اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Wednesday, January 28, 2015

Polis Tangkap 33 Orang Cuba Cetus Rusuhan Di Pulau PinangRusuhan kaum? Jangan main-main beb!!!! Ini isu yang boleh menghuru-harakan negara dan tidak boleh dipandang mudah. Syabas di atas tindakan pantas PDRM Pulau Pinang dalam menangani isu sensitif ini.

Polis Pulau Pinang menahan 33 orang dan mengagalkan rancangan untuk mengadakan rusuhan dan ketegangan kaum ketika sambutan perayaan Thaipusam minggu depan.

Timbalan Ketua Polis Pulau Pinang Datuk A.Thaiveegan berkata semua mereka ditahan di sebuah pusat hiburan jam 2.55 pagi Ahad bersama berbagai peralatan seperti batang besi, topi kaledar dan batang kayu.

Polis telah memantau pergerakan suspek yang berumur antara 17 dan 2, selama hampir sebulan sebelum pusat hiburan itu diserbu.

Menurutnya beberapa suspek mempunyai rekod jenayah lampau dan empat telah diuji positif dadah.

"Kami percaya kumpulan itu merancang untuk mewujudkan ketegangan kaum dengan melakukan rusuhan semasa perayaan Thaipusam. Mereka kini ditahan reman sehingga 29 Januari bagi membantu siasatan," katanya, sambil menambah suspek berasal dari Perak, Johor, Selangor, Kuala Lumpur dan Negeri Sembilan .

Mereka telah disiasat di bawah Seksyen 148 untuk merusuh, Seksyen 506 untuk ugutan jenayah dan Seksyen 323 Kanun Keseksaan kerana menghalang penjawat awam daripada menjalankan tugasnya dan menyebabkan kecederaan.
No comments:

Post a Comment