اللهم اجعل في قلبي نورا ، وفي سمعي نورا ، وفي بصري نورا ، وعن يميني نورا ، وعن شمالي نورا ، ومن بين يدي نورا ، ومن خلفي نورا ، ومن فوقي نورا ، ومن تحتي نورا ، واجعل لي نورا ، وأعظم لي نوراSelamat Datang Ke Suara Rakyat FM بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحدَهُ لا شَريكَ لهُ، لهُ المُـلكُ ولهُ الحَمْـد، وهُوَ على كلّ شَيءٍ قدير ، رَبِّ أسْـأَلُـكَ خَـيرَ ما في هـذا اليوم وَخَـيرَ ما بَعْـدَه ، وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّ هـذا اليوم وَشَرِّ ما بَعْـدَه، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنَ الْكَسَـلِ وَسـوءِ الْكِـبَر ، رَبِّ أَعـوذُبِكَ مِنْ عَـذابٍ في النّـارِ وَعَـذابٍ في القَـبْر ...بِسْمِ اللَّهِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Friday, January 16, 2015

“Semua bekas Menteri Dalam Negeri tulis surat secara unilateral pada FBI?


Lim_Kit_Siang 
 
GELANG PATAH, 16 JAN: Semua bekas Menteri Dalam Negeri perlu bersuara dan membersihkan nama mereka dari tuduhan Datuk Seri Zahid Hamidi, kata Ketua Parlimen DAP Lim Kit Siang.
Ini kerana Zahid dalam kenyataannya semalam berkata, Menteri Dalam Negeri sebelum beliau pernah mengeluarkan surat kepada FBI tanpa kebenaran dan pengetahuan Kementerian.

“Benarkah Menteri Dalam Negeri sebelum ini juga pernah menulis surat secara unilateral kepada FBI, tanpa pengetahuan pihak polis dan Ketua Polis Negara pada waktu itu?
“Maka menteri-menteri terdahulu jauh lebih tidak berdisiplin, liar dan melulu daripada apa yang disangkakan rakyat Malaysia.

“Bekas Menteri Dalam Negeri seperti Datuk Seri Hishammuddin Hussein, Datuk Seri Syed Hamid Albar, Datuk Seri Mohd Radzi Sheikh Ahmad dan Datuk Azmi Khalid mesti bersuara dan membersihkan nama mereka,” kata Kit Siang dalam satu kenyataan.
Dalam pada itu kata Kit Siang, Zahid tidak boleh menyangka bahawa rakyat Malaysia bodoh walaupun dia telah berjaya ‘memperbodohkan’ kabinet
Zahid sebelum ini berkata kabinet menerima penjelasan versinya tentang surat kepada FBI menerangkan status ‘raja judi 14K Paul Phua Wei Seng’ yang didakwa menjalankan perjudian haram di Las Vegas.

“Saya tak sangka kabinet boleh terima penjelasannya, dan saya pasti takkan ada menteri berani cakap secara terbuka dia percaya penjelasan Zahid itu,”ujar Kit Siang.
Sedangkan Zahid itu dalam suratnya menyatakan Paul Phua membantu “kemanan negara” dan ‘selalu dipanggil untuk membantu dari masa ke semasa’
Malah Zahid menyatakan ‘sangat suka jika Phua kembali ke Malaysia, dan pelepasannya memberi kesan baik dalam hubungan baik antara dua negara, lebih-lebih lagi dalam pertukaran maklumat.

“Saya tak sangka Zahid ada masalah kefahaman dan percaya suratnya itu akan dilihat oleh FBI tidak mempunyai makna, kosong, dan tidak penting,” kata Kit Siang
Dalam kenyataannya juga, Kit Siang mempersoalkan mempersoalkan tindakan Zahid yang menyorokkan maklumat ‘projek-projek keselamatan negara’ di bawah Akta Rahsia Rasmi 1972.
“Apakah Kabinet yang menerima penjelasannya tahu apa ‘projek-projek keselamatan’ itu?
“Jika ya, kabinet bertanggungjawab penuh terhadap surat Zahid kepada FBI,” ujar Ahli Parlimen Gelang Patah itu lagi.

 – Roketkini.com

No comments:

Post a Comment