknya.

PAS PERLU BERSAMA PAKATAN RAKYAT TIDAK BOLEH BERSENDIRIAN ATAU MENYERTAI UMNO ... DATO' HUSAM MUSA NAIB PRESIDEN PAS.

 Naib Presiden PAS Datuk Husam Musa membidas pandangan sesetengah pemimpin yang mahu parti Islam itu keluar daripada Pakatan Rakyat (PR) dan berjuang bersendirian atau menyertai Umno dalam Barisan Nasional (BN).

Husam berkata, berjuang bersendirian umpama PAS kembali ke zaman 1980-an di mana parti itu bersendirian tanpa bersekutu dengan mana-mana pihak selepas ditendang keluar daripada BN.

Haji Hadi tetap tolak Wan Azizah sebagai calon MB Selangor..

 Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim terus buntu dalam mencari penyelesaian isu pertukaran Menteri Besar Selangor apabila Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang tetap menolak calon yang dikemukakan oleh PKR.

Sumber dalaman PKR Terengganu memberitahu Astro AWANI, dalam pertemuan bersama Anwar dan Hadi di sebuah hotel di Marang petang semalam, Presiden PAS itu bertegas menolak pencalonan Presiden PKR, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail sebagai Menteri Besar Selangor yang baharu.

PAS sedia tarik balik sokongan kepada Khalid dengan syarat PKR kemuka nama lain selain Wan Azizah?

 Dalam mesyuarat semalam di kalangan pemimpin atasan PAS, mereka dikatakan sepakat bersama Pakatan Rakyat dan menarik balik sokongan pada Khalid ekoran pemecatannya daripada PKR.

PAS bagaimanapun difahamkan mahu PKR mencalonkan nama lain untuk mengisi jawatan itu dan bukannya Wan Azizah.

Nampaknya jika diikutkan hierarki, Azmin merupakan pemimpin paling kanan dalam PKR selepas Wan Azizah yang menganggotai Dewan Undangan Negeri dan beliau paling layak..

Penggabungan bank untungkan siapa?


DR DZULKEFLY AHMAD |CADANGAN penggabungan bank sekali lagi mengambil pentas utama dalam sektor kewangan negara mutakhir ini.

Saya ditanya pihak media apakah ia punya hubungan dengan persiapan mendepani cabaran era persaingan yang lebih sengit setelah Perjanjian Perkongsian Trans-Pasifik (TPPA) ditandatangani.

Setelah saya ditanya media dan mungkin sahaja boleh 'diputar’ atau ‘spin’ oleh pihak media bagi menyokong atau membantah sesuatu maksud, lebih baik saya terus menulis sahaja artikel berhubung tajuk ini.

Jenis roti yang bahaya untuk kesihatanJenis roti yang bahaya untuk kesihatan
9 Ogos – Roti sememangnya sudah menjadi makanan harian ketika bersarapan ataupun pada waktu malam bagi anda yang berdiet. Namun tahukah anda bahawa terdapat beberapa jenis roti yang boleh menjejaskan kesihatan anda?

Oleh itu, di sini kami ingin berkongsi dengan anda mengenai bahan-bahan yang terdapat dalam roti dibawah yang perlu anda elakkan dari membeli yang dipetik dari Wanita.