اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Tuesday, August 26, 2014

Adakah ini puncanya Mahathir mengamok mengkritik Najib? MESTI BACA


JEPIARDY SEMENYIH 
Dalam tempoh beberapa minggu lagi perintah panel arbitrasi London akan diputuskan, sama ada kerajaan Malaysia untuk sekian kalinya tewas dan di dalam kes ini Malaysia terpaksa membayar levi sebanyak lebih kurang RM2.12 bilion kepada kerajaan Singapura, ataupun keputusannya memihak kepada Malaysia agar levi yang dikenakan oleh kerajaan Singapura ini kepada Khazanah Nasional tidak perlu ditunaikan.
Akar punca kepada isu ini ialah berkaitan bekas tanah milik Keretapi Tanah Melayu (KTM) di Tanjong Pagar, Singapura. KTM yang dimiliki oleh kerajaan Malaysia telah diberi hak untuk mengurus sebidang tanah di Tanjong Pagar secara pajakan selama 999 tahun yang seluas 217 hektar melalui satu perjanjian yang telah dimeterai semenjak era kolonial British lagi.

EDISI MACAI UMNO DAH TERLAMPAU TERDESAK SEHINGGA JAJA NAMA TSKI SEBAGAI CALON MB UMNO/BN JIKA MAU TAWAN SELANGOR SEANDAINYA DUN DI BUBARKAN.

 


ISU KONONNYA DSAI KE ISRAEL YANG DIFITNAH MACAI UMNO ... DUA KALI BERTURUT-TURUT MACAI UMNO KANTOI MALU LUMAT LUNYAI!!!!!

 
BIAR GAMBAR-GAMBAR BERBICARA .... KERETA-KERETA NOMBOR PENDAFTARAN SINGAPURA MASIH BEBAS TANPA ADA PERASAAN CEMAS MEMBELI PETROL RON95 YANG DIJANJIKAN OLEH KERAJAAN SEBAGAI KHUSUS UNTUK KENDERAAN MALAYSIA SAHAJA.

 


PAS serah kepada Sultan tentukan jawatan MB Selangor

 MESYUARAT Jawatankuasa Kerja Parti Islam, PAS memutuskan untuk menyerahkan sepenuhnya kepada kebijaksanaan Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah di dalam menentukan jawatan Menteri Besar Selangor.  

Mesyuarat PAS tegang, pemimpin tolak pilihan MB Selangor Hadi OLEH AMIN ISKANDAR, Pengarang Berita

 

Haru: Hadi Tolak Wan Azizah, 13 ADUN Tolak Azmin!

Apabila Parti Kalut Dan Riuh (PKR) dan Parti Agah Sorang (PAS) tunjuk bagak
Rakyat selangor jadi bengang!
Penyokong jadi bingung......


Published: 26 August 2014
Setiausaha Agung PAS Datuk Mustafa Ali yang mengetuai sidang media semalam selepas tamat mesyuarat pemimpin tertinggi PAS. Gambar fail The Malaysian Insider.

"Najib ‘kapten’ kuat dalam pentadbiran kerajaan" kata Shahidan.


 

Suara Rakyat's photo.
 
Photo: "Najib ‘kapten’ kuat dalam pentadbiran kerajaan" kata Shahidan.

"Realiti Malaysia negara berpendapatan tinggi Malaysia menjelang 2020" kata Menteri di JPM Idris Jala.

Hasilnya BINATANG DIUTAMAKAN, PELAJAR DIPINGGIRKAN !!!

p/s: HEBAT.. PANDA pun ada sambutan harijadi, pelajar/ rakyat dapat apa !!! Pelajar dapat sekolah berdindingkan BULUH, yg mana buluh itu lah MAKANAN UTAMA PANDA.... PANDA LAGI MULIA DARI PELAJAR2...

UMNO/BN TAK SEDAR DIRI... KERUSI2 PARLIMEN BN DARI SABAH/ SARAWAK LAH YG MEMENANGKAN BN.. kalau tiada kerusi2 Parlimen tersebut JGN HARAPLAH BN NAK MENANG PRU !!!
"Realiti Malaysia negara berpendapatan tinggi Malaysia menjelang 2020" kata Menteri di JPM Idris Jala.
Hasilnya BINATANG DIUTAMAKAN, PELAJAR DIPINGGIRKAN !!!
 

Sekolah dinding buluh setelah 57 tahun merdeka


PANGULIN SALAM 
KOTA KINABALU: Sukar dipercayai ketika kerajaan menyediakan RM450 juta untuk meningkatkan kecemerangan pendidikan dalam Bajet 2014, seramai 101 pelajar Sekolah Kebangsaan (SK) Bekuku Tenom masih menduduki bangunan sekolah yang diperbuat daripada buluh.

SK Bekuku yang terletak kira-kira dua jam perjalanan menggunakan pacuan empat roda dari pekan Tenom agak daif dengan keadaan kerusi dan meja yang rosak, atap dan dinding yang bocor.

Rejim zionis musnah masjid sumbangan rakyat Malaysia


HARAKAHDAILY KUALA LUMPUR: Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (Mapim) menggesa seluruh umat Islam bangkit menyelamatkan masjid-masjid khususnya Gaza.

"Jihad besar-besaran mesti digerakkan untuk melindungi masjid di Gaza," tegas presidennya, Mohd Azmi Abdul Hamid dalam satu kenyataan.

Menurutnya, serangan Israel yang berterusan ke atas Gaza sehingga memusnah lebih 65 masjid adalah terkutuk dan masyarakat dunia perlu bertindak tegas untuk menghukum entiti haram Israel sebagai negara penjenayah.