اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Thursday, July 24, 2014

ISIS pelindung entiti Zionis

 

Baghdadi  dilatih Mossad
WASHINGTON:Bekas pekerja Agensi Keselamatan Negara (NSA),Amerika Syarikat Edward Snowden, telah mendedahkan bahawa perisikan Britain dan Amerika Syarikat dan Mossad bekerjasama untuk mewujudkan Negara Islam Iraq dan Syria (ISIS).

BEKAS PANGLIMA AL-QAEDA: ISIS BEKERJA UNTUK CIA

  oleh KURT NIMMO 

Nabil Na'eem, pengasas Jihad Demokratik Parti Islam dan bekas komander atas al-Qaeda, memberitahu pan-Arab stesen TV yang berpangkalan di Beirut al-Maydeen semua sekutu al-Qaeda semasa, termasuk ISIS, bekerja untuk CIA.

 "Apa yang saya ingin memberitahu anda, usaha semua negara-negara Islam, Sunni dan Syiah, mesti bergabung untuk menghapuskan kumpulan-kumpulan ini kerana kumpulan-kumpulan ini adalah kuku penjajahan di rantau ini," kata Na'eem.

INILAH WAJAH AHLI PARLIMEN BRITAIN YANG BERANI SECARA TERANG SERANG ISRAEL KERANA MENYERANG GAZA.

 
LONDON - UNITED KINGDOM. Ahli Parlimen Britain, David Ward, kelmarin dengan lantang mengutuk Israel menerusi akaun Twitter miliknya.

Anggota parti Liberal Demokrat itu menghantar tweet 'Persoalan utama adalah, jika saya tinggal di Gaza adakah saya akan membedil roket ke Israel? mungkin ya'.

PESAWAT AIR ALGERIE YANG DIPERCAYAI MEMBAWA 110 PENUMPANG DARI BURKINA FASO KE ALGIERS TERPUTUS HUBUNGAN SELEPAS 1 JAM BERLEPAS.

Syarikat penerbangan Algeria, Air Algerie dilaporkan terputus hubungan dengan pesawat tersebut hampir sejam selepas berlepas dari Burkina Faso dalam perjalanan ke Algiers.

Laporan AFP yang memetik agensi berita tempatan APS menyebut, pesawat tersebut terputus hubungan ketika dalam perjalanan dari Ouagadougou ke Algiers, 50 minit selepas berlepas.

Kenapa Astro anugerah kontrak kepada Syarikat Israel?

 Pada ketika umat Islam seluruh dunia sedang sakit hati dengan Zionis Israel, sebuah kelompok manusia yang merampas dan melakukan kekejaman serta penindasan ke atas masyarakat yang serba-serbi kekurangan...

ASTRO yang dimiliki oleh Ananda Krishnan dan merupakan pemonopoli siaran televisyen kabel yang mengenakan bayaran sesuka hati, mengambil sikap MENENTANG KERAJAAN MALAYSIA, umat Islam di negara ini dan perjuangan rakyat Palestin.

Gaza: Obama akan hantar 2,000 tentera ke Semenanjung Gaza bagi membantu Israel

 

 


Rabu, hari ke 16 'Operation Protective Edge' dilancarkan oleh Pasukan Pertahanan Israel (IDF) terhadap penduduk Gaza menyaksikan ststistik kehilangan jiwa dipihak mereka semakin meningkat..

Lagi dua orang IDF mati dalam pertempuran dengan Hamas menjadikan jumlahnya meningkat kepada 29 orang dan seorang lagi dilaporkan hilang..

Kementerian Kesihatan Harus Ambil Tindakan Terhadap Hospital Ini !!


Umat Islam wajib bantu Gaza - Qaradhawi


HARAKAHDAILYKUALA LUMPUR: Pengerusi Kesatuan Ulama Islam Antarabangsa (IUMS) Sheikh Dr Yusuf Qaradhawi menegaskan bahawa pejuang dan rakyat Palestin tidak boleh dibiar bersendirian dalam menghadapi rejim Zionis Israel.

Menulis di Twitter beliau, Qaradawi berkata, seluruh dunia khususnya umat tidak boleh hanya berpeluk tubuh melihat rakyat Palestin diratah tentera rejim.

Tentera Israel dipecat kerana takut Al-Qassam


HARAKAHDAILYKUALA LUMPUR: Media Zionis semalam melaporkan pihak tentera rejim itu terpaksa memecat anggota tenteranya ekoran enggan menyertai serangan ke atas Gaza kerana takut terbunuh di tangan pejuang Palestin.

TV10 Israel melaporkan, puluhan anggota tentera rejim menolak untuk menaiki kenderaan perang untuk memasuki Gaza.