اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Thursday, September 4, 2014

WALAUPUN DILABEL, TAK PERLU KITA BALAS BALIK KERANA AIB ITU PELABEL AKAN BUKA SENDIRI

 

Sebagai pemimpin kita seharusnya menghormati pandangan orang lain. Kita meraikan diversiti dalam pemikiran. Kita kata:
PAS FOR ALL.
Tagline itu bagai ungkapan keramat yang membuka ruang kepada orang ramai untuk turut serta dalam PAS. Orang ramai ini bermaksud, orang Melayu, Cina, India dan penduduk berbilang kaum di Sabah dan Sarawak.

Lim Guan Eng Sah Saman Nasruddin - Nasruddin Sedia Lawan LGE Di Mahkamah.Kepala hotak Nurul Asyikin on Thursday, September 4, 2014

ISYARAT AL-QURAN TENTANG MUNCULNYA PASUKAN DAULAH ISLAM (IS)

 

Written By canang on Khamis, 4 September 2014 | 9/04/2014 08:00:00 PTGISYARAT AL-QURAN TENTANG MUNCULNYA PASUKAN DAULAH ISLAM (IS)

Bukti kebenaran al-Quran, ternyata kejadian akhir zaman telah dijelaskan dalam al-Quran tapi kebanyakan manusia tidak memahami. Allah telah menjelaskan dalam al-Quran bahwa setelah runtuhnya khilafah Turki Usmaniyah dan kekuasaan dunia di dominasi oleh orang Yahudi dan Nasrani. 

LAGI-LAGI MELAYU KALAH.

 

Written By canang on Khamis, 4 September 2014 | 9/04/2014 09:28:00 PTG


LAGI-LAGI MELAYU KALAH.

Ada seorang hamba Allah, dia cakap dengan saya ‘Orang Melayu kita ni memang lemah sejak zaman dahulu lagi, apa pun buat semua tak menjadi, berperang dan bertempur dengan penjajah pun asyik kalah memanjang, tak ada apa yang hebatnya pada Melayu’. Persoalannya betul ke bangsa Melayu Nusantara kita ini sentiasa kalah dengan penjajah? Salah itu, orang Malaysia kalau fikir tentang perang dengan penjajah mesti teringat perang Melaka, itu sahaja yang ada dalam fikiran dan ingatan mereka yang tepu dengan pendidikan buku teks sejarah sekolah.

 28 Rahsia Negara Israel


Kita dah sedia maklum bahawa Israel adalah sebuah negara yang sebenarnya tidak ujud, tetapi diberikan kewujudannya. Kesilapan paling besar dunia arab pada ketika itu apabila membenarkan sekelumit tanah diberikan kepada mereka. Tapi tengoklah apa kesannya sekarang!
Yahudi dengan pendekatan regim Zionis benar-benar bersifat kejam dengan pelbagai agenda yang tersurat dan tersirat. Mereka menggunakan pendekatan yang sangat halus sehingga sukar untuk ditafsir. Dan kalau ada yang ditafsirkan, pihak sana masih lagi mampu memutar belitkannya sehingga ia memihak kepadanya.
Regim Zionis memang licik. Mereka seolah kebal dari tindakan dunia. Mereka terlalu berani.... dan dunia pula terlalu pengecut hingga tak dapat menjejaskan dunia mereka.

Norizan Salleh dibayar RM 300,000 sebagai ganti rugi setelah ditembak polis, persoalannya bayar guna duit siapaKUALA LUMPUR: Setelah menunggu hampir lima tahun, Norizan Salleh,34 akhirnya memenangi tuntutan samannya terhadap tiga anggota polis dan kerajaan Malaysia atas dakwaan cuai sehingga menyebabkan dia terkena beberapa das tembakan pada Oktober 2009.

Beliau yang juga merupakan suri rumah sepenuh masa memperolehi kemenangan tersebut apabila Hakim Mahkamah Tinggi, Datuk Hue Siew Kheng telah memerintahkan supaya ganti rugi RM318,326 dibayar kepada Norizan atas dakwaan kecuaian.

KONTRAK PERPISAHAN YANG PALING COOL DAN SEMPOI.

 


MACAI-MACAI UMNO MEGAH DAN BANGGA SEDANGKAN RAKYAT HIDUP TERSEKSA.

 


UMNO/BN Mula Mengganas?

 Tempoh seminggu dua kebelakangan ini melihat UMNO/BN mula mengganas dengan penggunaan undang-undang untuk bertindak ke atas pihak PR. Setelah beberapa pimpinan PR dikenakan dakwaan atas kesalahan ‘menghasut’ di bawah Akta Hasutan, muncul pula tindakan baru yang turut mengejutkan semua pihak. Tindakan baru yang dimaksudkan adalah menahan anggota PPS di Penang atas kesalahan pertubuhan haram kerana tidak berdaftar di bawah ROS. Dengan itu dengan spontan anggota PPS dianggap oleh polis sebagai anggota kongsi gelap dan pertubuhan bawah tanah!

PANAS! HARGA BERAS ASIA JATUH MERUDUM !!!

 


"Harga bagi beras putih Thai gred 5 peratus adalah sebanyak(RM1,420 @ AS$430 setiap tan" kata pengeksport.

BERMANA HARGA BERAS JUALAN UNTUK PENGIMPOT ADALAH LEBIH KURANG RM1.40 SEKILO BAGI  GRED 5%

HARGA PASARAN DI KEDAI & SUPERMARKET DI MALAYSIA DINIAGAKAN PALING RENDAH RM2.60 SEKILO  BAGI GRED 5%

22 individu termasuk seorang Pengarah Kastam Negeri ditahan SPRM...

 Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berjaya menumpaskan sindiket penyeludupan arak serta rokok terbesar dengan penahanan 22 individu termasuk seorang pegawai Jabatan Kastam Diraja Malaysia (JKDM) berpangkat pengarah dari sebuah negeri di utara Semenanjung.

Ayuh warga Felda ke himpunan 11 Sept

MAZLAN ALIMAN

JIWA kapitalis dalam pengurusan Felda yang di belakangnya Kerajaan BN semakin mengenepikan hak dan kepentingan para peneroka. Seramai 112,635 orang peneroka di 317 Tanah Rancangan Felda seluruh negara menyertai Skim Felda kerana menyahut seruan kerajaan bagi menyusun semula masyarakat dan membasmi kemiskinan.