اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Monday, February 23, 2015

Rafizi cabar KJ debat kes Liwat II


 

BETUL KE BON 1MDB TIDAK LAKU?


Selepas pinjaman Ananda Krishnan, 1MDB kini perlukan wang Kementerian Kewangan

OLEH THE EDGE FINANCIAL DAILY

Anwar dipenjara ketika hudud hendak dibentang


  Oleh SubkY Latif

PAS sedang berkira untuk membentangkan usul persendirian di Parlimen bagi melaksanakan di Kelantan. Semua tahu ia tidak disetujui oleh DAP dan PKR cenderung untuk menyetujui sikap DAP.

Barisan Nasional tidak diketahui sikapnya. Sekadar Umno membayangkan ia sedang menimbang untuk menyokongnya. Kiranya ada kesepakatan sesama kerabat Pakatan dan Umno pula cenderung untuk menyokongnya, ada harapan usul PAS itu diluluskan.

Rakyat dan ‘mengarut’


Oleh Timmy Say

Rakyat Malaysia hari ini dijaja 360 darjah dengan pelbagai isu.Di barat, ada seorang peguam terkenal yang menjadi pendakwaraya sibuk mengendalikan “roadshow” untuk menceritakan kemenangannya dalam kes liwat.
Bibit-bibit adegan seks, yang dikhabarkan cerita benar, yang diceritakannya menjadi liputan media.

'Sejenak Bersama TS Shafee Abdullah’.. kenapa media tak dibenar laporkan?


Media tidak dibenarkan membuat liputan atau menulis tentang ceramah peguam kanan Tan Sri Abdullah di Permatang Pauh yang merupakan kawasan Parlimen Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim yang sedang menjalani hukuman penjara.

Shafee, yang mengetuai pasukan pendakwaan, sedang mengadakan siri jelajah bagi menjustifikasikan penghakiman kes liwat 11 terhadap Anwar.

Alahai ruginya.. Depa dah sedar la Shafee memudaratkan UMNO..


Kelmarin dulu, bila aku sarankan supaya pihak UMNO membawa Shafee untuk memberikan penjelasan tentang kes Liwat II ini dari rumah ke rumah di Permatang Pauh, ada beberapa sahabat yang mempersoalkan tindakan aku itu..

Katanya aku cuma memburukkan lagi keadaan sebab kalau UMNO bersungguh-sungguh buat macam yang aku cadangkan tu mampus Jentera Pilihanraya PKR Permatang Pauh nak counter balik..

Kejatuhan nilai ringgit: Hari tu kata bantu pulih ekonomi, hari pulak kata sebabkan ekonomi merosot?


Ketika Kerajaan didesak untuk menangani kejatuhan nilai Ringgit yang kini menuju ke paras nilai RM terendah semasa krisis kewangan Asia tahun 1997, muncullah seorang Timbalan Menteri mendakwa kejatuhan nilai ringgit membantu memulihkan ekonomi negara..

Katanya kejatuhan nilai ringgit dijangka menarik lebih ramai pelabur ke negara ini kerana nilai mata wang tersebut yang rendah berpotensi meningkatkan keuntungan mereka sekali gus membantu memulihkan ekonomi negara.