اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Saturday, April 19, 2014

GEMPAR..!!!! Najib Ber-Selfie: Bukti Najib kehilangan keyakinan diri

 

Najib dah hilang keyakinan diri....hahaha...
Selfie adalah satu penyakit suka mengambil gambar diri sendiri dengan kamera telefon kemudian upload ke laman sosial. Memang tujuan dia nak menarik perhatian orang ramai, supaya nanti ada yang like atau komen.

Betul ke orang yang gemar ber'selfie' ni sakit mental..?? Najib ni sakit mental juga le gamaknye...hahaha...

Dikatakan golongan yang suka selfie ini pertamanya adalah untuk menarik perhatian ramai, attetion seekers. Bukan sahaja kalangan orang biasa yang suka buat selfie ni, golongan artis pun ramai yang gila selfie. Sebab memang mereka saja-saja nak suruh orang lihat muka mereka yang konon-konon cute gitu. Cute la snagat kan..(jahat mulut)

Lagi satu golongan yang gina ber'selfie' ni adalah mereka yang suka nak menunjuk-nunjuk. Bukan dia nak tayang muka dia je, tapi nak tunjukkan mereka ada beli gelang baru, rantai baru, duk dalam kereta baru dan macam-macamlah, dengan tujuan nak menunjuk-nunjuk barang mereka yang baru dibeli, atau barang-barang yang mahal milik mereka.

Ini adalah petikan berita mengatakan salfie penyakit yang menyebabkan hilang keyakinan pada dir, korang baca tajuk  pasal budaya selfie di laman sosial yang menjadi fenomena kini.
"Pakar kesihatan mental itu memetik kata-kata seorang pakar psikiatri Amerika yang berkata, selfie boleh menyebabkan seseorang hilang atau kurang keyakinan diri. Beliau menambah pegawai kesihatan awam di United Kingdom mengumumkan ketagihan terhadap media sosial seperti Facebook dan Twitter merupakan satu jenis penyakit dan lebih daripada 100 pesakit mendapatkan rawatan setiap tahun."
Kepada mereka yang diluar sana yang suka sangat ber'selfie' ni, kurang-kuranglah tabiat anda itu...janganlah jadi macam Najib...hahaha... 

Kepada wanita, bab aurat tu kena jaga sangat-sangat, jangan suka-suka je duk tayang dekat orang. Orang lelaki pun sama juga, jangan duk buang tebiat nak wat selfie konon, geli anak mata aku nak tengok..hahaha...

Orangni tak sabar juga nak tengok Rosmah ber-selfie dengan 2 ekor beruang panda RM25juta...hahaha....


1 comment:

  1. First In the World !! – Teknologi Elektron : ‘Solar Etron Cell tech’
    Revolusi Terbaru Dalam Dunia Perubatan & Kecantikkan Moden !!
    Anda Pasti Teruja Dengannya !! >>> CLICK HERE !!

    ReplyDelete