اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Tuesday, August 5, 2014

IDF ( ISRAEL ) CABAR UMAT ISLAM TERUS BOIKOT...

 IDF Cabar Umat Islam Terus Boikot, Tak Jejas Mereka Langsung Katanya…


Walaupun Facebook Israel Defense Forces telah menghalang akses pelayar internet dari Malaysia, pos dari laman ini masih boleh diakses dengan cara tertentu seperti menggunakan proksi luar negara.

Di zaman komunikasi cuma di hujung jari, sesetengah maklumat yang boleh membuka mata kini boleh disebarkan dengan meluas dalam masa singkat.

Contohnya perihal kempen boikot sesetengah produk yang menyumpang kepada ekonomi Israel, ia nyata telah memberi impak termasuk mendatangkan gentar di hati pihak yang sedang menzalimi rakyat Palestin.
Begitu pun mereka enggan mengakuinya secara terbuka malah memuatnaik status berlagak di Facebook IDF yang mencabar umat Islam agar terus memboikot produk mereka kerana ia dikatakan tidak membawa kesan langsung pada mereka.Benarkah boikot terhadap produk Israel ini tidak memberi kesan? Mari kita sama-sama sahut cabaran ini untuk membuktikan sebaliknya! - MNH

No comments:

Post a Comment