اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Monday, February 16, 2015

17 tahun berlalu, mana perginya kemarahan?


Oleh Wong Chin Huat 

Dari 1998 ke 2015, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang tetap dianiayai. Yang berbeza, 17 tahun dahulu, dia sah seorang pemimpin Melayu dan 17 tahun kemudian, dia sah seorang pemimpin Malaysia tetapi ada yang mempertikaikan keMelayuannya.
Saya tertanya-tanya mengapa kemarahan orang awam terhadap penganiayaan Anwar sekarang jelas kurang berbanding dengan penganiayaan beliau 17 tahun yang lepas.

Lars Vilks Akan Ketakutan Seumur Hidupnya, Allahu Akbar!

Lars Vilks Akan Ketakutan Seumur Hidupnya, Allahu Akbar! 1 

'ISIS Malaysia' ugut mahu letup Mahkamah Malaysia


Satu klip video berdurasi kira-kira seminit yang mengugut untuk mengadakan bantahan terhadap sistem keadilan negara di mahkamah pada 18 Februari ini yang dimuat naik sekumpulan empat lelaki bertopeng sejak semalam kini tersebar di laman sosial YouTube.

Dengan menggunakan ID pengguna YouTube ‘isis malaysia 69' empat lelaki terbabit memberi amaran bantahan terhadap sistem keadilan mahkamah itu akan dilakukan dengan membakar mercun pada jam 11.30 malam.

Sejarah Houtsi Yaman, dari Zaidiyah hingga Itsna Asyariyah
KIBLAT.NET – Awal mula sekte Zaidiyah masuk ke Yaman dibawa oleh Imam bin Al-Husain bin Al-Qasim (245-298H). Ia juga dikenal dengan sebutan Al-Hadi (Sang Pemberi Petunjuk). Al-Hadi dilahirkan di Madinah dan merupakan anak keturunan Hasan bin Ali RA. Pada tahun 280H, ia pergi ke Yaman untuk menyebarkan pemikirannya. Di Saada, Yaman Utara, ia bermukim sekaligus berdakwah. Dalam berdakwah, ia berusaha untuk berkomitmen terhadap Al-Kitab dan As-Sunnah. Selain itu, dakwah kepada amar makruf nahi munkar pun dijalankan.

Serang Daulah, AS Kirimkan Amunisi Canggih untuk Yordania

 

Cubaan BN tabur budi di Chempaka, raih simpati di Permatang Pauh dah gagal ke nih?


Kata Pengarah Pilihan Raya PAS Dr Hatta Ramli "Saya tak mahu kata mereka (pemimpin BN) takut, tapi saya tak pasti apa motifnya (tak mahu tanding),”..

Motifnya UMNO disarankan beberapa pemimpin UMNO supaya tidak bertanding di DUN Chempaka, orang kata ialah cubaan menabur budi..

Demo besar pro-Anwar bulan depan

 
 
 Beberapa kumpulan anak muda hari ini mengumumkan pembentukan gabungan longgar dinamakan “KITA LAWAN” dan menyatakan hasrat mereka mengadakan perhimpunan di ibu negara minggu depan.

Anak ke-4 Anwar pula tampil demi papa

 
 

UMNO Jangan Main Kotor !!

Umno tolak dakwaan pindah pengundi ke Pmtg Pauh

 
Badan Perhubungan Umno Pulau Pinang berkata dakwaan Naib Pengerusi PKR Pulau Pinang Datuk Abdul Malik Abul Kassim bahawa Umno memindahkan pengundi ke Parlimen Permatang Pauh sebagai persediaan menghadapi kemungkinan pilihan raya kecil di kawasan itu, sebagai tidak berasas.

Pelan 8 tahun satukan Pakatan, bebaskan Anwar


Zack Ahmad's photo. OLEH DIYANA IBRAHIM

Published: 16 February 2015.

Lim Kit Siang, berucap di program 'Solidariti Anwar' di Balakong semalam, berkata Pakatan Rakyat perlu kembali kepada dasar asas sebagai faktor penyatuan diamalkan gabungan itu sejak penubuhannya pada 2008.

SYABAS & TAHNIAH YAB AZMIN ALI - BN Terkedu Dengan Tindakan Azmin Ali?

 
Kerajaan Selangor membatalkan Projek Lebuhraya Kinrara-Damansara (Kidex) yang mencetuskan kontroversi sebelum ini.Menteri Besar Azmin Ali berkata ia dibatalkan kerana syarikat konsesi gagal memenuhi syarat ditetapkan dalam tempohnya.