اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Sunday, March 17, 2013

Siapa Dalang pencerobohan Lahad Datu?

Kekadang terasa kebodohan yang melampau pulak pada sesetengah warga negara malaysia neh. Terutamanya kepada penyokong UMNO Barisan Nasional. Memang keterlaluan BODOHnya dan tak boleh pakai. terlalu mudah dipergunakan oleh media manila dan filipina. masing masing menyalak dan menjerit tak henti2 menyalahkan dato Seri Anwar Ibrahim dan pembangkang dalam insiden lahad datu. penyokong Umno BN terusan menyalahkan sejurus media filipina mengatakan bahawa maklumat perisikan menyatakan bahawa pembangkang antara punca tercetusnya kekacauan di lahad datu. Lepas berita tue tersiar bertubi tubi la media kerajaan dan bloggers mereka mainkan isu tersebut. Pada dia orang inilah satu masa keemasan untukmenyalahkan PAKATAN RAKYAT. Lebih tepat ini point nak salahkan anwar ibrahim. Padahal mereka tak sedar yang SEMUA DAH TERMASUK DALAM PERANGKAP KONSPIRASI PRESIDEN FILIPINA. TERMASUK DALAM LAKONAN DAN SANDIWARA PRESIDEN FILIPINA TERHADAP MALAYSIA.

Cubaan mengaitkan Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai dalang krisis keselamatan di Lahad Datu, Sabah secara terbuka bermula dengan himpunan di Masjid Negara beberapa hari dulu

Isu Lahad Datu ini juga membuatkan Dato Seri Anwar memfailkan saman kepada Utusan dan TV3 sebanyak RM200 juta

TV3 juga menggunakan istilah dalang mengaitkan Anwar dalam insiden tersebut.
Anwar juga telah menuntut kedua-dua media itu menarik balik tuduhan tersebut, memohon maaf secara terbuka dan ganti rugi, masing-masing sebanyak RM100 juta.

Pihak Dato Seri Anwar telah menghantar surat tuntutan terhadap Utusan dan TV3 ekoran fitnah mereka menyatakan Anwar adalah dalang insiden Lahad Datu.
“Ini kenyataan jahat dan tidak berasas dan oleh itu kita mulakan proses saman terhadap mereka,” kata peguam Anwar, N Surendran kepada Keadilan Daily.
Seorang lagi peguam, Latheefa Koya pula berkata, Utusan membela diri mengatakan berita itu adalah sumber dari berita Filipina, Philippines Daily Inquirer, tetapi jelas media dari negara seberang itu tidak ada menyebut Anwar sebagai dalang pencerobohan.
Utusan tanya kenapa kita tak saman media Filipina dan Reuters (yang turut melaporkan berita itu), sebabnya kita dah tengok dua-dua artikel dari media itu, tidak menyebut Anwar sebagai dalang pencerobohan. Utusan yang ‘spin’ sebab itu kita saman dia,” katanya.
“Kita beri mereka tempoh 24 jam dalam notis itu untuk beri jawapan, jika tidak esok kami akan failkan saman di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur,” jelas Latheefa.
Pada 21 Januari lalu, Anwar menang kes saman fitnah RM50 juta terhadapUtusan dan ketua pengarangnya berhubung artikel berkaitan temu bualnya yang disiarkan oleh BBC tahun lalu.

Berani kerana Benar Takut kerana salah
Hokage Kazakage Ranger Puteh

No comments:

Post a Comment