اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Monday, March 2, 2015

Saman Perdana Menteri Tidak Lagi Ditakuti, Tapi Dinanti-Nanti


Biasanya antara perkara yang paling ditakuti dalam kehidupan moden ini ialah tindakan saman oleh seseorang keatas kita berkaitan perbuatan, percakapan atau tulisan yang kita lakukan yang tidak menyenangkan dan dianggap fitnah.

Saman bukan saja boleh membuatkan kita terpaksa membayar sejumlah wang yang banyak jika akhirnya kalah di mahkamah, bahkan juga kena memperuntukan duit yang bukan sedikit untuk mengupah peguam.

Diampunkan atau tidak, Anwar tetap tidak bersalah, kata pengundi Permatang Pauh


Sama ada petisyen untuk pengampunan diraja dikemukakan atau tidak, dan sama ada ia akan diberikan atau tidak, bagi kebanyakan pengundi Permatang Pauh, ahli Parlimen mereka Datuk Seri Anwar Ibrahim tetap tidak bersalah.

Mereka juga merasakan, petisyen yang diserahkan kepada Istana Negara pada Selasa lalu, bukan masalah dan tidak akan mengubah pandangan mereka sama ada ia mengandungi maksud tersirat yang Anwar bersalah.

Rosmah mula menyusahkan semua orang - Oleh: Shahbudin Husin


 

PAS tak sabar nak asak PM di mahkamah


PAS bersedia terhadap kemungkinan akhbarnya Harakah disaman Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak susulan tulisan berkaitan 1Malaysia Development Fund (1MDB).

“Bagi pihak kita, kita sedia terima saman itu dan berhadapan dengan PM di mahkamah,” kata peguam PAS Mohamed Hanipa Maidin.

BENARKAH INI SEMUA ???


Ibu tiba di Sydney, jumpa Sirul esok