اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Saturday, March 22, 2014

Berita Terkini MH370 : Pihak China Dakwa Satelit Rakam Imej Terbaru

Sabtu, 22 Mac 2014


Satelit China


Enam hari selepas Pihak Berkuasa Australia MENGESAN Dua Imej Objek menerusi Satelitnya, hari ini China Mendedahkan bahawa Satelit Milik Negara itu Merakamkan Imej Objek berukuran 22 meter dan Kelebaran 13 meter di Koridor Selatan. Perkara tersebut dimaklumkan oleh Pemangku Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Hishammuddin Hussein pada sidang media khas yang berlangsung di KLIA petang tadi selepas menerima nota daripada Duta China ke Malaysia, Huang Huikang.

Menurut Hishamuddin "Duta China memberitahu Pihaknya akan Memberi Maklumat TERPERINCI mengenai LOKASI OBJEK  tersebut dalam masa Beberapa Jam lagi, jika ia ADA KAITAN dengan Pesawat MAS MH370". Sebelum ini, Pihak Berkuasa Australia MENDEDAHKAN yang Satelit Milik Negara itu MERAKAMKAN IMEJ Dua Objek yang turut DIKESAN di KORIDOR pada 16 Mac lepas dan Usaha Mencari dijalankan Empat Hari kemudiaannya. sumber

Apa yang MENGHAIRANKAN ialah setiap IMEJ yang dikatakan ada KAITAN dengan Pesawat Mas MH370 semuanya KELABU ASAP dan TIDAK JELAS, kalau sudah SATELIT yang dikatakan CANGGIH pun seolah-olah BERMAIN dengan PERSEPSI. Oleh kerana Gambar Satelit yang Bermain dengan Persepsi pun masih jadi BAHAN RUJUKAN kepada Menteri dan Media Arus Perdana jadi TAK SALAH lah kalau Media Baru dan Media Sosial pun menjadikan Persepsi sebagai Rujukan.


hemmmmm..... apa-apa pun seperti biasa gua masih berharap yang pesawat dan anak kapal serta penumpang masih dalam keadaan selamat... amin yarabbalalamin.
 

No comments:

Post a Comment