اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Friday, August 1, 2014

KEADAAN SESEORANG KETIKA DALAM KUBUR
Rasulullah s.a.w bersabda: “Apabila si mati dikuburkan.., datanglah kepadanya dua Malaikat hitam legam, lagi biru (matanya), salah satu di antaranya disebut dengan nama “Munkar” dan yang satulagi disebut dengan nama “Nakir”, (lalu keduanya mendudukan si mati itu setelah dikembalikan rohnya ke dalam jasadnya) kemudian mereka menyoalnya:”Apa yang pernah engkau katakan mengenai orang ini (Muhammad s.a.w)?” (dan pada satu riwayat oleh Abu Daud:

Pejuang Hamas dilatih di Malaysia: Israel penipu besar kata Hamas

 Pergerakan Hamas menafikan tuduhan Agensi Keselamatan Israel, Shin Bet bahawa Malaysia melatih anggotanya untuk melancarkan serangan rentas sempadan.

Pemimpin Kanan Hamas, Dr Khaled Qadoumi menegaskan rejim Zionis Israel mengolah propaganda untuk menutup kelemahan dan kekejaman di Gaza.

Protes pemandu bas tol naik 570% akibatkan kesesakan teruk di Tambak Johor

 Keengganan pemandu bas kilang membayar kadar tol baru di Pusat Pemeriksaan Kastam, Imigresen dan Kuarantin (CIQ) pagi ini mengakibatkan kesesakan lalulintas yang teruk di Tambak Johor pagi ini. 

Menurut Zaobao Singapura, bas kilang yang membawa pekerja ke Singapura setiap hari, mengadakan "mogok" pada pukul 5 pagi apabila diminta membayar kadar baru tol yang naik 570 peratus. 

US penuhkan semula bekalan peluru Israel untuk menyerang Gaza

 Amerika Syarikat (AS), Rabu lalu mengesahkan telah menjual bekalan peluru dan bom mortar kepada Israel.

Jurucakap Pentagon, Laksamana Muda John Kirby dalam kenyataannya berkata, tentera Israel meminta bekalan pelurunya dipenuhi semula pada 20 Julai lalu dan Jabatan Pertahanan AS meluluskan pembelian itu tiga hari kemudian.

Umat Islam digesa boikot HSBC sebab HSBC sokong Israel..

 

 

Ustaz Dr. Ustaz Dr. Zaharuddin Abd Rahman seorang pendakwah yang juga merupakan Pensyarah Kanan UIAM dalam satu status yang dimuatnaik kelaman Facebooknya menggesa umat Islam supaya menutup akaun Bank HSBC jika ada kerana HSBC sebagai tanda protes.

Ini berikutan tindakan pihak HSBC London menutup akaun-akaun milik umat Islam dan juga dan beberapa organisasi Islam yang dipercayai terlibat dengan kempen Anti Zionist baru-baru ini..

BN Goyang, 70% Penduduk Sabah & Sarawak Tidak Puashati Layanan K'jaan Pusat

 


 

Pungutan suara beri gambaran pergolakan 
di Malaysia Timur

Satu pungutan suara mengesahkan trend rakyat Malaysia Timur kini yang semakin bergolak, dengan kebanyakan penduduk bandar Sarawak bercakap secara terbuka mengenai meninggalkan idea meninggalkan Malaysia.

Tiada kenaikan tarif air 3-4 tahun akan datang - Khalid

 

BERNAMAPUTRAJAYA: Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim memberi jaminan kadar tarif air di Lembah Klang tidak akan dinaikkan untuk tempoh sekurang-kurangnya tiga ke empat tahun akan datang.
  
Beliau berkata ini berikutan kejayaan penstrukturan semula industri air Selangor yang mampu meningkatkan kualiti perkhidmatan industri tersebut.
  

Jangan benarkan Umno BN miliki senyuman terakhir

HARAKAHDAILYPEMUDA Pakatan Rakyat Negeri Perak menyeru kesemua ahli-ahli Pakatan Rakyat untuk bersatu dan bertegas, supaya jangan kita membenarkan Barisan Nasional dan Umno memiliki senyuman terakhir.

Sudah sampailah masa untuk Pakatan Rakyat membuktikan bahawa kita mampu dan mempunyai hasrat politik untuk menangani krisis dan cabaran di hadapan kita.

Tanggal 8 Mac 2008 merupakan satu hari yang bersejarah untuk negara yang mana Rakyat telah mencatat tsunami politik dalam sejarah Negara kita.