اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Wednesday, June 11, 2014

Jom lihat ahli Parlimen Umno 2 Alam ☻☻☻Bila disebut umno secara semula jadinya melayu, dan ada sedikit-sedikit kaum Siam di Utara Malaysia dan kaum kadazan di Sabah... 

Kerajaan ‘double standard’ tangani isu MH370 dan Mejar Zaidi


steven sim

KUALA LUMPUR, 11 JUN: Sementara kerajaan bertindak cepat menghukum Mejar Zaidi Ahmad yang mendedahkan kepincangan proses Pilihanraya Umum ke-13, ‘kecekapan’ yang sama tidak diamalkan dalam menangani insiden kehilangan pesawat MH370.
Hari ini, Dewan Rakyat menolak usul Ahli Parlimen Bukit Mertajam Steven Sim Chee Keong berhubung kecuaian pihak bertanggungjawab dalam menangani kehilangan pesawat yang menggemparkan dunia itu, atas alasan ‘rahsia negara’.

DNA babi halal lah sangat... Orang JAKIM dan MFK kena baca ni

 


Pertama: Keputusan hukum yang dipilih untuk rakyat Malaysia dalam hal sama ada Istihalah item najis 'aini seperti babi adalah suci atau tidak. Ini kerana ulama Fiqh mazhab berbeza ijtihad dalam hal tersebut.

Kedua: Sama ada proses istihalah (tranformasi) unsur babi boleh berlaku sebelum menjadi gelatin di negara ini.

PATUTLAH DEPA DOK GASAK TS KHALID..ELAUN PENGERUSI PUNCAK NIAGA RM JUTA SEBULAN JADI REBUTAN?

 


SEBELUM INI ELAUN PENGERUSI PUNCAK NIAGA DIKATAKAN ANTARA TERTINGGI ...SAMPAI JUTA-JUTA SEBULAN......

APABILA DIAMBIL ALIH KDEB NANTI TENTU DITURUNKAN OLEH KERAJAAN NEGERI SELANGOR......

PENGAMBILALIHAN KONSENSI AIR SELANGOR MELIBATKAN HAMPIR RM10 BILION BERBENTUK SAHAM, ASET & TANGGUNGAN HUTANG BANK.....BANYAK TU......

AKHIRNYA KILANG ' BIHUN ISTIMEWA' DITUTUP SETELAH DIASAK TERUK DI MEDIA SOSIAL !!!

 Anggota KPDNKK periksa kilang `Bihun Istimewa' hari ini

Alahai kesiannya.. Pancing UMNO tak mengena di Selangor..

 Setelah isu hudud yang dibawa mereka baru-baru ini berjaya menimbulkan haru biru dalam Pakatan Rakyat, kini sekali lagi UMNO/BN menggunakan isu ini..

Kali ini Pakatan Rakyat Selangor pula yang cuba dipancing mereka dengan penuh keyakinan akan berlaku pergolakan dalam isu yang dipersetujui untuk tidak bersetuju oleh gabungan PAS, PKR dan DAP ini..

AG bertanggungjawab kes kehilangan Batu Puteh?
EKSKLUSIF Pada tahun 2008, Almarhum Sultan Mahmud Iskandar bertitah kepada Dewan Undangan Negeri Johor: "Suka beta ingatkan bahawa beta tidak lupa pada Pulau Batu Puteh. Pulau Batu Puteh bukan hak Singapura tetapi hak milik Johor. Sampai bila pun beta akan cari ikhtiar untuk mendapatkan semula pulau milik Johor itu."

Lima tahun kemudian, seorang bekas pegawai tinggi polis menerajui usaha supaya kerajaan mengheret mereka yang didakwa bertanggungjawab atas kehilangan pulau itu.

Pulau Batu Puteh: Siapa yang perlu disiasat?
Gambar palsu itu punca kekalahan Malaysia kepada Singapura dalam tuntutan di ICJ

KhaledNordin

PETALING JAYA: Bekas pegawai kanan polis, Datuk Mat Zain Ibrahim mendakwa mengikut fakta yang ada, Malaysia kalah kepada Singapura dalam tuntutan Pulau Batu Puteh bukan kerana delegasi mereka lebih bijaksana atau mereka memiliki faktor sejarah yang lebih kukuh.

“Kita telah kehilangan Pulau Batu Puteh, kerana perbuatan khianat dan sabotaj oleh orang-orang dalam delegasi Malaysia, yang telah mengemukakan keterangan palsu di saat-saat akhir,iaitu empat hari sebelum prosiding ICJ bermula,” dakwanya lagi dalam sepucuk surat yang diemailnya kepada Perdana Menteri hari ini.

