اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Wednesday, August 6, 2014

ISRAEL AKUR 10 PRA-SYARAT UNTUK GENCATAN SENJATA ADAKAH INI TANDA KALAH PERANG?

 Di antara tanda awal kemenangan bagi Hamas dalam peperangan kali ini adalah Israel terpaksa akur dengan 10 pra-syarat untuk gencatan senjata.

Gencatan senjata atau kalah perang ?

Tepat jam 8.00 pagi waktu Gaza atau GMT 5.00 a.m. menjelang hari ke-29 peperangan, Gencatan senjata 72 jam bagi misi kemanusiaan pun bermula. Tentera Zionis berundur dari Gaza secara menyeluruh setelah1,865 orang penduduk Palestin yang terkorban syahid serta lebih 9,000 orang tercedera.

Istilah gencatan senjata yang digunakan oleh rejim Zionis yang didokongi oleh AS serta kroninya di kalangan negara-negara dunia antarabangsa adalah bahasa diplomasi politik Israel bagi menutup maruahnya yang terlondeh di media antarabangsa.

Adalah mustahil untuk Zionis Israel mengumumkan kekalahannya dalam peperangan kali ini setelah hanya berjaya membunuh masyarakat awam dan Infrastruktur di Gaza. Mereka sebenarnya gagal dalam misi ketenteraannya untuk melemahkan Hamas dan apatah lagi untuk menghapuskan Briged al Qassam. Jumlah sebenar tentera IDF dan Polis Israel adalah jauh lebih tinggi daripada jumlah anggota al Qassam yang terkorban syahid. Saya percaya bahawa jumlah sebenar korban bakal dikeluarkan dalam beberapa ketika nanti.

Ini tidak termasuk kerugian rejim penjajah Zionis dalam aspek pelancongan, penerbangan, penempatan komuniti penjajah, sektor ekonomi, imej Israel di media antarabangsa serta trauma mental dan kadar pembunuhan diri di kalangan anggota IDF dan masyarakat penjajah Zionis Israel.

Anda mampu menilainya.....
Israel pernah mengalahkan semua negara Arab yang terlibat dalam perang 1967 dalam masa hanya 6 hari.

Tetapi selepas sebulan cubaan memasuki Gaza, mereka gagal memasuki bahkan terpaksa berundur dengan gaya pasukan yang dikalahkan.

Sumber; Gazanow 

No comments:

Post a Comment