اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Saturday, July 12, 2014

Ramai Yang Terpinga-Pinga Bila Malaysia Dikatakan Rakan Niaga Israel !!


 

Raja Mohd Shahrim's photo.Ramai yang terpinga - pinga... bila Malaysia di dakwa rakan niaga Israel.. sebab ianya tidak pernah dibangkitkan di UTUSAN, TV3 dan BERNAMA. 

Malah dlm mana mana lapuran serta di ulas oleh Proff Kangkung yg melambak didlm negara ini... jadi untuk menjawap keraguan itu...biar aku jelaskan media 2 ni tugasnya BUKAN siar berita tapi siar AUTA propaganda bagi menjaga imej Umno dimata rakyat terutamanya deposit utama Umno iatu org melayu di kampung dan Felda luar bandar...

Kisah Perisik M15 menyamar mualaf (Gambar)Siti Salmiah A Hamid

Pada pandangan ‘sau­daranya’ yang ekstrem, dia adalah orang putih yang baru memeluk agama Islam dan bersemangat melakukan jihad. Hakikatnya, Morten Storm adalah perisik M15 dalam Perkhidmatan Perisikan Rahsia British dan Agensi Perisikan Pusat (CIA).

Sheikh yang dikenalinya adalah seorang lelaki yang mengagumkan, tinggi lampai dalam jubah putih, pedang tersisip di pinggang­nya, seorang ulama dan juga ahli falsafah.

Budaya celaka arab..Tranungkite

Pernah saya tuliskan sebelum ini semasa saya mengerjakan haji tahun lalu. Budaya pelik orang Arab tempatan (Saudi) yang saya pasti bukan ajaran Islam.

SUBHANALLAH!!! .. (4 FOTO) PADERI YAHUDI (RABBI), MENGETUAI DEMO BANTAH DAN KUTUK SERANGAN ISRAEL KEATAS TEBING GAZA DI DIDEPAN KEDUTAAN ISRAEL, LONDON.PENGANALISIS POLITIK AKUI TSKI ADALAH PEMIMPIN UNTUK RAKYAT DAN SEORANG MB YANG CUKUP POPULAR DIKALANGAN RAKYATWalaupun menghadapi desakan supaya meletak jawatan, Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim tetap menunjukkan kematangan politik sebenar dalam mentadbir Selangor.

Mengulas mengenai kenyataan tersebut, Ketua Kluster Majlis Perpaduan Nasional (MPN), Prof Dr Mansor Mohd Noor berkata, Abdul Khalid adalah salah seorang contoh pemimpin yang bersikap profesional kerana tidak mencampur-adukkan tugas parti dan menteri besar.

Dulu, 'Melayu tidak akan hilang di dunia', sekarang, 'Melayu akan hilang dunianya'

 Saya terpanggil untuk memberikan pandangan tentang keresahan Dr Mahathir terhadap kedudukan bangsa Melayu di dalam pembangunan Johor Baru yang akan merupakan pembangunan fisikal yang begitu drastik seperti yang di rancang. Pelan pembangunan Johor Baru itu merupakan pelan pembangunan yang akan memberikan imej Johor Baru sebagai New York dalam mana akan terdapat puluhan bangunan pencakar langit dengan ‘finishing’ struktur yang mahal-mahal dan akan membuatkan orang Melayu tertinggal kebelakang lebih jauh lagi.

Berita Mengaibkan Najib Ini Mungkin Disembunyikan Oleh Media Pro Umno..

 


Mantan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini mengkritik Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak di atas pendiriannya untuk menandatangani Perjanjian Perkongsian Trans Pasifik (TPPA).

Dr Mahathir, dengan sinis berkata seorang pemimpin yang kuat dan berani tidak akan tunduk kepada tekanan dan desakan kuasa luar."Saya setuju dengan Najib bahawa kita perlu pemimpin yang kuat.

Bongkar!! Pendedahan Ini Pasti Meletup Satu Malaya..

 

Pengerusi MyWatch S Sri Sanjeevan hari ini mempersoalkan mengapa dia yang harus disiasat selepas mendedahkan skandal seks pegawai kanan polis.Sanjeevan berkata kepada The Malaysian Insider dia menerima surat dari bahagian Sekretariat (Disiplin) Ketua Polis Negara bertarikh 8 Julai bahawa dia disiasat di bawah Seksyen 509 Kanun Keseksaan di mana perkataan atau perbuatan bertujuan menghina seseorang."

Mahathir, saksikan kerja kamu semasa berkuasa dahulu


HARAKAHDAILY KUALA LUMPUR: Penulis Aspan Alias mengucapkan selamat hari jadi yang ke-89 kepada bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohammad dan berharap semoga dipanjangkan usia dan berada dalam kesihatan yang baik sentiasa, sambil menyaksikan hasil kerja beliau sendiri semasa berkuasa dahulu.

"Menyesal dahulu pendapatan, menyesal kemudian tiada gunanya," tulis beliau di alam blognya ekoran keresahan Dr Mahathir terhadap kedudukan bangsa Melayu di dalam pembangunan Johor Baharu yang akan merupakan pembangunan fisikal yang begitu drastik seperti yang dirancang.