اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Friday, December 19, 2014

Kota Baiji Kembali Direbut Khilafah, Tentara Irak Terjebak Di Dalam Kilang Minyak


Abu Yusuf untuk Al-Mustaqbal Channel

Tentara Khilafah telah merebut kembali kota Baiji setelah militer Irak memerintahkan pasukannya untuk mundur ke kilang terdekat. Pasukan Irak mundur hanya satu bulan setelah merebut kota tersebut  dari Kekhilafahan dengan bantuan milisi Syiah yang didukung Iran. Meskipun demikian, selama satu bulan tersebut para tentara tidak dapat tidur dengan nyenyak.

GST: Menteri sahkan kos rawatan Hospital swasta akan meningkat

 Pengendali hospital swasta meminta orang ramai bersedia menghadapi peningkatan kos penjagaan kesihatan susulan pelaksanaan Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) April depan.

Orang ramai menyatakan kebimbangan mereka susulan pengesahan Menteri Kesihatan Datuk Seri S.Subramaniam kelmarin bahawa kos penjagaan kesihatan swasta akan meningkat selepas GST mula berkuat kuasa tahun depan.

Tony Pua : Sekat audit 1MDB bukti Ahmad Maslan bohong

FMT Reporters

Sekiranya PAC tidak dibenarkan mengaudit, maka jelas Ahmad Maslan telah berbohong untuk menyembunyikan perkara sebenar di sebalik skandal RM42 bilion 1MDB. 

tony pua 
KUALA LUMPUR: Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara Tony Pua menggesa Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Ahmad Maslan membenarkan Jawatankuasa Kira-Kira Wang Awam (PAC) mengaudit 1MDB jika benar syarikat itu tidak mempunyai sebarang masalah.

RON95 dua minggu pertama Dis 2014 bawah RM2 seliter


HARAKAHDAILY 


KUALA LUMPUR: Harga pasaran RON95 menggunakan formula yang diumumkan oleh Barisan Nasional bagi dua minggu pertama Disember 2014 menunjukkan bahawa RON95 telah jatuh di bawah paras RM2 seliter, seperti berikut:

Apa sebenarnya kerja yang DBKL buat?


HARAKAHDAILY 


KUALA LUMPUR: Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) nampaknya telah menjadi agensi penyumber luar (outsourcing agency) terbesar di Malaysia.

Ahli Parlimen Segambut Lim Lip Eng berkata, sama ada benar atau tidak, Datuk Bandar dan juga Menteri Wilayah Persekutuan, Tengku Adnan Tengku Mansor.

"Mula-mula kita lihat pengurusan sampah disumberluarkan kepada Alam Flora. Kemudian kontrak pembetungan pula diberi kepada Indah Water," ujarnya dalam satu kenyataan.
Tandas awam pula, katanya dikawalselia oleh Kementerian Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan.

Peguam mohon 'mistrial' kes Mejar Zaidi


HARAKAHDAILY 


KUALA LUMPUR: Pasukan peguam Mejar Zaidi telah memohon Mahkamah Tentera mengisytiharkan perbicaraan beliau sebagai 'mistrial' kerana mahkamah tersebut tidak mampu lagi untuk menegakkan keadilan kepada si tertuduh.

Ketua pasukan peguam Mejar Zaidi, Mohamed Hanipa Maidin memulakan hujah beliau di Mahkamah Tentera hari ini dengan menyatakan bahawa beliau berhujah dalam keadaan protes kerana perbicaraan ke atas anakguamnya telah mencapai satu tahap di mana keadilan tidak mungkin dapat lagi ditegakkan oleh mahkamah kerana sikap tidak memihak mahkamah (the court's impartiality) telah terjejas.