اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Tuesday, September 2, 2014

EDISI TEMBERANG BN MENANG KEDAH SENANG ... DULU ZAMAN PAS MEMERINTAH PERCUMA .. KINI DI PANTAI MERDEKA, SUNGAI PETANI KEDAH, PARKIR KERETA KENA CAJ RM2.

 


Unit Amal Tak Perlu DIDAFTARKAN kata MAHKAMAH TINGGI

 


Usaha mendakwa Unit Amal kerana tidak berdaftar dengan Pendaftar Pertubuhan (RoS) adalah perbuatan sia-sia kerana Mahkamah Tinggi terdahulu memutuskan unit berkenaan tidak perlu didaftarkan, kata Pemuda PAS.

Tidak Setuju PAS Bersama PR, Sila Tinggalkan PAS

 


Saya telah membuat saranan supaya sekiranya terdapat ahli atau pimpinan PAS yang tidak bersetuju PAS kekal bersama PR dan berusaha untuk menggagalkan usaha memperkukuhkan PR agar samada meninggalkan PAS atau duduk diam sebagai ahli biasa. Saya agak hairan apabila saranan saya itu dibantah, diperlekehkan dan dianggap tidak releven. Ini menggambarkan bahawa mungkin ada ahli dan pimpinan yang bersikap sedemikian. Jika tidak maka sudah pasti tidak akan ada yang bermasalah dengan saranan saya itu. Adakah bagi mereka ini keputusan muktamar dan ucapan dasar Presiden tidak bernilai sama sekali?

PLAN KHAZANAH LABUR RM6 BILION UNTUK SELAMATKAN MAS HANYA SIA-SIA - PAKAR PENERBANGAN !!!

  LUDAH PUN JADI PENDEKAR.....

 


SANG PENDEKAR LUDAH

RM100,000 HILANG SEMALAMAN APABILA PENJENAYAH CURI TAC PERBANKAN INTERNET

 Ada caranya untuk penjenayah curi TAC perbankan InternetRamai mungkin menyangka perbankan Internet selamat, namun ia sebenarnya masih mempunyai 'lubang' yang boleh disalah guna oleh pihak tidak bertanggungjawab.

Guangming Daily melaporkan seorang peniaga dari Damansara dekat Kuala Lumpur kehilangan lebih RM100,000 apabila akaun perbankan Internet untuk syarikatnya diceroboh.

Surat terbuka kepada Zul Sulong oleh AL-MUSTAQEEM M RADHI


 

 
 * Tulisan ini sebagai respons terhadap surat panjang Zul Sulong kepada saudara Lim Kit Siang
Saudara Zulkifli Sulong,
Izinkan saya menyebut saudara sebagai “saudara”, sesuai dengan kebiasaan parti yang saya anggotai.

Berita Mengejutkan Dari Bukit Aman !!

 

 

Zahid pula buat U-Turn..!!! Zahid dakwa kenyataan disalah tafsir


   

Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi berkata kenyataannya yang menyifatkan golongan bukan Melayu sebagai “angkuh dan menghina bumiputera, Raja dan Islam” telah disalah tafsir.

Kerajaan PAS-Umno di Selangor pancingan Umno


DATUK HUSAM MUSA


SAYA ditanya tentang desas desus pembentukan Kerajaan PAS-Umno-Ex PKR di Selangor.

Saya katakan, bukan sahaja sukar tetapi mustahil.

Baik dari sudut bilangan, prinsip, pelaksanaan dan kesan jangka pendek dan panjang serta dinamisma parti-parti yang terlibat.

Untuk Ex PKR diterima menjadi ahli PAS bagi mencukupkan bilangan untuk digabungkan dengan 12 Adun Umno menjadikan bilangannya 29 bagi membentuk kerajaan minoriti, perlu diputuskan oleh AJK PAS Pusat.

Saya tidak nampak keahlian mereka akan diluluskan oleh PAS Pusat. Banyak sebab asas kenapa saya berpandangan demikian tetapi rasanya tidak perlu dihuraikan di sini.

Sabah keluar dari Malaysia, polis kenal pasti individu


BERNAMA


LAHAD DATU: Pihak polis telah mengenal pasti individu yang mengeluarkan kenyataan untuk membawa Sabah keluar dari Malaysia, kata Timbalan Ketua Polis Negara, Tan Sri Mohd Bakri Mohd Zinin.
  
Beliau berkata siasatan lebih lanjut akan dilakukan terhadap individu terbabit dalam tempoh terdekat kerana mengeluarkan kenyataan yang berunsur hasutan.
  
"Tindakan tegas akan ambil terhadap mereka yang mengeluarkan kenyataaan mempertikai kedudukan Sabah dalam Malaysia.
  

Zahid jangan anggap Unit Amal sebagai gengster


SALMIYAH HARUN
KUALA LUMPUR: Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi sepatutnya memberi komitmen kepada kumpulan keselamatan seperti Unit Amal bukannya menganggap mereka sebagai gengster.

Naib Presiden PAS Salahuddin Ayub berkata, kumpulan seperti ini sewajarnya diberikan bantuan atau bajet sebagai suntikan semangat bukannya mengarahkan pasukan polis menangkap mereka.

Zahid cuba raih populariti menjelang rombakan kabinet


ANIS NAZRI KUALA LUMPUR: Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi hanya cuba meraih populariti dalam Umno apabila membayangkan kemungkinan mengambil tindakan ke atas Unit Amal PAS seperti mana badan sukarela lain.

Ketua Penerangan PAS, Datuk Mahfuz Omar, berkata sikap Zahid itu hanya menunjukkan kedangkalan sendiri, dengan situasi yang menekan berkenaan kedudukan beliau dalam kabinet BN.

"Saya harap kawan saya ini bertenang. Jangan kerana berhadapan dengan suasana ketidaktentuan dalam politik Umno, beliau mengambil tindakan yang hanya membodohkan dirinya sendiri," kata beliau pada satu sidang media, di Pusat Media PAS, pagi tadi.