اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Wednesday, March 4, 2015

MAMPUS DAH...RATUSAN DOKUMEN OPERASI 1MDB BOCOR?


Apakah polisi Malaysia di Arab Saudi ditentukan Jho Low, soal DAP

Tembelang FGV makin terbuka


  Sejak awal lagi, penubuhan Felda Global Ventures Berhad (FGV) bagi mengambil alih bahagian perdagangan Felda sememangnya amat mencurigakan dan membimbangkan PAS. Pada pandangan PAS, penubuhan FGV tidak mungkin dapat membantu memperkembangkan lagi Felda dan membantu menjaga kepentingan para peneroka, sebaliknya akan menyebabkan Felda dan para peneroka akan lebih bermasalah, sehingga boleh menjadikan tanah-tanah Felda lebih mengecil dan para peneroka sendiri pula akan kehilangan tanahtanah yang dimiliki mereka sedikit demi sedikit.

Harga ubat naik, bala GST dan TPPA?


Oleh Nurul Izzah Anwar

Saya tegaskan sekali lagi bahawa beberapa harga ubat telah meningkat antara 20% hingga 50% pada 2014 dan dijangka bakal naik mendadak pada tahun ini - kenaikan yang belum lagi mengambil kira kesan pengenalan GST dan perjanjian TPP nanti.

Media semalam melaporkan hasil sebuah kajian daripada Universiti New South Wales menunjukkan bahawa harga ubat-ubatan akan meningkat selepas perjanjian Perkongsian Trans Pasifik (TPPA) ditandatangani oleh negara yang terlibat.
 

Mengapa perlu jelaskan kes ‘Liwat II’ kepada Pemuda Umno?


Oleh Hazlan Zakaria

Adakah ada rasa tidak puas hati berhubung keputusan mahkamah dalam gerakan Pemuda Umno? Adakah partinya sudah tiada wang untuk menganjurkan jelajah besar-besaran, atau untuk menyediakan bayaran tinggi kepada pendakwa paling hebat Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah? Atau ini adalah manual latihan untuk langkah di masa hadapan?
Berikut adalah soalan yang mungkin ditanya sesetengah orang, jika memang ada keperluan jelas bagi Pemuda Umno meneruskan sesi penerangan keputusan Mahkamah Persekutuan ke atas Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam kes Liwat II.

Waad Melayu. Realiti atau sekadar mengaburi?Warkah Waad Misi Melayu Abad Ke-21

Berikut adalah waad (janji) yang dilafazkan dalam Perhimpunan Gerakan Perpaduan Melayu Mahawangsa di Stadium Putra, Bukit Jalil di sini malam tadi:

Pembocor maklumat: Banyak lagi data 1MDB

 
 

Allah Maha Mengetahui...

'Mahfuz didakwa harap Sirul tuduh Najib'

 

Inilah kerja penyangak dan petualang bangsa turun temurun... Ramai penyangak yang pandai berpura-pura 'alim.....

 

'Kami boleh isytihar harta tapi ia tak akan bantu PM'

Bodek melampau: Merapu sungguh melayu celup ni!
 

Selepas Bayar 84 Juta Kepada Media Luar Untuk Bina Reputasi, Apa Hasil YG Najib Dapat?


 Masih ingat lagi? Pada tahun 2012 - 2013 kecoh tentang satu pendedahan bahawa Putrajaya membayar sehingga 84 juta ringgit Malaysia banyaknya kepada salah satu syarikat media yang berpengkalan di UK bagi membentuk imej dan persepsi yang positif untuk Najib Razak.

Masih ingat?

Namun imej yang positif itu tidak bertahan lama. Bermula dari tahun itu juga hingga la kemuncaknya pada tahun 2014, ketika MH370 dilaporkan hilang dan berakhir di lautan Hindi, imej Najib dan Malaysia itu sendiri merundum dan dikritik oleh pelbagai pihak dalam dan luar negara.