اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Friday, April 3, 2015

Mahathir sudah habis cuti, sambung serang Najib MSO


 
 
Hari ini Dr Mahathir Mohamad meneruskan serangan terhadap Najib Razak agar perdana menteri itu berundur. Serangan terbaru Mahathir kepada Najib ialah dengan meminta supaya Sirul Azhar Umar kenapa dia membunuh Altantuya Shaariibuu.
Sirul adalah bekas pegawai peribadi Najib dimana menurut Dr Mahathir mungkin Najib tahu tujuan atau sebab-sebab kenapa Sirul membunuh Altantuya atau pun siapa yang mengupah Sirul. 

Serangan Mahathir itu membenarkan maklumat sebelum ini mengatakan Najib direhatkan seketika untuk tidak dikritik supaya membolehkan beliau menguruskan perkahwinan anak perempuannya.

Majlis perkahwinan anak perempuan Najib, Nooryana Najwa dengan lelaki Kazakhstan, Daniyer Kesssikbayer sudah pun selesai. Tidak diketahui apakah Dr Mahathir hadir atau tidak di kedua-dua majlis meraikan perkahwinan anak perempuan Najib itu. 

Beberapa minggu sebelum berlangsung majlis perkahwinan anak Najib itu saya mendapat maklumat daripada orang dekat dengan Umno yang mengatakan Najib diberi peluang untuk menyelesaikan perkahwinan anaknya. Kata sumber itu serangan ke atas Najib dihentikan buat sementara bagi menghormati perkahwinan anaknya itu.

Najib juga kata sumber itu bersetuju dengan konsesus untuk berundur apabila majlis perkahwainan anaknya selesai. Najib didakwa "memohon" untuk terus menjadi perdana menteri sewaktu anaknya melangsung perkahwinan.
 
Najib menurut sumber itu begitu bimbang kalau-kalau semasa perkahwinan anaknya beliau sudah tidak menjadi PM lagi. 
 
Nasib takut apa dialami bekas MB Terengganu Ahmad Said yang tidak menjadi MB ketika beberapa hari anaknya hendak berkahwin menimpa dirinya. Tragedi yang menimpa Ahmad itu dikatakan menjadi phobia kepada Najib. 
Sumber dalaman itu menyebut, pihak menyerang Najib termasuk Mahathir bersetuju memberi peluang kepada Najib menjadi PM sehingga perkahwinan anaknya dengan pemuda Kazakhstan itu berlangsung.

Dalam pada itu persetujuan lisan juga dibuat sebelum ini dimana Najib bersedia untuk berundur dengan memberi beberapa syarat. Syarat popuar ialah pastikan orang yang mengambil alih jawatan PM nanti akan melantik sepupunya Hishmauddin Hussein menjadi timbalan perdana menteri.

Dan serangan Mahathir terhadap Najib kini tidak akan berhenti sehinggalah PM itu turun takhta. Deadline yang diberikan untuk Najib berundur sehingga Jun. Pelaksanaan GST yang bermula dua hari lepas bakal dijadikan momentum baru untuk menggertak Najib turun takhta
 

No comments:

Post a Comment