اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Tuesday, August 26, 2014

EDISI MACAI UMNO DAH TERLAMPAU TERDESAK SEHINGGA JAJA NAMA TSKI SEBAGAI CALON MB UMNO/BN JIKA MAU TAWAN SELANGOR SEANDAINYA DUN DI BUBARKAN.

 
Ini sudah jadi suatu penghinaan yang amat sangat kepada UMNO/BN Selangor terutamanya kepada Noh Omar selaku Pengerusi Perhubungan UMNO Negeri Selangor.

Macai UMNO sudah iktiraf bahawa Noh Omar dan keseluruhan para pemimpin UMNO/BN disemua peringkat di Selangor tiada seorang pun yang layak menjawat jawatan MB Selangor sekiranya DUN dibubarkan bagi mengamit sokongan rakyat.

Jadi maka benar lagi tepat apa yang diperkatakan oleh para penganalisa politik tanah air bahawa kemelut politik negeri Selangor, UMNO tidak mampu ambil kesempatan untuk rampas kuasa secara demokrasi melalui pilihanraya sebab tiada mempunyai tokoh yang boleh memberi aura "X" untuk dipersembahkan kepada rakyat.

Pandangan dan ramalan Ketua Wanita KeADILan merangkap Ahli Parlimen Pandan, Zuraida Kamaruddin yang UMNO akan tumbang kecundang tergolek tergelantang terhumban dalam longkang 56-0 jika berlakunya Pilihanraya Negeri Selangor.

Mengikut info yang Omak terima .. TSKI tidak akan bertanding pun jika berlaku PRN .. dari kata-katanya semalam semasa perjumpaan mingguan dengan kakitangan awam Selangor sudah pun memberi gambaran jelas.

Diperturunkan tulisan artikel oleh macai UMNO yang cukup terdesak dan menghina seluruh kepimpinan UMNO/BN Selangor pimpinan Noh Omar.Tan Sri Khalid Ibrahim bakal menjadi calon Menteri Besar Barisan Nasional jika Dewan Negeri Selangor dibubarkan oleh Tuanku Sultan Selangor.

Sumber dalaman Barisan Nasional memberitahu bahawa pucuk pimpinan parti sedang mempertimbangkan secara serius Khalid sebagai calon Menteri Besar berikutan kajian yang menunjukkan kaum Cina lebih selesa dengan pentadbiran Khalid Ibrahim yang tidak begitu bersifat Melayu dan Islamik.

Khalid setakat ini dilihat positif terhadap cadangan tersebut namun ingin melihat terlebih dahulu sama ada DUN akan dibuabarkan atau tidak.

Di sebalik tindakan-tindakan membakar jambatan dengan PKR, Khalid dilihat masih bermain tarik tali dalam isu ini. Ini menjadikan senario politik Selangor beberapa minggu ini akan berada dalam keadaan sangat tegang dan kontroversi.

Bagaimanapun, sumber dalaman juga menyatakan perbincangan sulit ini membabitkan kepimpinan tertinggi BN Pusat tanpa kehadiran atau pengetahuan BN Selangor.

Pencalonan Khalid sungguhpun mungkin menjejaskan maruah BN Selangor terutamanya UMNO Selangor, namun ia merupakan jalan terbaik pada masa ini untuk merampas semula Selangor.

No comments:

Post a Comment