اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Monday, May 19, 2014

KOLEKSI GAMBAR SUASANA SEMASA PENAMAAN CALON PRK PARLIMEN P076 TELUK INTAN.

 


KETUA MENTERI SARAWAK DIGERTAK OLEH PARTI KOMPONEN BN..APA PUNCANYA8 komponen BN tentang kemasukan TERASParti Rakyat Bersatu Sarawak (SUPP) mengeluarkan amaran keras kepada Ketua Menteri Tan Sri Adenan Satem supaya tidak melayan idea menerima Parti Tenaga Rakyat Sarawak (TERAS) ke dalam BN.

Motosikal terbang dipasarkan 2017

 

Written By canang on Isnin, 19 Mei 2014 | 5/19/2014 08:06:00 PTG
NEW YORK 16 Mei - Motosikal terbang atau hoverbike seperti yang terdapat dalam sekuel filem sains fiksyen Star Wars: Return of the Jedi bakal menjadi kenyataan tidak lama lagi selepas sebuah syarikat dari California dijangka memasarkan kenderaan itu pada 2017.

FOTO KANTOI - DYANA PELUK ANJING

F

Gambar sebegini pastinya akan memberikan persepsi yang sangat buruk kepada Dyana Sofya terutama di kalangan pengundi-pengundi Melayu Islam.

Lebih Baik Shahrizat Tidak Turun Ke Teluk Intan

  - Oleh : Shahbudin Husin

 


  Keceluparan Ketua Wanita UMNO, Shahrizat Jalil menyerang calon muda DAP bagi pilihanraya kecil Teluk Intan, Dyana Sofya dengan melabelkannya sebagai boneka yang diperalatkan oleh DAP, bukan saja mengundang serangan balas daripada parti itu tetapi cara kempen ala 70an itu juga membuatkan kelompok UMNO sendiri rasa tidak selesa dengannya.

POSTER HARI INI!!! SPR buat-buat tak nampak BN guna sekolah untuk berkempen

 

 


Veteran UMNO dah meroyan.. mahu Ibu Dyana dipecat sebab sokong anaknya..


 

 

Di negara kita ini perbezaan ideologi politik dikalangan ahli keluarga seperti abang dan adik adalah satu perkara biasa...

Antara yang merupakan satu keluarga tapi berlainan ideologi politik ialah MP PAS Khalid Samad dan MP Johor Bharu, Shahril Samad dari UMNO..

Lokap selagi tak bayar, ini polis atau samseng?


ZULHAZMI SHARIFF 


Saya ingin merujuk kepada kenyataan Ketua Trafik Pasukan Bukit Aman Senior Asisten Komisioner Ahmad Fuad Abdul Latif yang disiarkan di dalam facebook rasmi Polis Diraja Malaysia (Royal Malaysia Police) pada 17 Mei 2014.

SAC Ahmad Fuad menyatakan bahawa pesalah trafik yang mempunyai waran tangkap akan terus ditahan di dalam lokap sehingga mereka menyelesaikan waran tangkap. Tindakan tersebut dilakukan kerana terdapat lebih kurang 1.9 juta waran tangkap yang belum selesai.

TPPA bawa kesan negatif kepada Malaysia - SAM


HARAKAHDAILY | 


KUALA LUMPUR: Sahabat Alam Malaysia (SAM) percaya jika Malaysia menandatangani TPPA akan membawa kepada banyak kesan negatif yang boleh menjadi bencana kepada sosial dan ekonomi negara kita.

"Oleh sebab itu CAP menggesa kerajaan Malaysia supaya tidak menandatangani TPPA," ujar Presiden CAP, SM Mohamed Idris dalam satu kenyataan, sebagaimana di bawah.