Sebenarnya Dr. Asri Sindir Siapa Ni?

 Saya terkejut dengan seorang penceramah agama yang dikenali mengulasisu kenyataan al-Syeikh Dr Yusuf al-Qaradawi mengenai kesan DNA khinzir dalam makanan dan bahan yang terdapat secara meluas di dunia hari ini. 

Jika kita dengar ulasan penceramah tersebut seakan Dr Yusuf al-Qaradawi, Majlis Fatwa Eropah yang terdiri dari ramai tokoh ilmuwan antarabangsa, beberapa persidangan Fekah di peringkat antarabangsa dan lain-lain yang mengharuskan itu tidak tahu bahawa babi itu haram.

Dalang Disebalik Enakmen Johor Tersebar?

 Tokoh wartawan Datuk A Kadir Jasin hari ini membangkitkan persoalan berhubung siapa di belakang Enakmen Lembaga Perumahan dan Hartanah Johor 2014 yang dilulus selepas kontroversi semalam.

“Seandainya betul sultan bukan di belakang rang undang-undang itu, siapa lagi kalau bukan Menteri Besar Umno (Datuk Seri) Khaled Nordin?

KATA BN MENANG RAKYAT KEDAH SENANG.....

   

13 KELUARGA MEREMPAT DI KOMPLEK TINGGAL DI BANDAR KUAH LANGKAWI....

Kalau tak silap admin Kg.Syed nahar terletak dalam mukim Kuah...antara mukim yang termaju dan pesat membangun di Langkawi, tapi nasib kebanyakan penduduk masih ditahap lama. kebanyakan masih menjadi nelayan tradisional, penoreh getah dan anak-anak muda masih bekerja di kedai-kedai.

Kg Chubadak: Mana NGO Melayu – Mazlan


HARAKAHDAILY

KUALA LUMPUR: “Mana suara-suara NGO yang kononnya jaga Melayu dan Islam,” tanya Mazlan seperti yang ditulis dalam Facebook beliau semalam. (Gambar atas: Rumah dirobohkan ketika penghuni masih ada di dalam rumah)

Ulasan itu rentetan dua buah rumah dirobohkan oleh Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) di Kampung Chubadak Tambahan, Sentul dalam suatu operasi semalam.

Kes Mejar Zaidi: Saksi mengaku diarah padam video


HARAKAHDAILY KUALA LUMPUR: Perbicaraan kes Mejar Zaidi Ahmad hari ini meyaksikan seorang saksi, Sarjan Mohd Khairul Nizam Ishak mengaku diarah untuk memadamkan rakaman sidang akhbar yang dibuat Zaidi di dalam telefon bimbitnya.

Mohd Khairul berkata, beliau bertindak memadam rakaman sidang akhbar Zaidi berhubung dakwat kekal itu selepas diarahkan berbuat demikian oleh Pengarah Jabatan Marsyal Provos TUDM, Leftenan Kolonel Mohammad Rosli Yaakob.

Zahid ulangi ugut tampar Teresa bukan jenayah


MUHAMMAD FAIZAL


KUALA LUMPUR: Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi hari ini menjelaskan insiden yang membabitkan sebuah NGO yang mengeluarkan ugutan untuk menampar Ahli Parlimen Seputeh, Teresa Kok Suh Sim bukan satu jenayah.

Beliau menjelaskan demikian melalaui jawapan bertulis terhadap soalan Teresa yang bertanya sama ada kerajaan akan mendakwa NGO yang mengeluarkan ugutan tersebut, juga kepada Datuk Yong Teck Lee yang turut memberi tawaran menampar Menteri Dalam Negeri.

Skandal Bank Rakyat: Apa motif k'jaan beri layanan istimewa untuk Deepak?

MUHAMMAD FAIZAL
KUALA LUMPUR: Pakatan Rakyat mempersoalkan tentang keistimewaan yang dimiliki ahli perniagaan, Deepak Jaikishan sehinggakan beliau mendapat kemudahan dalam menyelesaikan RM32 juta hutangnya di Bank Rakyat.

Ahli Parlimen Pokok Sena, Datuk Mahfuz Omar ketika membahaskan Rang Undang-undang Perbekalan Tambahan 2014 menegaskan skandal tersebut akan menyebabkan berlakunya krisis pada kepada intitusi kewangan dalam negara ini.

"Kita minta kerajaan jelaskan tentang apa yang didedahkan oleh bekas Pengerusi Bank Rakyat, Tan Sri Sabbaruddin Chik sebelum ini.